bo de kiem tra 1 tiet mon tieng anh lop 10 nam 2017 2018 co dap an 747

33 12 0
  • Loading ...
1/33 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 15/03/2019, 09:57

BỘ ĐỀ KIỂM TRA TIẾT MÔN TIẾNG ANH LỚP 10 NĂM 2017-2018 (CÓ ĐÁP ÁN) Đề kiểm tra tiết HK1 mơn Tiếng Anh 10 năm 2017-2018 đáp án Trường THPT C Hải Hậu (Bài kiểm tra số 1) Đề kiểm tra tiết HK1 môn Tiếng Anh 10 năm 2017-2018 đáp án Trường THPT Huỳnh Thúc Kháng (Bài kiểm tra số 1) Đề kiểm tra tiết HK1 môn Tiếng Anh 10 năm 2017-2018 đáp án Trường THPT Chà Cang (Bài kiểm tra số 2) Đề kiểm tra tiết HK1 mơn Tiếng Anh 10 năm 2017-2018 đáp án Trường THPT Nguyễn Trãi (Bài kiểm tra số 2) Đề kiểm tra tiết HK2 môn Tiếng Anh 10 năm 2017-2018 đáp án Trường THPT Hà Huy Tập (Bài kiểm tra số 3) Đề kiểm tra tiết HK2 mơn Tiếng Anh 10 năm 2017-2018 đáp án Trường THPT Trần Nguyên Hãn (Bài kiểm tra số 3) Đề kiểm tra tiết HK2 môn Tiếng Anh 10 năm 2017-2018 đáp án Trường THPT Đình Lập (Bài kiểm tra số 4) Đề kiểm tra tiết HK2 mơn Tiếng Anh 10 năm 2017-2018 đáp án Trường THPT Hùng Vương (Bài kiểm tra số 4) Surname:………………………………………………………….Class:……………………… ĐỀ KIỂM TRA TIẾT MÔN: TIẾNG ANH LỚP 10 Thời gian làm bài: 45 phút I Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others: (1M) A plays B reads C listens D stops A traveled B stared C landed D seemed A chemistry B prepare C receive D degree A miss B little C child D listen Answers: D C A C II Choose the best answer (4M) Andrew _ the test before so he _ it very easy A had done/found B had done/ had found C did/ found D did/ had found I must go now I promised late A not being B not to be C to not be D I wouldn’t be I was late for school this morning because my alarm clock didn’t A go on B go off C go away D go up He often _ to work by car everyday but today he by bus A goes/ goes B is going/ will go C went/ has gone D goes/ is going He’s not really interested in on the farm A to work B work C worked D working 10 He _the piano everyday A practise B practises C to practise D practising 11 The World War II _in 1939 and _1945 A begins / ends B had begun /ended C has begun / had ended D began / ended 12 She is interested _ science She is a scientist A with B of C in D under 13 It takes me 45 minutes to get ready A to go B to prepare C to wake up D to 14 Marie Curie was born November 7, 1867 A in B from C at D on 15 Would you mind _ some time taking to me after the examination? A to open B opening C open D opened 16 _do you live? - In a flat, near the university A Where B When C Who D Whom 17 They decided _ this job A taking B take C to take D took 18 _ money you earn? – About $45 a week A How much B How many C What D Which 19 Remember _ the letter for me tomorrow A posting B post C will post D to post 20 Will you please stop noise? A to make B make C be made D making Answers: A B B D D 10 B 11 D 12 C 13 B 14 D 15 B 16 A 17 C 18 A 19 D 20 D III Identify the one underlined word or phrase A, B, C, or D that must be changed for the sentence to be correct: (1M) 21 Before she became a film star, she has been a stand-up comedian A B C D 22 Tom watches usually television in the evening A B C D 23 She has lived in London for five years before she moved to New York A B C D 24 I spend 20 minutes to read books every day A B C D Answers: 21 C 22 A 23 A 24 C IV Give the correct form of words : (1M) 25 To prepare his (science) works, Karl often spends whole day in library 26 “Chip and Dale” is really an _ cartoon (interest) 27 Please write your name and on the form (occupy) 28 As a child, he received most of his at home (educate) Answers: 25 scientific 26 interesting 27 occupation 28 education V Read the passage carefully, then answer the following questions (1M) MARIE CURIE (1867 - 1934 ) Marie was born in Warsaw She studied maths and physics in Paris She met and married a scientist - Pierre Curie She had two children but continued her career after they was born In 1902, she and Pierre discovered a new element called “radium” which was important because doctors could use it to help people with cancer They were awarded the 1903 Nobel Prize for physics They continued to work hard and made new discoveries Marie even continued her research after her husband’s death in 1906 She became a professor of the Sorbornne In 1911, she was awarded a second Nobel Prize for chemistry She died in 1934 * to be awarded: trao giải 29: Where was Marie born? 30: Where did she meet Pierre? 31 Why was their discovery important? 32 When was she awarded a second Nobel Prize? Answers: 29 Marie was born in Warsaw 30 She met Pierre in Paris 31 Their discovery was important because doctors could use it to help people with cancer 32 In 1911, she was awarded a second Nobel Prize Trường THPT Huỳnh Thúc Kháng ONE- PERIOD TEST 1(2017-2018) Họ Tên:………………………… Thời gian làm bài: 45 phút; Lớp:……SBD:…… Phòng:………… Mã đề:134….Mã phách:…………  -ĐIỂM: Giám khảo: Mã đề:134 Mã phách: A LISTENING (2ms) SECTION 1: Listen to the conversation TWICE and write in the missing words.(1m) A Hoa, how you like it here? B It’s very nice The hotel is big and my room is (1)…………………… A Are you (2)………………… … with your friends ? B No I’m travelling (3)……………………… A Would you like to go somewhere for (4)……… ………………? B That’s great SECTION 2: Listen to a man asking for information in a travel agency TWICE Choose the best answer (A, B ,C or D) for each sentence.(1m) You can fly to Buenos Aires…………………… A once a week B twice a week C three times a week D four times a week The plane leaves at……………… A 12 a.m B p.m C p.m D 5p.m The journey to the airport takes………………… A hour 15 B hour 30 C hour 45 D hour 20 The man's ticket to Buenos Aires will cost………… A 240 B 300 C 320 D 120 B USE OF ENGLISH AND READING (5 ms) A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D 10 A B C D 11 A B C D 12 A B C D 13 A B C D 14 A B C D 15 A B C D 16 A B C D Choose the best answer: “Was Tom there when you arrived?” “Yes, but he home soon afterwards” A were going B had gone C went D goes Choose the best answer: Let me give you a little about the president of the company A specializationB concentration C background D degree Trang 1/5 - Mã đề thi 134 Choose the synonym of the bold and underlined word in the following sentence The alarm clock goes off at 4: A goes wrong B rings C goes on D goes away Choose the best answer: There is no explanation for what happened A science B scientist C scientifically D scientific Choose the best answer: a long time for the bus A we have to always wait B we have to wait always C we always have to wait D we have always to wait Choose the best answer: “ Would you like to have dinner with me? “………….……….” A I’m very happy B Yes, it is C Yes, so I D Yes, I’d love to Choose the underlined word or phrase( A, B, C or D) that needs correcting Tom decided giving up smoking because it is harmful to his health A smoking B giving up C because D decided Choose the best answer ( A, B, C, or D) to fill in each blank from to 13 There is usually one important subject missing from most school timetables Very few students are (8)……………… how to organize their learning, and how to make the best use of their time Let's take some simple sentences Do you know how to look up words in a (9) ………………., and you understand all the (10)…………………….the dictionary contains? Can you make notes quickly, and can you understand them after? For some reasons, many schools give learners no (11)…………………… with these matters Teachers ask students to memorize pages from books, or tell them to write ten pages, but don't explain (12)……………….to it Learning by heart can be useful, but it is important to have a genuine (13)………………… of a subject You can waste a lot of time memorizing books, without understanding anything about the subject A learned B graduated C taught D decided A schoolbag B dictionary C notebook D paper 10 A themes B subjects C advice D information 11 A instruction B help C teaching D ability 12 A how B why C it D what Trang 2/5 - Mã đề thi 134 13 A understanding B information C success D attention 14 Choose the best answer: She got as soon as the alarm clock went……… A over/ on B up/ down C up/ off D on/ off 15 Choose the antonym for the bold and underlined word in the following sentence Ask and answer questions about your daily routine, using the cues below A Repeat B Question C Tell D Reply 16 Choose the best answer:It’s no use…………English if you don’t try to practise it A to learn B learning C for learning D learn Read the text then answer the following questions Joanne Ussery, 54, from Mississippi, is a big favorite with her two grandsons because she lives on a jet plane Her home is a Boeing 727, so a visit to Grandam is very special Joanne's front door is at the top of the plane's step, but you not need a ticket or passport when you visit There are three bedrooms, a living room, a modern kitchen, four toilets with No Smoking signs, and a luxury bathroom The bathroom is in the cockpit, with the bathtub under the windows Next to this is Joanne's bedroom - in the first class section of the palne Then there's the living room with four emergency exit doors, which she opens on summer evenings On the wall there’s a photo of the palne flying for Continental Airlines from Florida to the Caribbean "The plane is 27 years old and it's the best home in the world," says Joanne "It has all the things you want in home: a telephone, air conditioning, an oven, a washing machine even a dish washer It's always very warm, even in winter, and it's very big, 42 meters long! My grandchildren love running up and down And my friends love parties here - but there aren't any flight attendants to serve their drinks!" 17 How old is Joanne Ussery? ……………………………………………………………………………… 18 Does she live with her two grandsons? ……………………………………………………………………………… 19 Which company did the plane fly for ? ……………………………………………………………………………… Trang 3/5 - Mã đề thi 134 20 How many rooms are there in Joanne’s home ? ……………………………………………………………………………… C WRITING I Rewrite the following sentences as directed or using the cues (1m) It took me 20 minutes to finish my work =>I ………………………………………………………… ……… Would you please open the window? =>Would you mind………………………………………….………? He was ill because he went under the rain last night ( WH- question) =>…………….…………………………………………………….… Miss Lan Phuong loves working with children (WH- question) => ……………………………………………….…………………… II Put the verbs in brackets into the correct tense.(1m) ( you / watch )………………………………………… T.V last night? Yesterday, when I arrived at the station, the train ………….…………… …( already/leave) She (usually/ go) ……………………… to Mexico in summer After I had heard the news, I (hurry)…………………………to see him III Write a paragraph ( about 80 words) about your school day (1m) ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… …………………………….………………………………………….……… - GOOD LUCK Trang 4/5 - Mã đề thi 134 ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA TIẾT LẦN LỚP 10 NĂM HỌC 2017-2018 MÃ Đề: 134 A LISTENING ( Mỗi câu 0,25đ x câu = 2đ) SECTION 1: comfortable Travelling ( traveling) alone a drink SECTION 2: C (three times a week) B (2 p.m.) B (1 hour 30 min) A (240) B USE OF ENGLISH AND READING ( câu 0,25đ x 20 câu = 5đ) 17 Joanne Essery (She) is 54 years old 18 No, she doesn’t 19 ( The plane flew for) Continential Airlines 20 (There are )10 rooms ( in Joanne’s home) C WRITING (MÃ ĐỀ 134+ 356) ( câu 0,25 đx câu= 2đ + 1đ luận + 3đ) I Rewrite the following sentences as directed or using the cues (1m) It took me 20 minutes to finish my work =>I spent 20 minutes finishing my work Would you please open the window? =>Would you mind opening the window? He was ill because he went under the rain last night ( WH- question) =>Why was he ill? Miss Lan Phuong loves working with children (WH- question) => Who does Miss Lan Phuong love working with? II Put the verbs in brackets into the correct tense.(1m) Did you watch T.V last night? Yesterday, when I arrived at the station, the train had already left She usually goes to Mexico in summer After I had heard the news, I hurried to see him III Write a paragraph ( about 80 words ) about your school day (1m) MÃ Đề: 210 + 483 C WRITING I Rewrite the following sentences as directed or using the cues (1m) I spend an hour practising English everyday =>It takes me an hour to practise English everyday Why don’t we go for a walk? =>I suggest going for a walk Jackson will captain the team if Nick isn’t available ( WH- question) => Who will captain the team if Nick isn’t available ? Nam gave up his job because it was very boring ( WH- question) => Why did Nam give up his job? II Put the verbs in brackets into the correct tense.(1m) She teaches mathematics What did your father yesterday? We didn’t like the food they had given us I went to the box office at lunch time but they had already sold all the tickets III Write a paragraph ( about 80 words ) about your school day (1m) Trang 5/5 - Mã đề thi 134 SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO ĐIỆN BIÊN TRƯỜNG THPT CHÀ CANG ĐỀ KIỂM TRA ĐỊNH KỲ HỌC KỲ I NĂM HỌC 2017- 2018 Môn: TIẾNG ANH 10 – BÀI SỐ (Thời gian làm bài: 45 phút) ĐỀ CHÍNH THỨC Đề thi gồm 03 trang Mã đề thi 451021 Họ tên: Lớp: SECTION A (7 points) LISTENING (Câu – Câu 8) Listen and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to number the sentences in their correct order Sentences Number Câu 1: A Which hotel did you stay at? Câu 2: B I went to the beach Câu 3: C How long was your vacation? Câu 4: D It’s must be very nice _ _ _ _ Listen andmark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of following questions Câu 5: Where did Mary go on her vacation? A to the pagoda B to the beach C to the zoo D to the park Câu 6: Who did she go with? A her parents and older sister B her older sister C her mother and father D her mother and father and older brother Câu 7: What her mother and father like to do? A swim and row the banana boat B read a book C seat on the beach D eat in the restaurant Câu 8: How long was her vacation? A one day B two or three days C three or four days D four or five days Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differ from the other three in pronunciation in each of the following questions Câu 9: A hurt B purse C sure D curse Câu 10: A aunt B father C heart D famous Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions Câu 11: The computer is a micraculous device A expensive B comfortable C wonderful D beautiful Trang 1/6 - Mã đề thi 451021 mamon HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 HKI_1_10_2 cauhoi 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Đề A C A A A D D A C A D C B A D A D A B B C B B C B B C C B D D D D A C B A D C B C Đề B C D A C C D D C A A B B C A A D D C A D D B B A A C D C B B B C B D A A B B D C Đề C A A D B C C A A C C C D B D D B A C D C A A C D D B D B C B D A B B C B A B D A Đề D A C C A C B A B D C D B B C A B A C A C B D A A B A D D A B D D D D C B B C D C Trang 4/4 - Mã đề thi A Pre-date: 25/02/2018 Period: 75 THE THIRD 45-MINUTE TEST – GRADE: 10 I Aim: Check Ss’ knowledge of unit , unit 10 and unit 11 II Skills: Reading, Speaking, Writing and Listening (Vocabulary and grammar) III The matrix of the test paper: IV Procedure: deliver handouts HA HUY TAP HIGH SCHOOL THETHIRD 45- MINUTE TEST Full name: ………………………… Subject: English Class: 10…………… CODE: 711 School year: 2017- 2018 *MULTIPLE CHOICE: Choose the best answers (3,5m) Choose the word which is stressed differently from the rest: A biodiversity B international C sophisticated D independently Choose the word which is stressed differently from the rest: A fauna B offspring C offer D forget Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others: A sure B tour C actually D nurse Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others: A messages B choices C pollutes D classes Choose the words or phrases that are not correct in Standard English: If the drivers obeyed the speed limit, fewer accidents occur A B C D Human infants have a gestation period of nine months A the time during which a human baby develops inside its mother B the time when a stomach digests food C the time of eating food D the time of growing up She’s been studying hard for the exam, so she _ to pass A should B ought C had better D must “ _ going to the English speaking club tonight?” A Shall we B Are you free C Would you like D How about The road next year by these workers A will be widened B will widen C will being widen D will widened 10 A _is a large area of sea that is partly surrounded by land A lake B sea C ocean D gulf 11 _ in your place, I would think twice about that decision It could be a bad move A if I am B Should I be C Were I D If I had been 12 Cuc Phuong National park was _ opened in 1960 A officially B exactly C really 13 "Oops! I’m sorry for stepping on your foot" – “ .” D actually A Never mind B You don't mind C You're welcome D That's fine 14 We all enjoyed the waters of Timor Sea and the coral reefs that lie _ A under B behind C beneath D beside *Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions (1m) People have been hunting whales for at least a thousand years, and there were no real problems until 20th century What happened was that fishing technology became much more efficient and the ships were much faster, so more and more whales were caught In the 1960s the main whaling countries were killing more than sixty thousand whales a year, and everyone began to realize that something had to be done It was environmental groups like Greenpeace that really made things change They set out to make people aware of the fact that whales were fast becoming extinct But even now we don’t know if all this interest has become too late Let’s take the great blue whale for example, which at thirty to forty metres long is the biggest animal there has ever been – now there are perhaps about two thousand or so left In fact they have been protected for quite a long time, but there is no sign that the population is growing How long have people been hunting whales? A since the 1960s B since the 20th century C for nearly 200 years D for over 1,000 years The 20th century has brought many dangers to whales due to A faster ships B out-of-dated methods of technology C longer nets D both A and B 3.What makes people aware of the fact that whales were fast becoming extinct? A Greenpeace B Environmental groups C Main whaling countries D International agreement Which of the following statements is NOT true about blue whale? A They can grow up to forty metres long B They are the biggest animal on the earth C Their population is growing fast D They have been protected for quite a long time * Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blank.(1m) Dolphins are known as cesareans or marine (1) _ the breathe air, they are warm-blood, and they bear live young ones called (2) _ The size of dolphins is very greatly The smallest dolphins are just about 50 kg in weight and 1.2 meters in length while the largest one can weigh up to 8.200 kg and is 10 meters long Dolphins are sociable creatures They win together in group known as schools They show great ability in the water and you can often come across them playing around ships Dolphins are interested in humans and often rescue people in the sea (3) _ are in danger They are intelligent creatures and make sounds to (4) _ with each other Scientists have studied dolphins for many years and are now looking into the possibility of dolphins being able to carry out tasks under the sea A fish B creatures C mammals D life A babies B calves C young D diets A which B they C when D who A talk B contact C communicate D connect * LISTENING: (1,5m) Part : Listen to the recording about the competition and fill in each gap with the correct word: (0,75m) Environment is the most important thing for our life Environment is the air we breathe, the water we drink and is everything we need for our life But now that most important thing for our life is being (1) _ and by many different (2) _ This pollution affects the health of living things Everything is being caused by human’s existence Humans create such a lot of rubbish! Each household produces about ton of rubbish every year! Most of this is taken away by dustmen and buried in enormous landfill sites or burned in incinerators - both of these actions can be (3) for the environment Part 2: Listen and underline the best choice: (0,75m) Phong Nha-Ke Bang is noted for its cave and grotto systems as it is composed of 300 caves and grottos A 2009 survey brought the total discovered length of the cave system to about (162/122/126) kms, with many areas still not well explored The Son Đoong Cave, which was discovered in the 2009 survey by British and Vietnamese (explorers/experts/exploders), is considered the largest cave in the world Even before this discovery, Phong Nha held several world cave records, including the longest underground river (as long as/as well as/as soon as) the largest combined caverns and passageways * WRITING: (2,5m) # Rewrite the sentences below with the given words: (1,5m) Her mother is preparing the dinner in the kitchen.(Passive voice)  _? He didn’t prepare for the interview, so he didn’t get the job (Conditional sentence type III)  _ If I were you, I wouldn’t tell her the truth (should/ shouldn’t)  _ # Complete the following sentence with the given cues: (1,5m) and/ proper dustbins/place/should/in/We/rubbish / plastic bags →………………………………………………………………………… on /that /teeth /have /are / The/animals/biggest / sperm whales/Earth/the →……………………………………………………………………………………………… coming/not/Unless/you/me/that/call/say/to/are/you, the/theatre/you/will/I/see/at  …………………………………………………………………………………………… Preparing date: 25/02/2018 Period: 76 CORRECTION THE THIRD - 45 MINUTE TEST- GRADE: 10 A OBJECTIVES : By the end of the lesson, the Ss will be able to - check their knowledge - check what they have done in their 45 minute test B TEACHING AIDS: text book , paper tests C PROCEDURE: NEW LESSON (45’) T : Reminds sts some main grammatical points listed in the Test Sts: Listen and take notes T : Remarks sts some common mistakes that sts often make Sts : Listen and take notes Remark some main knowledge listed in the test: - Gerund and present participle - Perfect gerund and perfect participle - Reported speech with gerund - Main vocabulary in unit 9, 10 and 11 Some common mistakes: - Sts made mistakes in verb tenses Gerund and present participle, Perfect gerund and perfect participle, Reported speech with gerund - Sts made mistakes in doing vocabulary exercises because they didn’t learn the parts of speech of the new vocabulary Answer keys :  STT Multiple choice (3,5m) code 711 code 722 code 733 code 744 C C C C D D D D D D D D C D D D D D D C A C D C B B C B D C B C A B C B 10 D A B A 11 C A A A 12 A D A D 13 A B C B 14 C B B B  Reading and choose the best answer: (1m) D; 2.A ;  Reading and gap-filling: (1m) C ; D  ; 2.B 3.A; ; 4.C Listening (1.5) * ANSWER: Polluted/ ways /dangerous 126/ explorers/as well as * WRITING: (3m) # Rewrite the sentences below with the given words: (1,5m) Her mother is preparing the dinner in the kitchen (Passive voice)  The dinner is being prepared in the kitchen by her mother He didn’t prepare for the interview, so he didn’t get the job (Conditional sentence type III)  If he had prepared for the interview, he would have got the job If I were you, I wouldn’t tell her the truth (should/shouldn’t) You shouldn’t tell her the truth # Complete the following sentence with the given cues: (1,5m) and/ proper dustbins/place/should/in/We/rubbish / plastic bags  We should place plastics bags and rubbish in proper dustbins on /that /teeth /have /are / The/animals/biggest / sperm whales/Earth/the The sperm whales are the biggest animals on Earth that have teeth coming/not/Unless/you/me/that/call/say/to/are/you, the/theatre/you/will/I/see/at  Unless you call me to say that you are not coming, I will see you at the theatre 4.C I Circle the letter A,B, C, or D to indicate the word whose underlined part pronounced differently from that of the rest in each of the following questions from to Question A removed B washed C hoped D missed Question A climber B bomb C blue D combing II Circle the letter A,B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions from to Question A fauna B orphan Question A destruction B erosion III C explore D damage C abandon D butterfly Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions Question Renewable energy resources can help conserve fossil fuels A protect B destroy C develop D enjoy Question The population has increased from 1.2 million to 1.8 million A rised IV B decreased C moved D established There are incomplete sentences Circle A, B, C or D as your best choice to complete each sentence from question to 25 Question Cuc Phuong National Park is 160 km south west of Ha Noi A lied B established C abandoned D located Question Although insects are harmful to plants, their existence contributes a great part to _which helps to make balanced environment A biology B biophysics C biosphere D biodiversity Question “ I didn’t have breakfast, so now I’m very hungry” can be rewrittten: A If I had breakfast, I wouln’t be hungry now B Had I had breakfast, I wouldn’t have been hungry now C If I hah had breakfast, I wouldn’t have been hungry now D If I had had breakfast, I wouldn’t be hungry now Question 10 Spanish in Cuba A speaks B is speak C spoken D is spoken Question 11 If I younger, I would play sports regularly A am B were C had been D been Question 12 Some marine animals are dangerous to humans A living in the mountain B living in the ocean C living in the forest D living in the house Question 13 Water can be held on the land by vegetation A plants used as food B grown trees C the growth of plants D plants and trees Question 14 Sperm whales and sharks are carnivores A animals that live in the sea B animals that only eat plants C fish that aren't born from eggs D animals that eat meat Question 15 In the zoo of the new kind animals may from dangerous diseases A provide B proctect C suffer D develop Question 17 Sperm whales can be in all oceans A finds B found C finding D find Question 18 It is divided five different parts A in B on C into D from Question 19 Marine plants and animals live on or on the bottom like starfish A eat B depend C carry D swim Question 20 'Ms Jones, have you typed the letters yet?’ 'They _ yesterday sir They're on your desk.' A typed B been typed C being typed D were typed Question 21 Today, many serious childhood diseases by early immunization A are preventing B can be prevent C can be prevented D be prevented Question 22 If Nga English fluently, she would have got a good job A speaks B had spoken C spoke D was speaking Question 23 The sea is polluted, which sea plants and animals A dangers B dangerous C dangerously D Engdangers Question 24 The life of sperm whale can be up to seventy years A period B length C distance D Span Question 25 Unless this biodiversity were , marine life would be stake A maintains B maintaining C maintain D Maintained V Choose the underlined part among A, B, C, or D that needs correcting from question 26 to 30 Question 26 we can somethings to saving the earth A B C D Question 27 You may be surprised on the large variety of animals that live here A B C D Question 28 The earth is been threatened and the future looks bad A B C D Question 29 If I pass this exam, I would go to the university next September A B C D Question 30 Dennis used to smoking a lot a year ago A B C D VI Read the passage and circle the letter A,B,C or D to indicate the correct answer to each of the question from 31-35 The elephant lives in groups An elephant herd usually has from twenty to forty members The leader of the herd is usually a wise, strong female which travels at the head of the herd The members of the herd are loyal to one another A sick or wounded elephant is not left behind to die If an elephant is sick, the whole herd stops traveling until he gets well When an elephant is injured, two others walk on both sides of him and support him with their bodies Elephants are fond of youngsters in the herd and give them special care They help the young stay on the water when the herd crosses a river and work together to rescue a baby elephant that has wandered into a dangerous place Question 31 The elephant lives in a group, called A a herd B a family C a school D a country Question 32 The word “loyal” in line is closest in meaning to “ ” A independent B dependent C dislike D unfairful Question 33 If an elephant is injured, the herd will A help him B leave him C kill him D nothing Question 34 The word “him” in line refers to A the sick elephant B the injured elephant C the herd D the leader Question 35 All of the followings are true about elephants except A they are fond of youngsters B they live in groups C they never leave the sick behind VII D they let the injured elephant go alone Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 36 to 40 Cat Tien National Park is a national park which is……… (18) in the south of Vietnam, approximately 150 km north of Ho Chi Minh City It has a(n) ………(19) of about 720 km2 and protects one of the largest areas of lowland tropical forests left in Vietnam Cat Tien national park was ………(20) initially in 1978 as two sectors, Nam Cat Tien and Tay Cat Tien Another sector, Cat Loc, was gazetted as a rhinoceros reserve in 1992 upon the discovery of a population of the Vietnamese Javan rhinoceros, an occasion that brought the park into the world's eye The three areas ………….(21) to form one park in 1998 Nam Cat Tien is contiguous with Vĩnh Cửu nature reserve thus providing an enlarged area for …………… (22) to breed Question 36 Question 37 Question 38 Question 39 Question 40 A locate A area A protection A was combined A species B located B space B protect B combined B fauna – C location C section C protecting C were combined C trees D locating D landscape D protected D combine D vegetation DINH LAP HIGH SCHOOL WRITTEN TEST 45 MINUTES Mã đề: 102 Full name: …………………………………… Class 10B…… I Choose the best answer for each of the following sentences: We just dinner when they A had finished/ came B had finished/ come C finish/ came D finish/ come It rained heavily yesterday after they plants A has grown B had grown C grow D grown She has learned very well at university A flying colours B colours flying C.fly colours D colours fly Peter prefers romantic books than love stories A read B to read C reading D reads “ human suffering” is her real joy – Marie Curie A to be easing B eases C ease D easing We this car two years ago A buys B bought C buy D buying Ha always _ to school by bike A have gone B go C went D goes When they were having dinner, she _ their room A entered B enterred C enters D entering By the end of 30, she _ with a famous singer A has married B married C marry D had married 10 My father has given up for ten years A smoking B smokes C to smoke D smoke 11 My class likes learning France because it is one of the languages A internation B inter C national D international 12 Mr.Ha decided _ his new suit in the important meeting A to wear B wears C wearing D wear II Read the passage and choose one correct answer for each question In England boys and girls go to school five days a week They don't go to school on Saturdays and Sundays Lessons usually begin at nine o'clock Each lesson lasts forty five minutes At fifteen past eleven they have a quarter of an hour's break in which they drink milk Some pupils eat sandwiches or biscuits which they bring from home Then they have two lessons more After that they have a lunch break Some pupils go home for lunch, but many have it at school At two o'clock school begins again These are two more lessons For the next forty minutes they some of their homework or have a club meeting or play games like football They go home at about four thirty in the afternoon 13 Which days they go to school? A From Monday to Thursday B From Friday to Saturday C From Monday to Sunday D From Monday to Friday 14 How long they have a short rest? A 15 minutes B 25 minutes C 30 minutes D 45 minutes 15 Where they have lunch? A in restaurants B at home C at school D B & C 16 How many lessons they have in the afternoon? A one B two C three D four 17 What does the word "they" in the last sentence mean? A school boys and girls B school girls C students boys D school teachers III Rewrite these sentences with the given words 18 The meeting finished at o’clock → What time ………….…………………………………………………….….………… ? 19 I have learned in Dinh Lap High School for year → Which high school …………… …………………… .… .……………… ? 20 What / they / often / / morning? → …………………………….…… …………………… .… ………………? 21 He/ always /have/ a bath/ morning → …………………………….…… ……………….…… .… ………………? IV Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others 22 A said B pan C sad D sand 23 A wonderful B garden C are D star 24 A read B meet C interest D tea 25 A click B heat C drink D little 26 A man B that C have D many VI Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting 27 When will she be married?  She will be married to a rich man A B C D 28 By the time he arrived, his friends has left A B C D 29 How people are there in your family? There are people A B C D 30 Last night we had gone to the cinema A B C D 31 Don’t forget to posting the letter I gave you yesterday A B C D THE END CÂU 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ĐÁP ÁN VÀ THANG ĐIỂM ĐỀ 102 ĐỀ 103 ĐỀ 101 D B A D D B A C A A B A D A B C A B C A D A B A B D B D A D A D A D A D B A A D A D D D Aư A C B D A D A B C * WRITING What time did the meeting finish? Which high school have you learned for year? What they often in the morning? After he had got up, he enjoyed having a bath D D A A A A A C B B B C C B A D D D A D D D A D B A C ĐỀ 104 A A C D B A A D C B A A D B C B D C D B A D D D A D B SỞ GD VÀ ĐT TỈNH DAKLAK ĐỀ KIỂM TRA TIẾT NĂM HỌC 20172018 TRƯỜNG THPT HÙNG VƯƠNG MÔN TIẾNG ANH 10 BẢN, BÀI SỐ (Đề thức) Thời gian làm bài: 45phút, không kể thời gian phát đề Họ tên: Lớp: 10A… Mã đề: 100 01 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 02 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 03 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 04 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 05 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 06 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 07 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 08 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 09 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 10 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 11 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 12 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 13 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 14 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 15 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 16 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 17 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 18 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 19 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 20 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 21 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 22 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 23 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 24 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 25 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 26 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 27 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 28 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 29 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 30 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 31 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 32 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 33 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 34 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 35 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 36 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 37 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 38 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 39 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ 40 Ⓐ Ⓑ Ⓒ Ⓓ A.MULTIPLE CHOICE I Choose the most suitable word or phrase in each sentence _ is traditional music of a country A Jazz B Folk music C Pop music D Classical music If you didn't stay up late, you _ get up earlier A can B will C may D could “Look at those dark clouds!” “Yes, I think ……………………” A it’s raining B it will rain C it rains D it’s going to rain Tom and Jerry is a(n) _ film A cartoon B love story C science fiction D action Van Cao is a well-known _ A son B musician C band D music World Cup is considered the most popular event in the world A the region B the nation C the continent D the globe They …………… in our country since January, 1st 2002 A have been B has been C be D are Are you …………on the excursion to HCMC today? A coming B taking C booking D setting World Cup is _ every four years A played B taken C held D found 10 Jack Dawson is a person in the film Titanic A cinema B decade C scene D character 11 It was not until the film ended that we _ the criminal A knew B know C have known D had known 12 “ is your favourite Vietnamese singer?”- Kenvin and Khoi My A What B Who C Whom D Which 13 does your Chinese class start? At half past seven A How long B What kind C How many D What time 14 I am _ with doing the same every day A boring B bores C bored D bore 15 If you have problems with your homework, ask Tom I’m sure he you A is going to help B isn’t going to help C will help D won’t help 16 I listen to music feel relaxed A so as to B in order for C as so to D so as for 17 We didn’t recognize him until he came into the light A It was not until we recognized him that he came into the light B It was not until he came into the light that we recognized him C It was not until we didn’t recognize him that he came into the light D It was not until he came into the light that we didn’t recognize him Trang 1/2 – Mã đề 100 18 I _ thrillers to action films A like B prefer C would rather II.Read the following passage and answer for the questions D enjoy My first visit to the cinema was a very unhappy one I was taken there by some friends when I was only seven years old At first there were bright lights and music and I felt quite happy When the lights went out , I felt afraid then I saw a train on the screen The train was coming towards me I shouted out in fear and got down under my seat When my friends saw me , they started to laugh I felt ashamed and sat back in my seat I was very glad when the film ended 19 Who took the writer to the cinema for the first time? A his father B his parents C his friends D his parents’ friends 20 How did he feel at first ? A excited B unhappy C sad D quite unhappy 21 He was frightened when A there was music B the cinema had no lights C the train ran D his friends saw him 22 Where did he hide when he saw the train coming towards him ? A under the seat B on the screen C on his friends’ back D under the train seat III Choose the word that has the different underlined part 23 A love B prove C above D dove 24 A champion B school C character D chemist 25 A newspaper B design C disagree D season IV Choose the underlined word or phrase ( A,B,C or D )that needs correcting 26 I would like to have a cup of coffee and a ice-cream A B C D 27 It was not until he was 30 that he knows how to drive A B C D 28 How far did it take you to get to the airport yesterday? -One hour A B C D B WRITTEN TEST I Rewrite the sentences We are learning English We can get a good job.( To – infinitive) -> …………………………………………………………… My sister is a pianist.( Wh- question) -> ………………………………………………………………… They didn’t pay the bill until the electricity was cut off.( It was not until…) -> ………………………………………………………………… It’s very hot I don’t like hot weather (V-ing /V-ed) a The hot weather makes me ……………………………………………………(tire) b The hot weather…………………………………………………………………(tire) II Rearrange these words into the complete sentences don’t/ the/ will/ very/ I/ think/ exam/ be/ difficult -> I ……………………………………………………… Wait/ you / will/ an/ here/ get/ for/ and/ aspirin/ I -> Wait ………………………………………………………… THE END Trang 2/2 – Mã đề 100 ... HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2... HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2 HKI _1_ 10_ 2... Kháng (Bài kiểm tra số 1) Đề kiểm tra tiết HK1 môn Tiếng Anh 10 năm 2 017 -2 018 có đáp án Trường THPT Chà Cang (Bài kiểm tra số 2) Đề kiểm tra tiết HK1 môn Tiếng Anh 10 năm 2 017 -2 018 có đáp án Trường
- Xem thêm -

Xem thêm: bo de kiem tra 1 tiet mon tieng anh lop 10 nam 2017 2018 co dap an 747, bo de kiem tra 1 tiet mon tieng anh lop 10 nam 2017 2018 co dap an 747

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay