thi thu vao 10- 4 ma de-co key

9 401 0

Max Born Gửi tin nhắn Báo tài liệu vi phạm

Tải lên: 12,279 tài liệu

  • Loading ...
1/9 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 20/08/2013, 17:10

Trờng THCS Định Trung Ngày 16-6-2009 đề 1 đề thi tuyển sinh lớp 10 thpt Năm học: 2009 - 2010 Môn: Tiếng Anh( Đề thi gồm 02 trang. Thời gian làm bài 60 phút ) I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. 1. a. addition b. tradition c. eruption d. question 2. a. about b. south c. youth d. count 3. a. walked b.jumped c.needed d.missed 4. a. environment . provide c. drip d. pipe 5. a. pesticide b. prevent c. reduce d. reuse II. Choose the best answer for each of the following sentences 6. If I were a bird, I______ be a dove. What about you? A. will B. would C.shall D.may 7. You should get a plumber the pipes in your bathroom. A. to check B. check C. checking D. check 8.This product will be available at this market_________September and December A.on B.from C.for D.between 9. If you time, please write to me. A. had B. have C. have had D. will have 10. .School girls start wearing ao dai ___________the age of 16 A.at B.in C.on D.with 11.We have to do something about this pollution_________? A.do we B.have we C.dont we D.havent we 12.What would you do if you ___________away by aliens A.take B.took C.are taken D.were taken 13. She wishes she.her grand-parents in New York next summer. A. could visit B. visits C. visited D. can visit 14. The little girl, has just gone out, is my niece. A. which B. she C. who D. that 15.We suggest__________part in many different charititable activities in our neiborhood A.to take B. to taking C.taking D.should take 16.________many households use energy-saving light bulbs, their electricity bill is still enormous A.since B.although C.when D.if 17.The first colour TV pictures___________in 1982 A. produced B. were produced C.have produced D. produce 18.Our lives __________since the Internet was invented A. improve B. improved C. have improved D. are improving 19. Theres so much_________in the air here that its becoming an unhealthy place to live A.pollution B.pollutions C. pollutants D.polluted 20. We think that Mothers Day should be celebrated--------- A. nationhood B. nationality C. nationwide D. nation III.Choose the word and phrases that are not correct in standard English 21 You know where Lan is , do you ? A B C D 22 W hen you want to go fishing this morning , Ill go with you. A B C D 23.There is a shrine in the mountain near my village A B C D 24. Because the book was expensive, they bought it A B C D 25 .Im looking forward to receive your letter A B C D IV.CHOOSE THE WORD OR PHRASE (A,B,C ,D)THAT BEST FITS IN THE BLANK When a tropical storm_______(26)120 kilometers per hours. It is called a_______(27)in North and South American, a cyclone in Australia and a typhoon in Asia. The word typhoon comes from Chinese. So the typhoon ________(28)”big wind” Volcanoes: we can usually predict. When a volcano will erupt. Mount Pinatubo, _________(29) is a volcano in the Philippines, erupted in 1991. It was the word’s largest___________(30)eruption in more than 50 years. Hundreds of people died, but thousand were saved because scientists had warned them about the eruption. 26.A.comes B.goes C.gets D.reaches 27.A.hurricane B.typhoon C.volcano D.tidal waves 28.A.sucks B.means C.looks D.waves 29.A.which B.that C.whom D.whose 30.A.tropical B.volcano C.tidal D.large V. Read the passage below and choose correct answer for each question One day John’s father bought a computer for him. He thought it was a good replacement for John’s typewriter, which had been broken down. John could use the computer to write essays. He didn’t expect than John would spend all his time playing computer games on it, which was what he did. John was obsessed with it. John neglected his studies and he actually failed his tests. When that happened, John realized that he had made a terrible mistake. Now, he uses the computer mainly for typing his essays. He plays computer games only in his free time. Recently, he topped his classmates in the mid-year examination. 31. John’s father bought him a computer to replace his . A. radio B. television C. typewriter D. cassette recorder 32. When having the computer, John spent most of his time A. writing essays B. playing games C. listening to music D. learning foreign language 33 What does the word “it” in line 3 refer to? A. typewriter B. essay C. computer game D. computer 34. At present what does John mainly use the computer for? A. studying B. playing games C. reading stories D. chatting 35. Which of the following sentences is NOT true? A. John used to have a typewriter. B. After having the computer John studied very well C. John realized his mistake D. Nowadays John only plays computer games in his free time. . VI. Finish the second sentences so that it has the similar meaning to the first. 36.“ Do you like learning English?” She said to me She asked me ………………………………………………………………………. 37. Unless you study harder, you will fail your exam. If you don’t study harder, ………………………………………………………… 38 He said “I’ll be here again tomorrow”. He said that ______________________________ 39. Lan doesn’t have enough money so she can’t buy a new dictionary Because Lan ………………………………………………………………………. 40. What a pity! I can’t help you now. I wish I ………………………………………. …………………………………… ………………………………………………………………………………… The end………………………………………………………………………………………… Trờng THCS Định Trung Ngày 16-6-2009 đề 2 đề thi tuyển sinh lớp 10 thpt Năm học: 2009 - 2010 Môn: Tiếng Anh( Đề thi gồm 02 trang. Thời gian làm bài 60 phút ) I.Choose the word and phrases that are not correct in standard English 1 You know where Lan is , do you ? A B C D 2. W hen you want to go fishing this morning , Ill go with you. A B C D 3.There is a shrine in the mountain near my village A B C D 4. Because the book was expensive, they bought it A B C D 5 .Im looking forward to receive your letter A B C D II. Choose the best answer for each of the following sentences 6. If I were a bird, I______ be a dove. What about you? A. will B. would C.shall D.may 7. She wishes she.her grand-parents in New York next summer. A. couldvisit B. visits C. visited D. can visit 8.This product will be available at this market_________September and December A.on B.from C.for D.between 9. If you time, please write to me. A. had B. have C. have had D. will have 10. .School girls start wearing ao dai ___________the age of 16 A.at B.in C.on D.with 11.We have to do something about this pollution_________? A.do we B.have we C.dont we D.havent we 12.What would you do if you ___________away by aliens A.take B.took C.are taken D.were taken 13. You should get a plumber the pipes in your bathroom. A. to check B. check C. checking D. check 14. The little girl, has just gone out, is my niece. A. which B. she C. who D. that 15.We suggest__________part in many different charititable activities in our neiborhood A.to take B. to taking C.taking D.should take 16.________many households use energy-saving light bulbs, their electricity bill is still enormous A.since B.although C.when D.if 17.The first colour TV pictures___________in 1982 A. produced B. were produced C.have produced D. produce 18.Our lives __________since the Internet was invented A. improve B. improved C. have improved D. are improving 19. Theres so much_________in the air here that its becoming an unhealthy place to live A.pollution B.pollutions C. pollutants D.polluted 20. We think that Mothers Day should be celebrated--------- A. nationhood B. nationality C. nationwide D. nation III.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. 21. a. addition b. tradition c. eruption d. question 22. a. about b. south c. youth d. count 2 3. a. walked b.jumped c.needed d.missed 24. a. environment b provide c. drip d. pipe 25. a. pesticide b. prevent c. reduce d. reuse IV . .CHOOSE THE WORD OR PHRASE (A,B,C ,D)THAT BEST FITS IN THE BLANK When a tropical storm_______(26)120 kilometers per hours. It is called a_______(27)in North and South American, a cyclone in Australia and a typhoon in Asia. The word typhoon comes from Chinese. So the typhoon ________(28)”big wind” Volcanoes: we can usually predict. When a volcano will erupt. Mount Pinatubo, _________(29) is a volcano in the Philippines, erupted in 1991. It was the word’s largest___________(30)eruption in more than 50 years. Hundreds of people died, but thousand were saved because scientists had warned them about the eruption. 26.A.comes B.goes C. reaches D. gets 27.A.hurricane B.typhoon C.volcano D.tidal waves 28.A.sucks B.means C.looks D.waves 29.A.which B.that C.whom D.whose 30.A.tropical B.volcano C.tidal D.large V. Read the passage below and choose correct answer for each question One day John’s father bought a computer for him. He thought it was a good replacement for John’s typewriter, which had been broken down. John could use the computer to write essays. He didn’t expect than John would spend all his time playing computer games on it, which was what he did. John was obsessed with it. John neglected his studies and he actually failed his tests. When that happened, John realized that he had made a terrible mistake. Now, he uses the computer mainly for typing his essays. He plays computer games only in his free time. Recently, he topped his classmates in the mid-year examination. 31. John’s father bought him a computer to replace his . A. radio B. typewriter C. television D. cassette recorder 32. When having the computer, John spent most of his time A. writing essays B. learning foreign language C. listening to music D. playing games 33 What does the word “it” in line 3 refer to? A. essay B. typewriter C. computer game D. computer 34. At present what does John mainly use the computer for? A. studying B. playing games C. reading stories D. chatting 35. Which of the following sentences is NOT true? A. John used to have a typewriter. C.After having the computer John studied very well B John realized his mistake D. Nowadays John only plays computer games in his free time. . VI. Finish the second sentences so that it has the similar meaning to the first. 36.“ Do you like learning English?” She said to me She asked me ………………………………………………………………………. 37. Unless you study harder, you will fail your exam. If you don’t study harder, ………………………………………………………… 38 He said “I’ll be here again tomorrow”. He said that ______________________________ 39. Lan doesn’t have enough money so she can’t buy a new dictionary Because Lan ………………………………………………………………………. 40. What a pity! I can’t help you now. I wish I ………………………………………. …………………………………… ………………………………………………………………………………… The end…………………… Trờng THCS Định Trung Ngày 16-6-2009 đề 144 đề thi tuyển sinh lớp 10 thpt Năm học: 2009 - 2010 Môn: Tiếng Anh( Đề thi gồm 02 trang. Thời gian làm bài 60 phút ) I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. 1. a. addition b. tradition c. eruption d. question 2. a. about b. south c. youth d. count 3. a. walked b.jumped c.needed d.missed 4. a. environment . provide c. drip d. pipe 5. a. pesticide b. prevent c. reduce d. reuse II. Choose the best answer for each of the following sentences 6. If I were a bird, I______ be a dove. What about you? A. will B. would C.shall D.may 7. You should get a plumber the pipes in your bathroom. A. to check B. check C. checking D. check 8.This product will be available at this market_________September and December A.on B.from C.for D.between 9. If you time, please write to me. A. had B. have C. have had D. will have 10. .School girls start wearing ao dai ___________the age of 16 A.at B.in C.on D.with 11.We have to do something about this pollution_________? A.do we B.have we C.dont we D.havent we 12.What would you do if you ___________away by aliens A.take B.took C.are taken D.were taken 13. She wishes she.her grand-parents in New York next summer. A. could visit B. visits C. visited D. can visit 14. The little girl, has just gone out, is my niece. A. which B. she C. who D. that 15.We suggest__________part in many different charititable activities in our neiborhood A.to take B. to taking C.taking D.should take 16.________many households use energy-saving light bulbs, their electricity bill is still enormous A.since B.although C.when D.if 17.The first colour TV pictures___________in 1982 A. produced B. were produced C.have produced D. produce 18.Our lives __________since the Internet was invented A. improve B. improved C. have improved D. are improving 19. Theres so much_________in the air here that its becoming an unhealthy place to live A.pollution B.pollutions C. pollutants D.polluted 20. We think that Mothers Day should be celebrated--------- A. nationhood B. nationality C. nationwide D. nation IIIRead the passage below and choose correct answer for each question One day Johns father bought a computer for him. He thought it was a good replacement for Johns typewriter, which had been broken down. John could use the computer to write essays. He didnt expect than John would spend all his time playing computer games on it, which was what he did. John was obsessed with it. John neglected his studies and he actually failed his tests. When that happened, John realized that he had made a terrible mistake. Now, he uses the computer mainly for typing his essays. He plays computer games only in his free time. Recently, he topped his classmates in the mid-year examination. 21. Johns father bought him a computer to replace his . A. radio B. television C. typewriter D. cassette recorder 22. When having the computer, John spent most of his time A. writing essays B. playing games C. listening to music D. learning foreign language 23 What does the word “it” in line 3 refer to? A. typewriter B. essay C. computer game D. computer 24. At present what does John mainly use the computer for? A. studying B. playing games C. reading stories D. chatting 25. Which of the following sentences is NOT true? A. John used to have a typewriter. B. After having the computer John studied very well C. John realized his mistake D. Nowadays John only plays computer games in his free time. IV.CHOOSE THE WORD OR PHRASE (A,B,C ,D)THAT BEST FITS IN THE BLANK When a tropical storm_______(26)120 kilometers per hours. It is called a_______(27)in North and South American, a cyclone in Australia and a typhoon in Asia. The word typhoon comes from Chinese. So the typhoon ________(28)”big wind” Volcanoes: we can usually predict. When a volcano will erupt. Mount Pinatubo, _________(29) is a volcano in the Philippines, erupted in 1991. It was the word’s largest___________(30)eruption in more than 50 years. Hundreds of people died, but thousand were saved because scientists had warned them about the eruption. 26.A.comes B.goes C.gets D.reaches 27.A.hurricane B.typhoon C.volcano D.tidal waves 28.A.sucks B.means C.looks D.waves 29.A.which B.that C.whom D.whose 30.A.tropical B.volcano C.tidal D.large .V. Finish the second sentences so that it has the similar meaning to the first. 31.“ Do you like learning English?” She said to me She asked me ………………………………………………………………………. 32. Unless you study harder, you will fail your exam. If you don’t study harder, ………………………………………………………… 33 He said “I’ll be here again tomorrow”. He said that ______________________________ 34. Lan doesn’t have enough money so she can’t buy a new dictionary Because Lan ………………………………………………………………………. 35. What a pity! I can’t help you now. I wish I ………………………………………. …………………………………… V I.Choose the word and phrases that are not correct in standard English 36 You know where Lan is , do you ? A B C D 37W hen you want to go fishing this morning , I’ll go with you. A B C D 38.There is a shrine in the mountain near my village A B C D 39. Because the book was expensive, they bought it A B C D 40 .I’m looking forward to receive your letter A B C D ………………………………………………………………………………… The end………………………………………………………………………………………… Trờng THCS Định Trung Ngày 16-6-2009 đề 123 đề thi tuyển sinh lớp 10 thpt Năm học: 2009 - 2010 Môn: Tiếng Anh( Đề thi gồm 02 trang. Thời gian làm bài 60 phút ) I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. 1. a. addition b. tradition c. eruption d. question 2. a. about b. south c. youth d. count 3. a. walked b.jumped c.needed d.missed 4. a. environment . provide c. drip d. pipe 5. a. pesticide b. prevent c. reduce d. reuse II.CHOOSE THE WORD OR PHRASE (A,B,C ,D)THAT BEST FITS IN THE BLANK When a tropical storm_______(26)120 kilometers per hours. It is called a_______(27)in North and South American, a cyclone in Australia and a typhoon in Asia. The word typhoon comes from Chinese. So the typhoon ________(28)big wind Volcanoes: we can usually predict. When a volcano will erupt. Mount Pinatubo, _________(29) is a volcano in the Philippines, erupted in 1991. It was the words largest___________(30)eruption in more than 50 years. Hundreds of people died, but thousand were saved because scientists had warned them about the eruption. 6.A.comes B.goes C.gets D.reaches 7.A.hurricane B.typhoon C.volcano D.tidal waves 8.A.sucks B.means C.looks D.waves 9.A.which B.that C.whom D.whose 10A.tropical B.volcano C.tidal D.large III Read the passage below and choose correct answer for each question One day Johns father bought a computer for him. He thought it was a good replacement for Johns typewriter, which had been broken down. John could use the computer to write essays. He didnt expect than John would spend all his time playing computer games on it, which was what he did. John was obsessed with it. John neglected his studies and he actually failed his tests. When that happened, John realized that he had made a terrible mistake. Now, he uses the computer mainly for typing his essays. He plays computer games only in his free time. Recently, he topped his classmates in the mid-year examination. 11 Johns father bought him a computer to replace his . A. radio B. television C. typewriter D. cassette recorder 12 When having the computer, John spent most of his time A. writing essays B. playing games C. listening to music D. learning foreign language 13 What does the word it in line 3 refer to? A. typewriter B. essay C. computer game D. computer 14 At present what does John mainly use the computer for? A. studying B. playing games C. reading stories D. chatting 15 Which of the following sentences is NOT true? A. John used to have a typewriter. B. After having the computer John studied very well C. John realized his mistake D. Nowadays John only plays computer games in his free time. IV Choose the best answer for each of the following sentences 16 If I were a bird, I______ be a dove. What about you? A. will B. would C.shall D.may 1 7. She wishes she.her grand-parents in New York next summer. A. could visit B. visits C. visited D. can visit 18.This product will be available at this market_________September and December A.on B.from C.for D.between 19. If you time, please write to me. A. had B. have C. have had D. will have 20 .School girls start wearing ao dai ___________the age of 16 A.at B.in C.on D.with 21We have to do something about this pollution_________? A.do we B.have we C.don’t we D.haven’t we 22What would you do if you ___________away by aliens A.take B.took C.are taken D.were taken 23 You should get a plumber ……………the pipes in your bathroom. A. to check B. check C. checking D. check 24 The little girl, …………… has just gone out, is my niece. A. which B. she C. who D. that 25We suggest__________part in many different charititable activities in our neiborhood A.to take B. to taking C.taking D.should take 26________many households use energy-saving light bulbs, their electricity bill is still enormous A.since B.although C.when D.if 27The first colour TV pictures___________in 1982 A. produced B. were produced C.have produced D. produce 28Our lives __________since the Internet was invented A. improve B. improved C. have improved D. are improving 29 There’s so much_________in the air here that it’s becoming an unhealthy place to live A.pollution B.pollutions C. pollutants D.polluted 30. We think that Mother’s Day should be celebrated--------- A. nationhood B. nationality C. nationwide D. nation VChoose the word and phrases that are not correct in standard English 31 You know where Lan is , do you ? A B C D 32W hen you want to go fishing this morning , I’ll go with you. A B C D 33.There is a shrine in the mountain near my village A B C D 34. Because the book was expensive, they bought it A B C D 35 .I’m looking forward to receive your letter A B C D . VI. Finish the second sentences so that it has the similar meaning to the first. 36.“ Do you like learning English?” She said to me She asked me ………………………………………………………………………. 37. Unless you study harder, you will fail your exam. If you don’t study harder, ………………………………………………………… 38 He said “I’ll be here again tomorrow”. He said that ______________________________ 39. Lan doesn’t have enough money so she can’t buy a new dictionary Because Lan ………………………………………………………………………. 40. What a pity! I can’t help you now. I wish I ………………………………………. …………………………………… ………………………………………………………………………………… The end………………………………………………………………………………………… Phßng GD&§T thµnh phè VÜnh Yªn Trờng THCS Định Trung Đáp án đề KSCL vào lớp 10 năm học 2009 đề 1 Thang điểm : 10 đ 16/6/09 I/ 1 điểm ( 0,2 đ/câu) 1.d 2.d 3.c 4.c 5.a II.3 điểm (0,2 đ/câu) 6.B 9.B 12.D 15.C 18.C 7.A 10.A 13.A 16.B 19.A 8.D 11.C 14.C 17.B 20.C III. 1 điểm (0,2 đ/câu) 21.D 22.A 23.C 24.A 25.C IV/ 1,5 điểm (0,3 đ/câu) 26.D 27.A 28.B 29.A 30.B V/ 1,5 điểm (0,3 đ/câu) 31.C 32.B 33.D 34.A 35.B VI. 2 điểm (0,4 đ/câu) 36. She asked me if I liked learning English 37. If you dont study hard, you will fail your exam. 38.He said that he would be here again the next/ following day. 39. Because Lan doesnt have enough money , she cant buy a new dictionary. 40.I wish I could help you. . C.shall D.may 7. You should get a plumber the pipes in your bathroom. A. to check B. check C. checking D. check 8.This product will be available at this market_________September. Trờng THCS Định Trung Ngày 16-6-2009 Mã đề 144 đề thi tuyển sinh lớp 10 thpt Năm học: 2009 - 2010 Môn: Tiếng Anh( Đề thi gồm 02 trang. Thời gian làm bài 60
- Xem thêm -

Xem thêm: thi thu vao 10- 4 ma de-co key, thi thu vao 10- 4 ma de-co key, thi thu vao 10- 4 ma de-co key

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay