Bài tập chia Thì môn tiếng Anh lớp 5

5 48 0
  • Loading ...
1/5 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 09/09/2017, 03:32

Unit 1: HOME LIFE Exercise 1: Hãy chọn một câu trả lời đúng nhất: 1. My mother works _______a nurse in a big hospital. She examines the patients. A. for B. as C. in D. at 2. She had to work on _______last night, so she is very tired this morning. A. the roof B. the table C. the bed D. night shift 3. My father is very busy with his work at the office. He usually comes home very _______at night. A. late B. early C. on time D. past 4. My mother _______very early in the morning to prepare our breakfast. A. cries B. sleeps C. gets up D. stays up 5. My mother is a _______woman. She does all the household chores to make us more comfortable. A. caring B. careless C. harmful D. boring 6. In my free-time, I often help mom with _______the house. A. to clean B. clean C. cleaning D. cleans 7. I take responsibility to _______my little brothers because they are sometimes very naughty. A. look after B. get up C. sit down D. shut up 8. My responsibility is to wash dishes and _______the garbage. A. take off B. take out C. take care of D. take over 9. My brothers love joining my dad in _______things around the house at weekends. A. mend B. mended C. to mend D. mending 10. Whenever problems come up, we discuss frankly and find _______quickly. A. solve B. solution C. solved D. to solve 11. Mai is my closest friend. We are always willing to _______feelings to each other. A. tear B. cut C. share D. shake 12. My family is the base from which we can go into the world with _______. A. confide B. confidence C. confident D. confiding 13. I like doing _______such as cooking, washing and cleaning the house. A. house-keeper B. white house C. lord of house D. household chores 14. My father is a _______He often does researches with animals and plants. A. botanist B. biologist C. chemist D. mathematician 15. In my family, both my parents _______to give us a nice house and a happy home. A. join hands B. get out C. shake hands D. clutch hands 16. My brothers are often very _______to what I say. They are really lovable. A. obey B. obedience C. obedient D. obstacle 17. Unlike most men, my uncle likes _______very much. I like his eel soup very much. A. having a shower B. drinking beer C. playing cards D. cooking 18. My responsibility is to _______my little brothers. A. take care of B. join hands C. take over D. work together 19. Although my father is very busy, he tries _______much time taking care of his children. A. to spend B. spending C. to get up D. getting up 20. My father is very helpful. He is always _______give a hand with cleaning the house. A. will to B. will C. willing D. willing to Exercise 2: Hãy xác định một câu có phần gạch dưới cần được sửa lại cho đúng: 1. My brothers love joining my dad in to mend things around the house at weekends. A B C D 2. I am now in my attempt winning a place at the same university to my brother. A B C D 3. My mother works in a doctor in a big hospital. She examines the patients. A B C D 4. My responsibility is to wash dishes and take off the garbage. A B C D 5. In my free-time, I often help mom with cooking the house. 1 A B C D 6. My father and my mom joins hands to give us safety, security and happy family. A B C D 7. Once a week, my mother have to work on a night shift at hospital. A B C D 8. His eel soup is the best one I have ever eat. A B C D 9. I’m now under study pressure, so I feel very fine all the time. A B C D 10. After hospital, my mother rushes to the market, then hurried home for the dinner. A B C D Exercise 3: Hãy đọc đoạn văn và chọn một câu trả lời đúng nhất cho mỗi chỗ trống tương ứng sau: The United States has many different types of families. While most American families are traditional, (1)_______ a father, a mother and one or more children, 22 percent of all American families in 1998 were headed by one parent, usually a woman. In a few families in the United States, there are no children. These (2) _______ couples may believe that they would not make good parents; they may want VnDoc - Tải tài liệu, văn pháp luật, biểu mẫu miễn phí CHIA THÌ TIẾNG ANH - Lớp Every morning, Linda (get)……… up at She (have) …………… Breakfast at 6:10 After breakfast, she (brush) ………… her teeth She (go) …………… to school at 6:30 She (have) ……………lunch at 11:30 at school We (watch) …………….T.V every morning I (do) ……………………my homework every afternoon Mai and Lan (play) ………………….games after school Vy (listen) ………………to music every night Where (be) ……………… your father now? He (read) ……………… a newspaper What ………….you (do) ………………? I (be) ……….a student Where ………….you (go) ……………….now? I (go) ………………to the market She is cooking and we (do) …………………… the housework 10 He isn’t in the room He (play) ……………… in the garden 11 Look! The birds (fly) ………………………… 12 I (go) ………………….to school by bus every day, but today I (go) ……………………… to school by bike 13 Listen! Mai (sing) ………………………… 14 They (play) ………………………volleyball every afternoon They (play) ……………………volleyball now 15 Mai (brush) ………………… her teeth every morning She (brush) ……………………her teeth now 16 Listen! Lan (play) ……………………….the piano 17 Mai (be) ………………….tired now 18 It is 6:00 p.m Mary is at home She (have) ………………… dinner with her family around six o` clock 19 Where is your father? He is upstair He (watch) ………………T.V He always (watch) ……………………… T.V at night 20 Our teacher (live) …………………… on Quang Trung street 21 §ao and Mai (do) ………………………the housework now 22 What ………………your mother (do) ……………….? She is cooking 23 How …………………you (go) ……………to school every day? 24 Nam (go) ……………… to work by car every day but today he (take) ………………………a bus 25 Where ……………… your father (work) …………… ? In the hospital 26 Look! The teacher (come) ……………………… VnDoc - Tải tài liệu, văn pháp luật, biểu mẫu miễn phí 27 She is very clever She (speak) ………………….4 languagues 28 Steve (smoke) ………………….10 cigarettes a day 29 We usually (have) ……………………dinner at 7: 00 30 Anne (wash) ………………….her hair twice a week 31 Jane (teach) …………………English to children 32 You (meet) ………………….a lot of people 33 He often (go) ………………………….to the cinema 34 Food (cost) …………………a lot of money 35 Listen! Somebody (sing) …………………………… 36 She is tired She (want) ………………….to go home now 37 How often …………you (read) …………………a newspaper? 38 “ Excuse me, but you (sit) ……………………in my place” “Oh, I am sorry “ 39 “I am sorry” I (not understand) ………………………… Please speak slowly 40 What time … she (finish) ……………work every day? 41 He (not usually drive) ……………………………to work He usually (walk) ………………… 43 Mozart (play) ……………………the piano when he (be) ……………three 44 Many people prefer (fly) …………………to (go) ……………… by sea 45 My mother (go) …………… to the supermarket yesterday evening but she (not buy) …………………… 46 He (move) …………………to Paris in 1917 and (spend) …………… years in Paris 47 Teenagers like (listen) ……………to the latest pop music 48 What ……………….you (do) ………… tomorrow morning 49 Children shouldn’t (drink) ……………….coffee It (not be) ……… Good for their health 50 My family (watch) …………….T.V every night But now we (listen) …………………… to pop music 51 Yesterday Nga father (start) …………………….his new job 52 I (meet) ………………… her at the movie theater last night 53 He (go) ………………….to the English club every Sunday But last Sunday he (not go) …………………there, he (go) ………………to the City Museum 54 My mother (make) …………………a dress now 55 Two years ago, she (teach) ………………at a village school 56 We (travel) ……………………………to Hue next week 57 What …………….you (do) …………………yesterday morning VnDoc - Tải tài liệu, văn pháp luật, biểu mẫu miễn phí 58 They usually (have) ………………………dinner at home, but they (have) ……………dinner in a small restaurant yesterday evening 59 The children (be) …………………….here ten minutes ago, but at the moment they (play) …………………….in the jard 60 Could you (show) ……………………me the way to the bus stop 61 Lan and Hoa (go) ……………… to the post office now 62 Liz (need) ……………….some stamps and envelopes 63 Hoa (mail) ………………….this letter tomorrow 64 I need (buy) …………… a phone card 65 He (phone) …………………….his parents three or four times a week 66 Nam wants (send) …………………… this postcard to his penpal 67 We would like (visit) ……………………Ngoc Son Temple 68 My hair is dirty I (wash) ……………….it 69 We (have) ………………………an English test tomorrow 70 They usually (paint) …………………… their house blue 71 My father (buy) …………………… a new car months ago 72 Nam (help) ……………………his father repair the radio at this time 73 I (be) …………………busy last night, so I (miss) …………….a good film on T.V 74 Mr Robinson (watch) …………………… T.V every night 75 Mrs Mai (make) ………………….all her own clothes At the moment she (make) ………………… a dress for her daughter 76 He (teach) ………………….math at this school in 1986 77 Every body (wait) ……………….for the president in the hall now 78 You should (go) ……………….to bed early 79 Lan (be) ………………… very tired when she (catch) ………… a bad cold days ago 80 She needs (eat) ……………… a lot of vegetables and fruit 81 I hope you (feel) …………………… better soon 82 He (not come) …………………….to the meeting last week 83 My father never (take) ... UNIT 2: PERSONAL EXPERIENCES A. PHONETIC I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. 1) A. hand B. bank C. sand D. band 2) A. money B. month C. monkey D. monitor 3) A. change B. hungry C. stronger D. single II. Choose the word that has stress pattern different from that of the other words. 4) A. experience B. embarrass C. floppy D. embrace 5) A. idol B. video C. birthday D. imagine 6) A. cotton B. happen C. extreme D. quickly B. VOCABULARY AND GRAMMARI. Choose the best answer to complete each sentence. 7) A person or thing that is loved and admired very much is the A. ideal B. idea C. idol D. fan 8) A short part of a film or movie that is shown separately is called a A. picture B. clip C. news D. cartoon 9) She . shyly at him and then lowered her eyes. A. looked B. stared C. glanced D. sighted 10) This girl was disliked by the rest of the class. A. helpful B. sneaky C. unselfish D. generous 11) He pulled a(n) . of 10 pounds notes out of his pocket. A. sum B. amount C. piece D. wad 12) I’ve never fallen in such a(n) situation before. A. embarrassed B. embarrassing C. confused D. confusing 13) The children were . about opening their presents. A. interested B. fond C. keen D. excited 14) I know from that he’ll arrive late. A. knowledge B. experience C. understanding D. reality 15) Andrew the test before so he it very easy. A. did/ had found B. had done/ found C. was doing/ found D. did/ was founding 16) You your new hat when I you yesterday. A. were wearing/ had met B. wore/ had met C. wore/ was meeting D. were wearing/ met 17) As I the glass, it suddenly into two pieces. A. cut/ broke B. was cutting/ broke C. cut/ was breaking D. was cutting/ had broken 18) A burglar into the house while we . television. A. broke/ were watching B. broke/ watched C. had broken/ watched D. broke/ had watched 19) When I . home, I . a phone call. A. got/ received B. was getting/ was receiving C. got/ had received D. had got/ had received 20) They . small cups of coffee after they . dinner. A. had drunk/ finished B. drank/ finished C. were drinking/ finished D. drank/ had finished 21) It was midnight. Outside TEST 1 I- Choose the best answer: 1. Doctors _____ an answer to AIDS yet. A. have found B. found C. haven't found D. hasn't found 2. Do you mind _____ up? A. wash B. washing C. washed D. to wash. 3. He _____ to give up smoking since last week. A. was trying B. have tried C. has tried D. tried. 4. He enjoys _____ in the rain. A. walk B. walks C. to walk D. walking. 5. Would you like _____ to my party? A. come B. to come C. coming D. came. 6. My sister likes _____ and _____. A. dance/sing B. to dance/sings C.dancing/singing D. dancing/to sing 7. This school _____ ten years ago. A. be built B. is built C. was built D. built 8. He _____ since the day we left school. A. hasn't seen B. hasn't been being seen C. wasn't seen D. hasn't been seen 9. We spent half a year _____ this hotel. A. to build B. built C. building D. with building 10. My friend is fond of _____ TV in the evening. A. watching B. to watch C. watch D. watched 11. There is a _____ on the table. A. lamp reading B. read lamp C. reading lamp D. reading lamps 12. While I _____ TV, my sister _____ to music. A. was watching/ listening B. watched/ listened C. was watching/ was listening D. watching/ listening 13. She is bored _____ getting up early. A. with B. of C. in D. to 14. I am not used _____ up early. A. get B. to get C. getting D. to getting 15. She can't stand _____ her at home all day. A seeing B. see C. to see D. saw 16. He drives very _____ and has got two accidents this year. A. careless B. carefully C. carelessly D. careful 17. You'd better _____ at night. It's dangerous. A. not go out B. don't go out C. to go out D. not to go out 18. I'd rather _____ at home than _____ to see that film. A. stay/ to go B. staying/ going C. to stay/ to go D. stay/ go 19. He was surprised _____ her action. A. for B. with C. to D. at 20. He feels like _____ in a big city. A. live B. to live C. living D. lives 21. They are trying to look _____ new jobs. A. after B. at C. for D. forward 22. They are looking forward _____ Tet holiday. A. to have B. having C. to having D. have 23. He looked at me_____. A. angry B. angrily C. anger D. angryly. 24 This is Kensington Garden _____ every visitor from abroad admires. A. which B. what C. from where D. where 25. This is a store _____ you can buy almost everything from. A. which B. where C. what D. in which 26. It is in this house _____ he was born. A. where B. which C. that D. in which 27. He is the most intelligent student _____ I've ever taught at school. A. who B. whom C. which D. that 28. Uncle Ho was born _____ Kim Lien village. A. in B at C. from D. on 29 That man can tell us where _____. A. does John live B. is John living C. John lives D. John living 30. When I saw him, he _____ a black suit. A. wore B. was wearing C. wearing D. wears 31. Your car is different _____ mine. A. to B. in C. from D. for 32. I found history very _____. A. amusing B. amused C. amuse D. to amuse 33. Her _____ include swimming and reading. A. interests B. interesting C. interested D. interest 34. Great Opera _____ of the world can be heard at the Sydney Opera House. A. sing B. singings C. singers D. to sing 35. English is the _____ language on one- fifth of the land area of the world. A. office B. official C. officer D. officially 36. English tends towards _____. A. simple B. simplicity C. simplier D. simply 37. He looks _____ today than yesterday. A. good B. well C. better D. goodly 38. There is a _____ difference between the north and the south. A. region B. regional C. regionally D. regioner 39. He went to a seaside resort because he was keen on _____. A. windsurf B. windsurfing C. to windsurf D. to windsurfing 40. The teacher told the boys to stop _____. A. to make B. played C. playing D. being played 41. Mark Twain is a famous _____. A. American writer B. American playwright C. English writer D. English playwright 42. He used _____ next to me in class. A. to sit B. sit C. to Name: …………………………………… REVISION FOR THE FIRST TERM Class : 7 School year : 2012-2013 I. Choose the best answer: ( 3 points) 1. My new school is…… than my old school. (A- big B- small C- beautiful D- bigger ) 2 is it from your house to the post office?. (How far / How long / How often / How ) 3. We have fewer days off Lan. (A- the B- than C- less D- more ) 4 . She always to school by bike. (A- going B- go C- goes D- will go ) 5. What modern machine ! (A- a B- an C- the D- is ) 6. I …………fifteen on my next birthday (A- am B- am going to be C- will D- will be ) II. Read the text and answer the question: ( 1.5 point) Mr. Nam is a mechanic. She repairs machines at his garage in Da Nang city. He gets up at six. Every morning he leaves his house at a quarter to seven. The garage is about 10 kilometers from his garage so he drives his motor to work. He usually finishes his work at about 4.30 p.m. He returns home and has dinner at about 6.30 p.m. Then, he watches TV and goes to bed at 9.30 p.m. 1. Is Mr. Nam a mechanic? 2. What time does he finish his work? 3. How far is it from his house to his garage? III.Make questions for these underlined words :( 2.5 points) 1. I live with my uncle ? 2. They have math at seven o’clock on Monday. ? 3. My telephone number is 0510 3 971 314 ? 4. We are going to visit our old teacher next Sunday. ? 5. I usually play skipping rope at recess ? 1/ Who do you live with? 2/ IV. Arrange these given words to make sentence: (2 points) 1. This room / brighter/ is / that room / than / 2. don’t / we / why / go / the / movie theater /to /? 3. am / I / in / interested / to / music / listening/. 4. us / let / volleyball / play / V. Listen and Fill in the blank with the missing words :(1 point) (1)…………….is an important celebration and there is always (2)…………….and lots of good food. ĐỀ THI: I/ The underlined part pronounced differently from the others: ( 1p) 1. a. small b. face c. grade d. late 2. a. breakfast b. teacher c. ready d. heavy 3. a. time b. fine c. five d. city 4. a. engineer b. greeting c. teeth d. street II/ Find one choice in a, b, c or d that best complete the sentences: ( 2ps) 1.His birthday is on the …………. of September.(a. three b. second c. thirteen d. thirty ) 2. How far it from Ha Noi to HCM city?( a. is b. are c. be d. am ) 3. In the future, machines all the work for us.( a. are doing b. will do c. does d. do ) 4. Everyday Mr. Tuan in the fields from 6 am to 4 pm.(a. worked b. work c. is working d. works ) 5. In …class , he learns how to do some experiments.(a. Biology b. Physics c. Geography d. Literature ) 6. What … expensive dress! I don’t have enough money to buy it.(a. an b. a c. some d. a lot of ) 7. The magazines are ………… the rack ……… the middle of the room. a. in/ in b. at / on c. in/ at d. on/ in 8. How…………do you go to school? – Five days a week. (a. much b. many c. far d. often ) III/ Use the correct form of the verbs in brackets: ( 1 p) 1/ Would you like ( play)……………… badminton ? 2/ How often Mary (watch)…………………. Television? - She always (watch) ………………… TV . 3/ Cars are (expensive) …………. bikes. IV. Read the passage carefully then do the task below :(3ps) Hoa’s father, Mr. Tuan is a farmer. He works very hard on the farm. Every day he eats breakfast at six and he starts work at six thirty. From this time to eight in the morning he feeds the chicken and collects the eggs. After that, he works on the farm with Mrs. Linh, Hoa’s mother. They grow lots of vegetables so they have to take care of and water them each day. They have lunch at twelve and rest about one hour. They work again at one thirty until five in the afternoon. • True ( T) or false ( F): ( 1p) 1. Hoa’s father does not work hard. ………… 2. He eats breakfast at 6 A.M . ………… 3. Hoa’s parents have lunch at twelve and rest about one hour. ………… 4. They work again at two thirty until six in the afternoon. ………… • Answer the questions: ( 2ps). TIẾNG ANH 6 Unit 9,10,11 Choose the best answers: 1. A hand has fingers. A foot has ___________________. A. arms B. lags C. shoes D. toes. 2. They have strong _____________. A. body B. bodys C. bodies D. a body. 3. A weight lifter ____________weak. A. does not B. is not C. do not D. are not. 4. He has __________. A. short hair grey B. hair short grey C. short grey hair D. grey short hair. 5. Tuan is a _____________. A. healthy boy B. healthy boys C. health boy D. healthily boy. 6. You can make salad with ______ lettuce and some onions. A. no B. two C. some D. any. 7. I’m thirsty. Is there ________water in the house? A. any B. want C. the D. some. 8. Carrots and potatoes are his favorite____________. A. food B. drink C. fruit D. vegetables. 9. _________the matter with you? I’m thirsty . I want a drink. A. what’s B. what C. how D. how’s 10. Would you like some milk? A. Yes, I do B. Yes, I would C. Yes, I would like D. Yes, I like. 11. __________water do you drink everyday? A. How much B. How many C. How D. What. 12. My mother needs ten _______ rice at Mrs. Thoa’s store. A. a kilo B. kilos C. kiloes D. kil 13. I’d like _________ oranges, please. A. half dozen B. dozen C. half a dozen D. dozen half. 14. How many _________ does Lan need? A. watches B. watching C. watch D. to watch. 15. How much ________ would you like ? A. carrots B. milk C. cabbages D. potatoes Use the suitable word: 1. The weight lifters have strong _________ .(body). 2. Hoa walks to school. It means she goes to school on _________. (feet) 3. She has _________ teeth . (beauty) 4. Vinh brushes his _________ after meals. (tooth) 5. How many _________ do you go to school every day? (time) 6. There are some _________ on the table .(sweet) 7.A hand has fingers. A foot has _________ .(toe) 8. How much _________ do you need? (a bottle of cooking oil) 9. This is Nam . _________ father would like some tea.( he) 10. My _________ flower is Rose. (favor) Fill in the blanks with suitable Verb: 1. We can (see) __________ with our eyes. 2. She (would like) _____________ some meat and some rice. 1 3. What color (be) ______________ your new bike? 4. (Be) ____________ there any chicken on the menu? 5. There (not be) __________ any bread. 6. There (be) ____________ some bowls of noodles. 7. How much (be) ______________ this book? 8. How much soda (be) _____________ there in the fridge? 9. How many kilometers she (walk) everyday? 10. She (have) blue eyes. Read the passage and answer the questions: Hi, I am Hoang. I’m preparing a meal. I would like some beef , some noodles , some vegetables and cans of apple juice. Now, there are only some eggs in the kitchen , so I must go to the market to buy what I want. 1. What is Hoang doing? ……………………………………………………………………… 2. What are there in Hoang’s kitchen? ……………………………………………………………………… 3. What would he like ? ……………………………………………………………………… 4. Where must he go to buy what he wants ? ……………………………………………………………………… Rewrite the following sentences as directed: 1. His face is round. → He has _______ _______ _______. 2. Fish is my favorite food. → My _______ _______ _______ _______. 3. There are 2 books in her bag. →She _______ _______ _______ in her bag. 4. How many kilos of beef do you need? → How much _______ _______ _______ _______? 5. What would you like? → What _______ _______ _______? Make the sentences with the given words : 1. She/ have/ long/ black/ hair. 2. Lan’s/ father/ be/ tired/ after/ work 3. She/ would/ like/ can/ peas 4. Tam’s mother/ like/ coffee/? 5. How much/ be/ this dress/ ? 2 ANSWER KEY I. Multiple choice: 1. D 6. C 11. A 2. C 7. A 12. B 3. B 8. D 13. A 4. C 9. A 14. A 5. A 10. B 15. B II. Word form: 1. bodies 6. sweets 2. foot 7. toes 3. beautiful 8. cooking oil 4. teeth 9.his 5. times 10.favorite III. Verb form: 1. see 6. are 2. would like 7. is 3. is 8. is 4. Is 9. does she walk 5. isn’t 10. has IV. Reading: 1.He is preparing a meal. ... theater last night 53 He (go) ………………….to the English club every Sunday But last Sunday he (not go) …………………there, he (go) ………………to the City Museum 54 My mother (make) …………………a dress now 55 Two years... ……… Good for their health 50 My family (watch) …………….T.V every night But now we (listen) …………………… to pop music 51 Yesterday Nga father (start) …………………….his new job 52 I (meet) ………………… her at... ………………at a village school 56 We (travel) ……………………………to Hue next week 57 What …………….you (do) …………………yesterday morning VnDoc - Tải tài liệu, văn pháp luật, biểu mẫu miễn phí 58 They usually (have)
- Xem thêm -

Xem thêm: Bài tập chia Thì môn tiếng Anh lớp 5, Bài tập chia Thì môn tiếng Anh lớp 5, Bài tập chia Thì môn tiếng Anh lớp 5

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay