Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2016 - 2017 Sở GD-ĐT Bình Định có đáp án

3 11 0
  • Loading ...
1/3 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 08/09/2017, 03:31

I HC QUC GIA H NI TRNG I HC NGOI NG kỳ thi tuyển sinh lớp 10thpt chuyên ngoại ngữ năm 2009 bài thi môn: tiếng anh (Không chuyên) Thời gian làm bài: 90 phút (Không kể thời gian phát đề) (Đề thi gồm 04 trang. Thí sinh làm bài trên phiếu trả lời) 1-5. Chn t cú phn gch chõn phỏt õm khỏc so vi cỏc t cũn li 1: A. speaks B. learns C. sends D. knows 2: A. south B. gather C. north D. month 3: A. advanced B. admire C. advertise D. admit 4: A. hear B. bear C. pear D. wear 5: A. consist B. compulsory C. correspond D. comprise 6-30. Chọn đáp án ( ứng với A, B, C hoặc D) để hoàn thành câu. 6: A new airport needs___ in this city. A. to B. being built C. be built D. to be built 7: ___ twice in the driving test, she didn't want to do it again. A. To fail B. To have failed C. Failing D. Having failed 8: He___ me to bring an umbrella in case it rained. A. reminded B. said C. offered D. promised 9: He may not be the best player in the team, but___ his personality that makes him popular. A. the thing is B. that's C. what's D. it's 10: The wanted man___ to be living comfortably in New York. A. is being believed B. is believed C. believed D. is believing 11: - Why are you driving so fast? - I'm ___ A. must be hurry B. in a hurry C. in hurry D. hurrying 12: I___ to eat a lot recently. I will put on weight soon. A. was able B. have been able C. will be able D. could 13: I am sure that I will be a good roommate. I___ smoke___ drink. A. neither/nor B. can/or C. can't/nor D. either/or 14: If you feel tired, you___ A. should to lie down B. ought lie down C. had better to lie down D. should lie down 15: -What would you like to do now, Mr. Smith? -___ I would like to do now is sit down and put my feet up. A. Which B. The one C. What D. The 16: ___ first three months in the Brighton Language Centre in the UK left him penniless. A. It was the B. When the C. In the D. The 17: Anthropologists___ within their environment and evaluate the adaptations tey have made. A. Who study societies are B. their societies are tudied C. study societies D.societies are studied 18: The human brain ___ only two percent of an adult's body weight. A. Which makes up B. makes it upC. makes up D. it makes up 19: Big cities like New York and Chicago are___ populated. A. largely B. densely C.closely D. locally 20: The foreign policies___ the Hoover administration undertook in 1929 were marked good will ang peaceful purpose. A. that B. on which C. where D. of 21: In recent years Vietnamese student have been learning several foreign languages, of___ English is the most popular. A. thore B. them C. which D. that 22: John expected___ to the party on Satutday. A. invited B. to invite C. inviting D. to be invited 23: - "No, I certainly didn't steal the bike." Helmi said to her classmates. - Helmi___ having stolen the bike. 24: It was at the supermaket___ he bought her a present. A. suggested B. refused C. accused D. who 25: Let's go to the theatre tonight,____? A. will we B. shall we C. don't we D. let we 26: -Why didn't you go to the party yesterday? - I didn't go to the party yesterday because___. A. I would be sick B. I was sick C. I have been sick D. I am sick 27: Many people seem to be talking too much but ___ too little about the environmental protection. A. doing B. to do C. do D. did 28: We___ the mess by the time our father got home. A. cleaned B. had cleaned C. has cleaned D. were cleaning 29: If she had taken her mother's advice, she___ the job. A. would not have been lost B. had not lost C. would not have lost D. would not lose 30: American English has some spelling rules___ are different from___ in British English. A. who/those B. which/those C. which/them D. who/them 31-40: Chọn phơng án (A, B, Choặc D) ứng với nghĩa gần nhất với cho sẵn: 31: Mary is a better cook than Daisy. A. Daisy can cook as badly as SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO VnDoc - Tải tài liệu, văn pháp luật, biểu mẫu miễn phí KỲ THI TUYỂN SINH VÀO 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNG BÌNH ĐỊNH NĂM HỌC 2016- 2017 Môn: TIẾNG ANH ĐÈ CHÍNH THỨC Ngày thi: 18-6-2016 Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Part 1: Pick out TWO words whose underlined parts are pronounced /s/ (0,5 m) decorates reduces receives likes provides Part 2: Complete the dialogues with the correct responses from the box (0,5 m) A Yes, I would B That’s a good idea C No, of course not D.No, thanks Hoa: Would you like some more bread? Nam:………………………………… Lan: The weather is very nice Let’s go on a picnic! Tom: ………………………… Part 3: Give the correct form of the verb in brackets (1,5 m) Famous places in Ha Noi (visit) ………………every year Lan (move) …………….to Ho Chi Minh city with her family last summer Those students (walk) …… up the mountain to visit the shrine of a Vietnamese hero at present If we use much pesticide on vegetables, the vegetables (become)……………….poisonous and inedible How about (make)…………………….posters on energy and hanging them around our school? Would you like (have)……………… a drink? Part 4: Give the correct forms of the words in the brackets to finish the following sentences (1,0 m) What have fashion designers done to (modern)…………………the ao dai? A computer can gather a lot of (inform)……………………for different purposes In order to keep our environment (pollute) ……………… , we shouldn’t drop litter in public places Our teacher is pleased that we solved the problems (effect) …………………… Part 5: Choose the words or phrases in brackets that best completes each sentence (1,0 m) Jeans have never been out of fashion, and today young generation is still fond (in/ on/ at/ of) ….wearing them (A/ An/ The/ Every)…………….Parkers are nice, so Van feels like a member of their family You (did/ didn’t do/ had/ hadn’t)……………your homework last night, did you? If we (go on/ turn off/ look after/ take away)……………throwing garbage, the environment will be contamined Part 6: Each sentence has ONE mistake Find and correct it (1,0 m) The examiner asked me what my name was and where I come from I enjoy swimming in the sea and eat seafood VnDoc - Tải tài liệu, văn pháp luật, biểu mẫu miễn phí Maryam wishes she saves enough money to buy this book next week People have to wear gauze masks in the streets although there is too much exhaust fume Part 7: Complete the passage with the words given in the list Make changes if necessary There are more words than needed Number is an example (1,0 m) get fresh bad die useful polluted The world's forests are (0) getting smaller, and this is causing many problems The large forests of the world make most of our (1) air As these forests get smaller, the air get (2) Bad air cause many health problems for people In addition, the forests are home to many animals Many of these animals are (3) as the forests get smaller This is bad for human, because many of these animals are (4) to human PART Read the following passage and decide if the statements that follow are TRUE (T) or FALSE (F) (1,0m) Rain forests are home to huge numbers of plants and animals Scientists are discovering new ones all the time Some rain forest plants are used for medicine Scientists believe there may be other other plants that that could be used to treat cancer and other diseases Rain forests are like the “lungs” of planet Earth The tree take up a gas called carbon dioxide They give off a gas called oxygen All animals must breathe oxygen in order to live Too much carbon dioxide in the air could make Earth grow warmer For thousands of years, people have lived in the rain forests People native to the forest hunt wild animals and collect plants for food They use certain rain forest plants for medicines Scientists are discovering new plants all the time Rain forests give off a gas called oxygen Rain forests are like the “lungs” of planet Earth Earth could grow warmer with too much carbon diocide in the air Part 9: Put the words or phrases in the correct order to make meaningful sentences (0,5m) reuse/ instead/ away/ newspapers/ them/ throwing/ used/ We/ should/ of course/ pass/ If / you/ the / attend/ written/ want / must / examination/ to / the/, / you Part 10: Complete each second sentence so that it has a similar meaning to the original sentence, using the word given These wods must not be altered in any way (2,oms) Mary said to me: “ I will come to see you tomorrow” (that) Mary told after Oxfarm will hold a fashion show next week (by)  A fashion show next week Let’s collect unused clothes for the victims of the natural disaster (should) VnDoc - Tải tài liệu, văn pháp luật, biểu mẫu miễn phí  I suggest the natural disaster ( which ) We sometimes visit the museum It opens on public holidays  The museum on public holidays KEYS Part 1: decorates likes Part 2: No, thanks That’s a good idea Part 3: are visited moved are walking will ...2 Sở GD&ĐT Nghệ An Đề thi chính thức Kì thi tuyển sinh vào lớp 10 Trường THPT chuyên Phan Bội Châu Năm học 2009 - 2010 (Đề thi này 4 trang) Môn thi: Tiếng Anh Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề) SECTION I: PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronouned differently from that of the others. 1. A. teacher B. clear C. reason D. mean 2. A. technique B. chemical C. attach D. chemistry 3. A. spaces B. houses C. couples D. cabbages 4. A. cost B. host C. most D. post 5. A. sort B. sure C. sing D. sit II. Identify the word whose stressed pattern is different from that of the others. 1. A. environment B. electricity C. consumer D. pollution 2. A. experience B. advance C. linguistics D. intermediate 3. A. important B. generate C. villager D. interested 4. A. destroy B. receive C. problem D. mistake 5. A. mysterious B. temperature C. encourage D. experience SECTION II: VOCABULARY AND GRAMMAR I. Choose the best answer from A, B, C or D to fill in the gaps. 1. The famous of The Red Cross is the white flag bearing a red cross. A. sign B. signal C. symptom D. symbol 2. I am very to you for giving me the advice on how to study effectively. A. thanking B. helpful C. grateful D. kind 3. They looked very unhappy because they lost the match one goal. A. by B. for C. with D. from 4. This is one of the exceptions the rule. A. of B. to C. on D. about 5. Have you considered for that position of sales manager? A. applying B. to apply C. looking D. to look 6. You look tired. hard all day? A. Are you working C. Do you work B. Have you been working D. Did you work 7. Last night thieves goods to the value of $10,000 from Goodbuy Supermarket in Elm Lane. A. robbed B. stole C. burgled D. shoplifted 8. The policeman me the way. A. told B. said C. explained D. directed 9. He is a very old man but in fact he is only fifty. A. evidently B. apparently C. obviously D. actually 10. From the hotel, there is a good of the mountains. A. vision B. sight C. picture D. view 2 II. Fill in each gap with the correct form of the given words. 1. The Times is a serious and newspaper. (INFORM) 2. This company treats all its equally. (EMPLOY) 3. Our firm closed down because of situation. (ECONOMY) 4. have been investigating selenium’s role in the body KÌ THI TUYỂN SINH LỚP 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNG Khoá ngày 21 tháng 06 năm 2013 tại TP.HCM Moân thi : ANH VĂN Thời gian: 60 phút (không tính thời gian giao đề) I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts) 1. - “_______ stay with Vietnamese friends in the college dormitory?” - “Sorry, but I disagree with you, Ben. There’s no chance to practice speaking English then.” A. I think B. How can we C. What about D. Why don’t we 2. The Lunar New Year normally comes _______ late January or early February. A. at B. in C. on D. since 3. Lan walks past the boutique everyday_______ her way to school. A. through B. at C. on D. from 4. Auld Lang Syne is a song _______ is sung on New Year’s Eve. A. it B. whose C. when D. that 5. After an hour walking between the green paddy _______, we finally reached the village entrance. A. fields B. courts C. yards D. places 6. Areas in the countryside can _______ some rain during the day. A. reach B. wish C. expect D. turn 7. We shouldn’t do_______bad to the environment. A. nothing B. anything C. everyone D. someone 8. _______ television, people can get the latest information and enjoy interesting programs. A. Though B. Because C. Therefore D. Thanks to 9. The Internet is now_______ not only in cities, but also in the countryside. A. careful B. available C. helpless D. interested 10. – “Could you do me a favor, please?” - “_______” A. Let me help you. B. Yes, go ahead! C. No, Thanks. I’m fine. D. Sure. What can I do for you? Answers: 1. D 2.B 3.C 4.D 5.A 6. C 7.B 8.D 9.B 10.D II. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting. (0,5 pt) 11. My uncle doesn’t care how much does the car cost; he is buying it anyway. A B C D 12. Stop making so much noise or the neighbors will get angrily. A B C D Answers: 11. B 12. D III. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pts) Many countries in Asia, such as Japan, Taiwan, the Philippines, Indonesia, are very (13) _______ to the Pacific Rim which is (14) _______ as the “Ring of Fire”. These countries are affected by more earthquakes and volcanoes than anywhere else in the world. People in these countries may (15) _______ landslides, liquid rock, ash and tidal waves as a result. In June 1991, Mount Pinatubo (16) _______ the Philippines erupted. Despite scientist’s advance warning of the (17) _______, hundreds of people were killed. The area around the volcano was badly damaged. Flows of very hot ash and liquid rock forced people to run away from the area. They were not able to go back (18) _______ several months afterwards. 13. A. close B. similar C. used D. pleasant 14. A. know B. knew C. known D. knowing 15. A. experience B. enjoy C. take D. discover 16. A. at B. in C. on D. from 17. A. tornado B. storm C. eruption D. earthquake 18. A. since B. on C. before D. until Chú ý: Thí sinh chỉ ghi mẫu tự A, B, C, hoặc D vào ô trả lời Answers: 13.A 14.C 15.A 16.B 17.C 18.D IV. Read the passage, then decide if the statements that follow it are True or False. (1.0 pt) It might sound strange to you but these are some important rules. If you want to pass examinations, then study grammar. However, if you want to become fluent in English, try to learn English without studying too much grammar because that will only slow you down and confuse you. You will think about the rules when creating sentences instead of speaking naturally like a native speaker. Some native speakers do not know so many grammar rules as non-native students do. Everyone can speak at least one language whether they are intelligent, or lack some brain power. This could be achieved by being surrounded by that language at all times. You may notice that there are also some people who study abroad and learn very little. That is  Câu 1: !!"#$%%&'()'* ++),! (+//0),+(0)++(0),(1(+!(+,20)+/,('. .3 .3 .3 .) Câu 2: !!"#$%%&'()'* 0()+,( +,)+(+,0(/)),,)/. .3 .3(+ .3 .3 Câu 3: !!"#$%%&'()'* )))0+)+(('02 4,)((+)2/0)(5)(. .'(+2 .5+'(+2 .5+'(+2 .'(+ Câu 4: !!"#$%%&'()'* )()5(+/,0)((5+)'(+(+)( 6+,(7+,. .07' .07)/+, .07) .07' Câu 5: !!"#$%%&'()'* ',+('+,(+)+,)+ )0)(892+,++(. .4+)+, .,+(',+ .0)2( .++,)',+ Câu 6: !!"#$%%&'()'* :1+,+0(+41+4,7(! (+4)(,+2 . +)'(+ .)( .0' .4+ Câu 7: !!"#$%%&'()'* 3) /1'+))0+/,'+,)()+; .4001'2 .4'021'2 .221'2 .)11'2 Câu 8:&' !!"#$%%<'#=>()'* ?++,*@++,)'0)+1'1',)!1 1*AAAAAAAAAAAAAAAAAA .)B()22+) .4+002+. .1+(!7( .B(+/1' ()1( Chọn từ thích hợp (ứng với A hoc B, C, D) để điền vào chỗ trống cho bài khoá sau, từ câu 9 đến câu 18: Earth Day, Every Day ),)1( C,0DD 2 ++,11+),.),2)1()2)1,++5+, 8E ),+/', 0)+!),.3+))7+),+/',0)+517++ 88-0+). 3+)7++),0+)51/004+,'0+/F,+2'+!,+'(+! 8D-GH+2'++)('(+0+((. 3+) 8I-','(+,+(',+(07+4)+,,)(0+.H+'(++)('(+)),)+,),4( )4)1.3+),+'(+)1(!(')(J),(!0)(5)(! 8K-5L+(.H+10++)()7+ (++4/,(+ 8M-4+)7++),0+)51,+10)+,)0((')()0'' )+,!)20)(./4+)7++(+)+,)0(),+10++,!+1-8N-)))2//+,+4)1. ++),2)1!4+,+2 8O-)2++,1++),)4+'(2+(+(.3+'( 2+(+(++,12)1!)+),2)1.3+'()002',),!)24+))7+ 89- 2//+,++.,0DD 2 !,+2++,1+1'74)+),2)1(++,12)1. Câu 9: . .) . . ,)1KP:Q#R*M8M S GIO DC V! Đ!O T$O LÂM Đ(NG ĐỀ CHÍNH THỨC ( Đề thi gm 04 trang) K/ THI TUYỂN SINH V!O LỚP 10 THPT ST)%189UNVDEEO Môn thi: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 60 phút (không k thời gian pht đề) M; ĐỀ: 456 Câu 10: .)7+ .)7+ .)7 .)7+ Câu 11: . .+ .'( .1' Câu 12: .,++00 .,+++ .,+10+ .,+0)+ Câu 13: .4), .00'+ .,+(2 .,+2'+ Câu 14: .)2 .5' .( ., Câu 15: .02 .'W'+ .(01 .42+,/'0 Câu 16: .)'(+ .)5+'(+2 .)5+'(+ .)5+'( Câu 17: .+,(+0/ .(+0/ Trang 1 SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HẢI PHÒNG ----------- KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT Năm học 2013 – 2014 ĐỀ THI MÔN TOÁN Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề) Phần I. Trắc nghiệm khách quan (2,0 điểm) Hãy chọn chỉ một chữ cái đứng trước câu trả lời đúng. Câu 1: Điều kiện xác định của biểu thức 4x 3 là: A. 3 4 x ; B. 3 4 x ; C. 3 4 x ; D. 3 4 x . Câu 2: Nếu điểm A(1;-2) thuộc đường thẳng (d): y = 5x + m thì m bằng: A. -7; B. 11; C. -3; D. 3. Câu 3: Phương trình nào sau đây nghiệm kép ? A. 2 x x 0  ; B. 2 3x 2 0  ; C. 2 3x 2x 1 0   ;D. 2 9x 12x 4 0   . Câu 4: Hai số -5 và 3 là nghiệm của phương trình nào sau đây ? A. 2 x 2x 15 0   ; B. 2 x 2x 15 0   ; C. 2 x 2x 15 0   ; D. 2 x 8x 15 0   . Câu 5: Cho ABC vuông tại A AH  BC, AB = 8, BH = 4 (hình 1). Độ dài cạnh BC bằng A. 24; B. 32; C. 18; D. 16. 4 8 CB H A Hình 1 O C B A Hình 2 Câu 6: Cho tam giác ABC   0 0 BAC 70 ,BAC 60  nội tiếp đường tròn tâm O (hình 2). Số đo của góc AOB bằng A. 50 0 ; B. 100 0 ; C. 120 0 ; D. 140 0 . Câu 7: Cho tam giác ABC vuông tại A  0 ABC 30 , BC = a. Độ dài cạnh AB bằng: A. a 3 2 ; B. a 2 ; C. a 2 2 ; D. a 3 . ĐỀ CHÍNH THỨC www.VNMATH.com Trang 2 Câu 8: Một hình trụ chiều cao bằng hai lần đường kính đáy. Nếu đường kính đáy chiều dài bằng 4cm thì thể tích của hình trụ đó bằng A. 3 16 cm  ; B. 3 32 cm  ; C. 3 64 cm  ; D. 3 128 cm  . Phần II. Tự luận (8,0 điểm) Bài 1: (1,5 điểm) 1. Rút gọn các biểu thức sau : a)   M 3 50 5 18 3 8 2   b) N 6 2 5 6 2 5    2. Cho đường thẳng (d): y = 4x – 3 và parabol (P): y = x 2 . Tìm tọa độ giao điểm của (d) và (P) bằng phép toán. Bài 2. (2,5 điểm) 1. Giải bất phương trình: 3x 5 x 2 x 2 3     2. Cho hệ phương trình: x 2y m 3 (I) 2x 3y m         (m là tham số) a) Giải hệ phương trình (I) khi m = 1. b) Tìm m để hệ (I) nghiệm duy nhất (x ; y) thỏa mãn x + y = -3. 3. Một khu vườn hình chữ nhật chiều dài lớn hơn chiều rộng 3m và diện tích bằng 270m 2 . Tìm chiều dài, chiều rộng của khu vườn. Bài 3. (3,0 điểm) Cho tam giác nhọn ABC nội tiếp đường tròn (O), các đường cao AD, BE, CF cắt nhau tại H (D  BC, E  AC, F  AB) 1. Chứng minh các tứ giác BDHF, BFEC nội tiếp. 2. Đường thẳng EF cắt đường tròn (O) tại M và N (F nằm giữa M và E). Chứng minh   AM AN . 3. Chứng minh AM là tiếp tuyến của đường tròn ngoại tiếp tam giác MHD. Bài 4. (1,0 điểm) 1. Cho x, y là các số dương. Chứng minh rằng:   x y 2 x y 2 0     . Dấu “=” xảy ra khi nào ? 2. Tìm cặp số (x;y) thỏa mãn     2 2 x y x y x y 1     với 1 1 x ,y 4 4   ---------------Hết--------------- www.VNMATH.com Trang 3 SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HẢI PHÒNG ----------- HƯỚNG DẪN CHẤM THI (Dự kiến) M«n thi : to¸n (Hướng dẫn chấm này 05 trang) Phần I: Trắc nghiệm khách quan (2,0 điểm). Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 Đáp án C A D C D B A B (Mỗi câu đúng được 0,25 điểm) Phần II: Phần tự luận (8,0 điểm) Bài 1. (1,5 điểm) 1. Rút gọn các biểu thức sau : a)   M 3 50 5 18 3 8 2   b) N 6 2 5 6 2 5    2. Cho đường thẳng (d): y = 4x – 3 và parabol (P): y = x 2 . Tìm tọa độ giao điểm của (d) và (P) bằng phép toán. Câu Nội dung Điểm 1.1a     M 3 50 5 18 3 8 2 15 2 15 2 6 2 2 6 2. 2 12         0,25 0,25 1.1b     2 2 N 6 2 5 6 2 5 5 2 5 1 5 2 5 1 5 1 5 1 5 1 5 1 5 1 5 1 2                        0,25 0,25 1.2 Xét phương trình hoành độ giao điểm của đường thẳng (d) và parabol (P) : x 2 = 4x – 3  x 2 – 4x + 3 = 0. (a = 1 ; b = - 4 ; c = 3) (1) a + b + c = 1 – 4 + 3 = 0. Nên phương trình (1) hai nghiệm phân biệt x 1 = 1; x 2 = 3 Với x = 1 thì y = 1 ta được tọa giao điểm thứ nhất (1; 1) Với x = 3 thì y = 9 ta được tọa độ giao điểm thứ hai (3; 9). 0,25 0,25 www.VNMATH.com Trang 4 Bài 2. SỞ GIÁO DỤC ... information unpolluted effectively Part 5: of The didn’t go on Part 6: come -> came eat -> eating saves -> could save although -> because Part 7: fresh worse dying (dead ) useful Part 8: F F T T Part...VnDoc - Tải tài liệu, văn pháp luật, biểu mẫu miễn phí Maryam wishes she saves enough money to buy this book next week People have to wear gauze masks... the forests are home to many animals Many of these animals are (3) as the forests get smaller This is bad for human, because many of these animals are (4) to human PART Read the following
- Xem thêm -

Xem thêm: Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2016 - 2017 Sở GD-ĐT Bình Định có đáp án, Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2016 - 2017 Sở GD-ĐT Bình Định có đáp án, Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2016 - 2017 Sở GD-ĐT Bình Định có đáp án

Từ khóa liên quan

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay