Đề thi ôn luyện tiếng anh lớp 12 các sở tham khảo (38)

5 390 1
  • Loading ...
1/5 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 07/07/2015, 15:38

TEST 11 Part 1: Phonetics: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group 1. A. me B. free C. prefer D. repeat 2. A. India B. river C. finger D. teacher 3. A. include B. sun C. gun D. under 4. A. chocolate B. office C. forty D. dog 5. A. tape B. change C. shave D. thousand Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group 6. A. hospital B. October C. customer D. heroism 7. A. coffee B. mountain C. daughter D. escape 8. A. dentist B. sailor C. station D. horizon 9. A. family B. visitor C. pyjamas D. February 10. A. industrial B. marvelous C. instant D. dangerous Part 2: Vocabulary - grammar and structures Choose the best answer among A, B, C or D 11. "Are you_____ in trying out the new diner?". "Yes, we are" A. cared B. attended C. concerned D. interested 12. It will be hard to say goodbye to Bill and Anne. We are _____ at the airport. A. see them off B. see off them C. seeing them off D. seeing off them 13. "When did you get the bike?" "My father gave_____" A. me the bike last night B. to me the bike last week C. to me the bike last night D. last night the bike to me 14. When John got home from work, _____ A. He has made a cup of coffee B. he was making a cup of coffee C. He makes a cup of coffee D. He made a cup of coffee 15. Anne believes she is the_____ young lady in the world. A. most pretties B. most pretty C. prettiest D. most prettiest 16. He managed_____ his way through the maze. A. to find B. to find out C. to found D. to found out 17. I wasn't_____ with my exam result. A. please B. pleased C. pleasing D. pleasant 18. After_____ his homework, Tom went out to play with his friends. A. finish B. to finish C. finishing D. the finish of 19. _____ go to on holiday to California or Florida? A. Do you rather B. Will you rather C. Would you rather D. Won't you rather 20. "Who was the woman I saw you laughing with yesterday?" "She was_____". A. the woman next B. the next door woman Last saved by Janny 1 7/7/2015 C. the woman next to the door D. the woman next by the door 21. Such news is always_____ to be true. A. good B. very good C. so good D. too good 22. This is the place_____ the body was found. A. that B. which C. where D. there 23. David seems to be _____ A. in hurry B. in a hurry C. on a hurry D. hurrying 24. Why don't you try to come home_____ 9 o'clock? A. by B. under C. until D. up to 25. My father_____ to the Golf Club for the past 25 years. A. was belonging B. has belonged C. has been belonged D. has belonging Which sentence expresses the same idea as the given one? 26. "I'm not feeling very well", Nam tells his mother  Nam tells his mother (that) _____ A. she's not feeling very well B. he's not feeling very well C. I'm not feeling very well D. they're not feeling very well. 27. Mr. Long is a strict teacher in our school. Do you know him? A. Do you know him Mr. Long is a strict teacher in our school? B. Do you know Mr. Long, is a strict teacher in our school? C. Do you know Mr. Long, a strict teacher in our school? D. Do you know a strict teacher in our school is Mr. Long? 28. What a pity! They missed the football match on TV yesterday. A. They wish they missed the football match on TV yesterday. B. They wish the didn't miss the football match on TV yesterday. C. They wish they hadn't missed the football match on TV yesterday. D. They wish they would miss the football match on TV yesterday. 29. Well, this tea is too hot for me to drink now. A. I wish I could drink this tea B. I wish this tea weren't hot C. I wish this tea wouldn’t be too hot D. all are correct 30. "My teacher gave me this exercise yesterday", said the girl. A. the girl said (that) my teacher gave me this exercise yesterday. B. The girl said (that) her teacher gave her this exercise yesterday. C. The girl said (that) her teacher had given her this exercise yesterday. D. The girls said (that) her teacher had given her that exercise the previous day. Choose a word or phrase in each sentence that needs correcting 31. If you don't (A) mind I'd like to have (B) a few salt on my (C) food before it (D) gets any colder. 32. He never (A) takes a day (B) off work and when he is (C) at work he always works very (D) hardly. 33. My (A) language has (B) the same grammar (C) with (D) yours. Last saved by Janny 2 7/7/2015 34. He finds it very (A) difficult to communicate (B) with people who (C) doesn't have the same language (D) as his. 35. Time (A) spends very (B) slowly when you are waiting (C) for a bus (D) to arrive. Part 3: Reading Read the passages below and choose the correct answer among A, B, C or D. BENJAMIN FRANKLIN Few people can embody the spirit of early America as much as Benjamin Franklin. He lived through almost the whole of the eighteenth century, being born six years after it began, and dying ten years before it ended. In this time he saw the American colonies grow from tiny settlements into a nation, and he also contributed much to the development of the new state. At the age of 17 Franklin ran away to Philadelphia. he had already received some training as a printer's apprentice, and this helped him seven years later, with his first publication, the Pennsylvania Gazette. He also received a contract to do government printing work, which helped him to rise from his poor background to become a successful entrepreneur. Some of his experience in business was hared in his famous Poor Richard's Almanak, which established his reputation throughout the American colonies. In another of his works, the Autobiography, which was written toward the end of his life, he shows the same quiet common sense. He was deeply interested in science and natural history, and his experiments with electricity and lightning led directly to the invention of the lightning rod. he was also interested in improving the conditions of his fellow men. He was involved in a number of projects in his native Philadelphia, including the setting up of a library, a university, a philosophical society, and - because he was a pragmatic man - a fire prevention service. In 1753, he became Postmaster - General of the colonies. Through this experience he began to develop the idea that the colonies of North American should be a single nation. Later, he went to London to try to persuade the British government to change the conditions, especially the taxes, that latter led the American colonists into rebellion. Whatever Benjamin Franklin's personal feeling about the rebellion of the American states, he worked hard to make it succeed. As ambassador to France, he encouraged the French to help George Washington. After the war he attended the American constitutional congress. This was his last contribution, for he died later that year. He is still fondly remembered by Americans as one of the creators of the United States. 36. What is a good description for this test? A. An autobiography of Benjamin Franklin. B. The life of Benjamin Franklin C. The works of Benjamin Franklin D. Franklin and American Independence. 37. When was Benjamin Franklin born? Last saved by Janny 3 7/7/2015 A. 1806 B. 1794 C. 1717 D. 1706 38. Which of these did he not help to create? A. The lightning rod B. The Postmaster General of the colonies C. A university D. The United States 39. How did Franklin feel about the British government? A. It should change its policies B. It should help the French C. It should have never governed America D. It should make the colonies into a nation 40. In which countries did Franklin live? A. England and France B. Philadelphia and England C. London and America D. England, America and France EARLY EUROPEAN DOLLS Dolls have existed as children's playthings for thousands of years. However, they were (41)_______ manufactured as toys in large numbers in Germany in the (42)_______ century. The centres of the industry were factories at Nuremberg, Augsburg, and Sonneberg. The dolls were primitive and (43)_______ of wood, clay, rags, and wax. They were dressed in clothes to look like German women of the time. Soon factories in England, France, Holland, and Italy, as well as Germany, began (44)_______ dolls dressed in fashions typical of their respective countries. Another (45)_______ of doll, "lady" dolls, were extremely expensive and elegant, and were used as gifts (46)_______ the aristocracy. These dolls, and the "fashion" dolls, which were later manufactured in Paris, have remained popular (47)_______ since. Such dolls were often used to model the latest clothing trends and were sent from one country to another to show off the latest fashions. Today they are prized collector's items. By the 17th century, however, (48)_______ dolls began to appear, made of cloth or leather, and these were very (49)_______ as toys for both boys and girls. There were several improvements in manufacturing. Dolls' heads became more realistic, and new materials we used (50)_______ in the 18th century manufactures developed soft leather which felt like human skin, and this was used in the more expensive dolls. Dolls began to look, feel, and move more like humans. 41. A. initially B. factored C. first D. final 42. A. recent B. fifteenth C. fifteen D. fiveteen 43. A. fabricated B. construction C. fabric D. made 44. A. production B. produce C. producing D. produced 45. A. brand B. make C. breed D. type 46. A. among B. for C. to D. with 47. A. also B. for C. ever D. until 48. A. latest B. cloth C. then D. simpler 49. A. adapted B. suitable C. useful D. utilized 50. A. SoonB. But C. Early D. When Last saved by Janny 4 7/7/2015 1. c 2. d 3. a 4. c 5. d 6. b 7. d 8. d 9. c 10. a 11. d 12. c 13. c 14. d 15. b 16. b 17. c 18. c 19. c 20. a 21. d 22. c 23. b 24. a 25. b 26. b 27. c 28. c 29. d 30. d 31. b 32. d 33. b 34. c 35. a 36. b 37. d 38. b 39. a 40. d 41. c 42. b 43. d 44. c 45. d 46. a 47. c 48. d 49. b 50. c Last saved by Janny 5 7/7/2015 . football match on TV yesterday. 29. Well, this tea is too hot for me to drink now. A. I wish I could drink this tea B. I wish this tea weren't hot C. I wish this tea wouldn’t be too hot D. all. teacher gave me this exercise yesterday", said the girl. A. the girl said (that) my teacher gave me this exercise yesterday. B. The girl said (that) her teacher gave her this exercise yesterday. C congress. This was his last contribution, for he died later that year. He is still fondly remembered by Americans as one of the creators of the United States. 36. What is a good description for this
- Xem thêm -

Xem thêm: Đề thi ôn luyện tiếng anh lớp 12 các sở tham khảo (38), Đề thi ôn luyện tiếng anh lớp 12 các sở tham khảo (38), Đề thi ôn luyện tiếng anh lớp 12 các sở tham khảo (38)

Từ khóa liên quan

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay