Tuyển chọn 45 đề thi thử THPT quốc gia Tiếng Anh 2015 cực hay (có keys)

407 3,528 13
  • Loading ...
1/407 trang
Tải xuống

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 05/06/2015, 10:33

>> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 1/11 SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO Tp. HỒ CHÍ MINH KỲ THI THỬ TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2015 Đề thi môn: TiếngAnh Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian giao đề Mark the letter A. B. c or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following 1. ___________________________ I don't like a few things about my job, but ______ it‟s quite enjoyable. A. By and large B. by mistake C. sooner or later D. what is more 2. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange: - ___________ - She s sociable and very kind-hearted. A. How does your mother look? B. What's your mother like? C. What is your mother‟s social status? D. What kind of heart does your mother have? 3. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange. - Would you like a cup oftea?"  _________ A. Yes. I usually drink coffee! B. I could do with one! C. It isn't my cup of tea! D. Don't mention it. 4. This is the second time the athlete _____ this title. A. has won B. won C. wins D. is winning 5. Our country was completely liberated _____ April 30, 1975. A. since B. in C. at D. on 6. Remember to __________ your best clothes for the interview. A. wear out B. put on C. show up D. fill in 7. Nowadays women are considered to be equal _________ men in all fields. A. with B. to Mãđềthi: 406 >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 2/11 C. as D. like 8. Different conservation efforts have been made to save ______ species. A. danger B. dangerous C. endangering D. endangered 9. Although he is quite busy at ____ he always tries to spend some time with his children. A. career B. work C. job D. employment 10. To win a place at university, students are under a lot of study ________. A. working B. effort C. method D. pressure 11. ______________________________ When choosing a partner, Americans are quite with physical attractiveness. A. worried B. interested C. concerned D. keen 12. ________________ Our soccer team easily the Malaysian one in the last match. A. won B. defeated C. lost D. knocked 13. ________________________ Gestures are among the common forms of communication. A. verbal B. non-verbal C. oral D. audible 14. The ______ curriculum is made up of more than ten subjects. A. nation B. native C. national D. nationwide 15. She ______ with her sister at the moment until she finds a flat. A. stays B. is staying C. will stay D. has stayed 16. ______ they do not have much experience, their applications have been approved. A. Because B. So that >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 3/11 C. Although D. As soon as 17. He _______ the offer for the job because it involved too much traveling. A. went away B. kept out of C. turned down D. came up against 18. They advise that a passport with you at all times. A. be earned B. should carry C. must be carried D. is carried 19. There is _______ of means of transport for you to use. A. a small piece B. a wide range C. a great number D. a big diversity 20. __________ It is for us to do anything about the chaotic traffic. A. out of date B. without delay C. out of the question D. under any circumstances 21. That's the scientist __________ contribution to the whole project is crucial. A. who B. whose C. to whom D. of whom 22. His study result is getting_____> A. the better, the better B. more and more well C. better and better D. the more better than ever 23. If we had had more time, we _____ the work more satisfactorily. A. did B. would do C. would have done D. had done 24. Young people _____ smoke; It is bad for health. A. needn‟t B. might not C. mustn‟t D. oughtn‟t 25. Don‟t worry. You can keep the book ____ you need it. A. by the time B. until >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 4/11 C. while D. as long as 26. Lucie asked me _____ a big doll for her on birthday the day before. A. why had I not bought B. why I didn't buy C. why hadn‟t I bought D. why I had not bought Read the following passage and mark the letter A. B. C. or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. It is now extremely popular to take a gap year between school and university or university and work, and tospend it travelling. There are plenty of reasons to recommend it - travel (27) ______ the mind, you’re only youngonce,lifeisn't a rehearsal and so on.And if you don't do it, you may always regret that you didn't take the (28) ______. In the end, there's only one response: well, why not? The ideamay have its (29) _____ from the 18 th century. Grand Tour once undertaken by the young, rich and noble, but it the middle classes who have (30) ____ it into something that 200.000 British youngsters do every year (31) ______ has never been so easy and cheap, with more places open to tourists than ever. Also, the gap year is now (32) ______ by many employers and universities. The States, the Far East and Australia were among the original (33) _______ and although these remain in the (34) ________ five, young explorers are now going (35) _______ farther. The most far-flung comers of the world are (36) _______ in popularity year by year. Question 27: A. thickens B. enlarges C. broadens D. stiffens Question 28: A. chance B. occasion C. moment D. luck Question 29 A originals B. roots C. sources D. causes Question 30 A. took B. made C. turned D. transferred Question 31 A Excursion B Tour C. Travel D. Voyage Question 32. A. admitted B. accepted C. received D. stood Question 33 A destinations B endings C. landings D. terminals Question 34 A. high B peak C. uppermost D top Question 35 A. merely B way C. extra D. more Question 36 A expanding S. spreading C. growing D. enlarging Mark the letter A. B. C or O on your answer sheet to Indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 37. The doctor advised me not to assume too much work in the future. A. absorb in B. take on C. go over D. come into 38. Stay wherever you are and wait for further instruction. A. example >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 5/11 B. additional C. immediate D. official 39. A lot of representatives from different organizations participated in the conference yesterday. A. delegates B. presenters C. providers D. nominees Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 40. The total number ofnational Red Cross societies have mounted to 186. A B C D 41. Question 41 A plan has proposed for Vietnam to host the Asian Games at some point in the future. A B C D 42. A great amount of information is widely available on the Internet, this is good for vounq people A B CD 43. Question 43 It was her strong determination that helped her overcoming the physical and emotional painthatfollowed her accident. D 44. The computer's memory is the place wherea great number of information is stored. A B C D Read the following passage and mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 45 to 49. Chess must be of the oldest games in the world An Arab traveller in India in the year 900 wrote that it was played “long, long ago”. Chess was probably invented in India, and it has been played everywhere from Japan toEurope since 1400. The name “chess” is interesting. When one player is attacking the other's King, he says, inEnglish, “Check", when the King has been caught and cannot move anywhere he says “Check mate”. These words come from Persian. “Shah mat” means "the king is dead”, that is when the game is over and one player has won. Such an old game changes very slowly. The rules have not always been the same as they are now. For example, at one time the queen could only move one square at a time. Now she is the strongest piece or the board. It would be interesting to know why this has happened! Chess takes time and thought, but it is a game for all kinds of people. You don‟t have to be a champion in order to enjoy it. It is not always played by two people sitting at the same table. The first time the Americans beat the Russians was in a match played by radio. Some of the chess masters are able to play many people at the same time. The record was when one man played 400 games! It is said that some people play chess by post. This must make chess the slowest game in the world. 45. Which of the following is known to be true? A. Chess is an old Indian traveling game. B. Chess is the oldest game in the world. C. Chess was played in Japan and Europe before 1400. D. Chess was played in India long before 900. 46. One player has won the game when ___________. A. he attacks the other player's King B. he says some Persian words >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 6/11 C. the other player's King cannot move anywhere D. he says “check” to the other player 47. According to the old rules of the game _____________. A. the queen was the attacker all the time B. the King had to be attacked at the time C. the queen could move no more than one square at a time D. the king could not move anywhere 48. Which of the following will you hear when one player has won the game? A. “Shah mat” B. "check” C. "the King is dead” D. "check mate” 49. Which of the following is NOT correct? A. All kinds of people can play chess. B. Only two people can play chess sitting at the same table. C. Some people write each other playing chess. D. The Russians lost the game played by radio. Mark the letter A, B. C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions. 50. A. enthusiasm B. development C. athletic D. politics 51. A. fabulous B. conference C. cultural D. familiar 52. A. succeed B. connection C. industry D. attractive Read the following passage and mark the letter A, B. C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 53 to 62. A useful definition of an air pollutant is a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere in such quantities as to affect humans, animals, vegetation, or materials adversely. Air pollution requires a very flexible definition that permits continuous change. When the first air pollution laws were established in England in the fourteenth century, air pollutants were limited to compounds that could be seen or smelled – a far cry from the extensive list of harmful substances known today. As technology has developed and knowledge of the health aspects of various chemicals has increased, the list of air pollutants has lengthened. In the future, even water vapor might be considered an air pollutant under certain conditions. >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 7/11 Many of the more important are pollutants, such as sulfur dioxides, carbon monoxide, and nitrogen oxides, are found in nature. As the Earth developed, the concentration of these pollutants was altered by various chemical reactions; they became components in biogeochemical cycles. These serve as an air purification scheme by allowing the compounds to move from the air to the water or soil. On a global basis, nature is output of these compounds dwarfs resulting from human activities. However, human production usually occurs in a localized area, such as a city. In this localized region, human output may be dominant and may temporarily overload the natural purification scheme of the cycles. The result is an increased concentration of noxious chemicals in the air. The concentrations at which the adverse effects appear will be greater than the concentrations that the pollutants would have in the absence of human activities. The actual concentrations need not be large for a substance to be a pollutant; in fact the numerical value tells us little until we know how much of an increase this represents over the concentration that would occur naturally in the area. For example, sulfur dioxide has detectable health effects at 0.08 parts per million (ppm), which is about 400 times its natural level. Carbon monoxide, however, has a natural level of 0.1 ppm and is not usually a pollutant until its level reaches about 15 ppm. 53. What does the passage mainly discuss? A. The economic impact of air pollution B. What constitutes and air pollutants. C. How much harm air pollutants can cause. D. The effects of compounds added to the atmosphere. 54. The word „adversely‟ in the first paragraph is closest in meaning to: A. negatively B. quickly C. admittedly D. considerably 55. It can be inferred from the first paragraph that A. water vapor is an air pollutant in localized areas. B. most air pollutants today can be seen or smelled. C. the definition of air pollution will continue to change. D. a substance becomes an air pollutant only in cities. 56. The word „altered‟ in the second paragraph is closest in meaning to A. eliminated B. caused C. alternated D. modified 57. Natural pollutants can play an important role in controlling air pollution for which of the following reasons? A. They function as part of a purification process. B. They occur in greater quantities than other pollutants. C. They are less harmful to living beings than are other pollutants. D. They have existed since the Earth developed. 58. According to the passage, which of the following is true about human generated air pollution in localized regions? A. It can be dwarfed by nature‟s output of pollutants in the localized region. B. It can overwhelm the natural system that removes pollutants. >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 8/11 C. It will damage areas outside of the localized regions. D. It will react harmfully with naturally occurring pollutants. 59. The word „noxious‟ in the third paragraph is closest in meaning to A. harmful B. noticeable C. extensive D. weak 60. According to the passage, the numerical value of the concentration level of a substance is only useful if __________ A. the other substances in the area are known. B. it is in a localized area. C. the naturally occurring level is also known. D. it can be calculated quickly. 61. The word “detectable” in the third paragraph is closest in meaning to _________. A. beneficial B. special C. measurable D. separable 62. Which of the following is best supported by the passage? A. To effectively control pollution, local government should regularly review their air pollution laws. B. One of the most important steps in preserving natural lands is to better enforce air pollution laws. C. Scientists should be consulted in order to establish uniform limits for all air pollutants. D. Human activities have been effective in reducing air pollution. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 63. A. possible B. computer C. loss D. job 64. A. lakes B. certificates C. homes D. tapes WRITING Part I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 9/11 65. I cannot speak French, so I can't apply for that job.  If I ___________________________________________________________________________ 66. “Why not take an English course?” said Katie to me.  Katie suggested ________________________________________________________________ 67. Your car needs servicing once every two years.  You need _____________________________________________________________________ 68. Although the weather changed, the trip went ahead as planned.  In spite _______________________________________________________________________ 69. Mr. Brown was last seen in July 1978.  No one has ___________________________________________________________________ Part II: In about 140 words, write a paragraph on the following topic: Having a successful career does not necessarily mean making a lot of money. THE END OF THE TEST KEY Mãđề 406 1. A 9. B 17. C 25. D 33. A 41. A 49. B 57. A 2. B 10. D 18. A 26. D 34. D 42. C 50. D 58. B 3. B 11. C 19. B 27. C 35. B 43. B 51. D 59. A 4. A 12. B 20. C 28. A 36. C 44. C 52. C 60. C 5. D 13. B 21. B 29. B 37. B 45. D 53. B 61. C 6. B 14. C 22. C 30. C 38. B 46. C 54. A 62. A 7. B 15. B 23. C 31. C 39. A 47. C 55. C 63. B 8. D 16. C 24. C 32. B 40. C 48. D 56. D 64. C ĐápánPhần WRITING >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 10/11 Part 1. 65. If I could / were able to speak French, I could / would apply for that job. 66. Katie suggested that I should take / my taking an English course. 67. You need to have your car serviced / someone service your car once every two years. 68. In spite of a change of (the) weather / the weather change, the trip went ahead as planned. 69. No one has seen Mr. Brown (ever) since July 1978. Part 2. (1,5điểm) Mô tả tiêu chí đánh giá: 1. Bố cục (0,40 điểm) Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận 2. Phát triển ý (0,25 điểm) Phát triển ý có trình tự logic Có dẫn chứng, vídụ, … đủ để bảo vệ ý kiến của mình 3. Sử dụng ngôn từ (0,30 điểm) Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung Sử dụng ngôn từ đúng văn phong / thể loại Sử dụng từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển 4. Nội dung (0,30 điểm) Đủ thuyết phục người đọc Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với quy định 5% 5. Ngữpháp, dấucâu, vàchínhtả (0,25 điểm) Sử dụng đúng dấu câu Chính tả: Viết đúng chính tả _ Lỗi chính tả gây hiểu nhầm / sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi (trừ 1% điểm của bài viết) [...]... TỔNG ĐIỂM PHẦN TRẮC NGHIỆM VÀ PHẦN VIẾT >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 11/11 SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠO HỘI ĐỒNG BỘ MÔN TIẾNG ANH THPT ĐỀ THI MẪU – KỲ THI THPT QUỐC GIA 2015 Thời gian làm bài: 90 phút Đơn vị: THPT Chuyên Nguyễn Quang Diêu Đề thi cấu trúc 3 SECTION A: MULTIPLE CHOICES ( ID: 97878 ) Choose the letter A, B, C, or D to indicate the word whose... be active, they are and this will definitely make the world better >> Truy cập http://tuyensinh247.com/ để học Toán – Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 10/10 ĐỀ TUYỂN SINH ĐẠI HỌC QUỐC GIA HÀ NỘI NĂM 2015 MÔN TIẾNG ANH Thời gian: 90 phút ~ Mã đề 134 ĐỀ THI GỒM 80 CÂU (TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the following... organization: các tổ chức 57 Đáp án là B an: đứng trước những danh từ số ít đếm được mà từ đó bắt đầu bằng các nguyên âm, và được đề cập đến lần đầu a: đứng trước những danh từ số ít đếm được mà từ đó bắt đầu bằng các phụ, và được đề cập đến lần đầu the: đứng trước những danh từ đã xác định hoặc là duy nhất this (này) : đứng trước những danh từ số ít, để xác định vị trí gần người nói 58 Đáp án là D... năng giao tiếp Don’t fail to send your parents my regards – Đừng quên gửi lời hỏi thăm của tớ đến bố mẹ cậu Đáp án là C Thanks, I will - Cảm ơn Tớ sẽ Các câu khác không hợp ngữ cảnh: A You’re welcome - Câu này thường dùng để đáp lại lời cảm ơn của ai đó B Good idea, thanks - Ý kiến hay, cảm ơn – Thường đáp lại lời đề nghị , gợi ý C It’s my pleasure – Rất hân hạnh cho tôi - cũng dùng để đáp lại lời đề. .. is nothing to laugh at when you see Chinese cartoons 39 Đọc cả bài sẽ dễ dàng chọn được đáp án là A A contrast between Western cartoons and Chinese cartoons: một sự tương phản giữa phim hoạt hình phương Tây và phim hoạt hình Trung Quốc 40 Đáp án là A Chủ đề phù hợp nhất là “phim hoạt hình phương Tây và phim hoạt hình Trung Quốc. ” 41 Đáp án là D Ý trong bài ( đoạn 4): Chinese cartoons have aimed at spreading... themselves have thus served to illustrate the teachings of the Chinese sages in a very attractive way In this sense, many Chinese cartoons are different from Western cartoons in so far as they do not depend chiefly on telling jokes Often, there is nothing to laugh at when you see Chinese cartoons This is not their primary aim In addition to commenting on serious political and social matters, Chinese... của phim hoạt hình Trung Quốc: spreading the traditional Chinese thoughts and culture as widely as possible among the people - Mục đích của phim hoạt hình phương Tây: making short, sharp comments on politics and governments as well as on a variety of social matters 38 Đáp án là C a funny element- yếu tố gây cười( bạn tìm ý đằng trước hoặc sau từ"this") : Often, there is nothing to laugh at when you... The mountain region of the country is thinly populated A sparsely B densely C greatly D fully ( ID: 97939 ) Choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 55 to 64 When the word "endangered" is mentioned, people usually think of particular species, like the panda or whooping crane However, we would like to encourage you to think about (55) _ in a broader context... Lý – Hóa – Sinh – Văn – Anh tốt nhất! 8/10 45 Đáp án là D indication => indicate 46 Đáp án là A Publishing in the U.K => Published in the U.K 47 Đáp án là B therefore => however 48 Đáp án là A high schools => the high schools 49 Đáp án là D an electric engineer => an electrical engineer 50 Đáp án là B commercials = advertisements : quảng cáo Các từ còn lại: business: kinh doanh; economics: kinh tế... những cuộc thi 51 alternately: luân phiên => Đáp án là C one after another: từng người một tiếp nhau 52 Đáp án là D detrimental: có hại = harmful Các từ còn lại: useful:hữu ích; facile: dễ dãi; depressing: chán nản 53 centenarians: người sống trăm tuổi => Đáp án là D Các từ còn lại: vegetarians:người ăn chay; extraordinary: ( người ) phi thường; fruitarians: người chỉ ăn trái cây 54 Đáp án là A thinly . – Anh tốt nhất! 1/10 SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠO ĐỀ THI MẪU – KỲ THI THPT QUỐC GIA 2015 HỘI ĐỒNG BỘ MÔN TIẾNG ANH THPT Thời gian làm bài: 90 phút Đơn vị: THPT Chuyên Nguyễn Quang Diêu Đề thi. – Anh tốt nhất! 1/11 SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO Tp. HỒ CHÍ MINH KỲ THI THỬ TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2015 Đề thi môn: TiếngAnh Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian giao. được đề cập đến lần đầu. a: đứng trước những danh từ số ít đếm được mà từ đó bắt đầu bằng các phụ, và được đề cập đến lần đầu. the: đứng trước những danh từ đã xác định hoặc là duy nhất this
- Xem thêm -

Xem thêm: Tuyển chọn 45 đề thi thử THPT quốc gia Tiếng Anh 2015 cực hay (có keys), Tuyển chọn 45 đề thi thử THPT quốc gia Tiếng Anh 2015 cực hay (có keys), Tuyển chọn 45 đề thi thử THPT quốc gia Tiếng Anh 2015 cực hay (có keys)

Từ khóa liên quan

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay