Tuyển tập 20 đề thi thử đại học tiếng anh có keys kèm theo (tải trọn bộ 20 đề và đáp án trong file đính kèm)

11 1,700 7
  • Loading ...
1/11 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 21/02/2015, 12:35

TRNG THPT KON TUM THI TH I HC LN 2 – NH 2012-2013 Môn thi: TING ANH Ngày thi: 20/1/2013 Thi gian: 75 phút (không k thi gian phát đ) Mã đ 159 Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 1: A.exposure B. terminal C. utterance D. discipline Question 2: A.economy B. elaborate C. assassinate D. fascinate Question 3: A.perpetual B. respondent C. minimal D. industrial Question 4: A.confetti B. confidence C. comrade D. conference Question 5: A.metropolitan B. entrepreneurial C. hippopotamus D. curiosity Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 6: Jane: “Would you bother if I had a look at your paper?” Thomas: “________.” A.You’re welcome B. That’s a good idea C. Oh, I didn’t realize that D. Well, actually I’d rather you didn’t Question 7: Daisy: “You didn’t go to school yesterday, did you?” Peter: “________. I saw you but I was too busy to talk to you.” A.Yes, I did B. No, I did C. No, I didn’t D. Yes, I didn’t Question 8: Amanda: “What do you think I should do?” Helen: “________.” A.I am sorry I don’t really know B. I know nothing C. I’d love to D. It’s okay Question 9: Alice: “Do you fancy going to a movie this evening?” David: “________” A.Not so bad. And you? B. I’m sorry. I don’t know that. C. That would be nice. D. Not at all. Go ahead. Question 10: Not only ________ places of beauty, but they also serve scientific and educational purposes. A.botanical gardens are B. botanical gardens to be C. are botanical gardens D. to be botanical gardens Question 11: As we do not have much time left, I suggest you _______ a quick decision. A.having made B. make C. made D. to make Question 12: Richard has forgotten to buy tickets for the performance and ______ we’ll have to spend this evening in front of the TV set. A.therefore B. thereafter C. whereupon D. whereas Question 13: I’m afraid Archie will get drunk at the party no matter what his wife _______ to prevent it. A.would do B. were doing C. does D. will do Question 14: I won’t pay you today _______ you finish the work. A.without B. don’t C. except D. unless Question 15: ________ had the van turned the corner than the wheel came off. A.Scarcely B. No longer C. Hardly D. No sooner Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Views concerning advertising aimed at children differ widely in Europe. In Sweden it is considered unacceptable and is banned for children under 12 with the approval of the majority of the population. In France advertisements are seen as part of preparing children for future life in a consumer society. There seems to be agreement that certain regulations at least are necessary. However, the degree to which advertising to children is regulated again varies widely from country to country. In the UK, there are rules on food advertising, health, hygiene, safety and decency and there are restrictions on broadcast time (for alcohol, medicines and slimming products). Greece has a ban on advertisements for children's toys between 7 am and 10 pm and a total ban on advertisements for war toys. Children's reactions to advertisements can be very different from grown-ups. If adults see a product advertised and don't find it when they go shopping they forget about it. As children develop the ability to recognise and understand ads they start making demands. If these demands are not fulfilled they might start throwing themselves to the floor. It is difficult to explain to young children why they cannot have everything which – according to advertising – is “for them”. Children's personal preferences can be targeted and changed by TV advertising. If adults, who are able to deal with ads, could not be influenced in their decisions to buy products then no company would spend millions on WWW.VINAMATH.COM advertising. Research has confirmed the influence of the media upon the close match between children's tastes and the content of the programmes they watch. Teachers say they know what has been on TV the night before by the games the children play the next day. The effectiveness of advertising increases when the ads are shown in between or around programmes aimed at children, or when children perceive an advertisement to be made “for them” as, for example, with toys or breakfast cereals. Advertisements today are not so much about the products but rather about the character of the consumers and how they should feel when they use or possess the advertised product. Messages to children are all about the happiness, social status or success which accompany the possession or consumption of a certain toy or type of food. Media can shape children's preferences for different toys, TV characters, lifestyles, etc. at different ages. Children's preferences are formed by the media and presented to them again in advertising. Children who are exposed to a lot of advertising are thus educated about a particular lifestyle: they are educated about living in a consumer society. They learn certain attitudes — the importance of money, what products are needed, how they are to be used and how products are supposed to make them feel. Allowing business interests and economic criteria to determine what children are exposed to when watching ads will undoubtedly have some effect on their future view of society. After all, the companies certainly do not have the children's moral or social well-being in mind; they are only concerned about profits. Question 16: Most people in Sweden ________. A.agree with the ban on advertising to children B. would prefer to learn about advertising C. think children have a right to view advertisements D. would like to introduce a ban on advertising to children Question 17: According to the text, which of these ads would be allowed in Greece? A.an ad for toy soldiers at 11 pm B. an ad for a new game at 1 pm C. an ad for a doll at 6 am D. an ad for a remote-controlled car at 9 pm Question 18: When adults don’t find something they have seen in an advertisement, ________. A.they can often be quite childish about it B. it becomes irrelevant to them C. they don’t understand why it was advertised D. they continue looking until they find it Question 19: According to the text, which of the following is NOT true? A.Advertisements are particularly welcome in some European countries. B. It is illegal to broadcast alcohol at certain times during the day in the UK. C. The problem of children’s asking for advertised things can be solved through mere talking. D. The attitudes towards advertisements of adults may be different from children. Question 20: According to the text, why do companies spend a lot on advertising? A.It is successful at persuading people to buy their products. B. It means they are able to influence the content of TV programmes. C. It teaches people how advertising works. D. They know that people prefer the ads to the programmes. Question 21: Why does the author mention “Teachers say they know what has been on TV the night before by the games the children play the next day” in paragraph 3? A.to show the close relationship among teachers and their children B. to show the simplicity of children’s way of thinking C. to show the supreme control that teachers have over their children D. to show the immediate effects of television programs on children Question 22: Ads aimed at children are more powerful when they are _______. A.connected to schoolwork B. shown during children’s programmes C. shown at breakfast time D. shown on a weekday Question 23: According to the text, advertisements in the past and advertisements today mainly differ in ________. A.their attractiveness to consumers B. the different lifestyle involved in each period C. their focuses D. their technological effects Question 24: What do children learn from advertising? A.how to live in a modern economy B. how to have a successful career C. which TV characters are popular D. what to do to work in advertising Question 25: Why is the writer worried about the power of companies? A.They often sell products which are unsafe B. They often use children in their advertisements C. They don’t understand how children react to ads D. They just want to make a lot of money out of children Mark the letter on your answer sheet to show the underlined part that needs corrections Question 26: Try to get through to my office when you write the report. We shall take it to the manager together. A.through to B. you write C. shall D. together WWW.VINAMATH.COM Question 27: I wish you didn’t risk to damage your health by smoking too much. A.didn't B. to damage C. by D. too much Question 28: I am sure I locked the door when we were leaving. I remember how I checked it. A.locked B. when C. were leaving D. how I checked Question 29: There doesn’t seem to be any consistency in his grades; on one test he may get 90%, and on the other only 40%. A.seem to be B. consistency C. on one test D. on the other Question 30: We do appreciate your help. If it hadn’t been for you, we would have been unsuccessful to complete the project. A.do appreciate B. If it C. for D. to complete Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct sentence which is closest in meaning to each of the ones given before Question 31: “No, no, you really must stay a bit longer!” said the boys. A.The boys denied my staying a bit longer. B. The boys refused to let me stay a bit longer. C. The boys didn't agree to let me stay a bit longer. D. The boys insisted on my staying a bit longer. Question 32: “Be careful. Don’t go too near the edge of the cliff,” she said to the boys. A.She warned the boys about the danger of the edge of the cliff. B. She told the boys to be cautious and encouraged them to approach the edge of the cliff. C. She suggested that she boys should be careful when going near the edge of the cliff. D. She didn’t allow the boys to try going near the edge of the cliff even though they were careful. Question 33: “Would you like to come over to my house for a slide show?” my friend said to me. A.My friend recommended his house as a destination for a slide show. B. My friend invited to come over to his house for a slide show. C. My friend asked me for a slide show around my house. D. My friend begged me to drop in on him so that he could give me a slide show of his house. Question 34: Our army would rather fight on than give in now. A.Our army would be defeated if it continued to fight. B. Our army would now prefer not to go on fighting. C. Our army has given up the fight and so can’t win now. D. Our army doesn’t want to stop fighting now. Question 35: The family find it difficult to manage on the money they have. A.The family could manage on the money they have. B. It is difficult for the family to earn money. C. It is difficult for the family to get by on the money they have. D. The family managed to earn enough money. Question 36: There’ll be a bus later on, but we might as well walk. A.We are quite ready to walk. B. We would much prefer to wait for the bus. C. We’ll have to walk because the bus is late. D. We think we will be late if we walk. Question 37: Although Miss Smith had less teaching experience than the other staff members, she is one of the best teachers. A.Miss Smith is one of the best teachers because she has taught longer. B. Other members of the staff teach less than Miss Smith does. C. Miss Smith is one of the best teachers in spite of her having less experience. D. Miss Smith has the best experience of all the teachers on the staff. Question 38: I wouldn’t mind having a late meeting tomorrow since I am quite used to going home late. A. I am trying to get more accustomed to going home late, so I think I’ll start the meeting late tomorrow. B. As it’s rather normal for me to go home late, conducting a meeting late tomorrow would be no problem for me. C. It’s rare that I go home late, but it’ll me no problem if tomorrow’s meeting is a bit later than usual. D. Why don’t we start the meeting late tomorrow, even though I know none of us is used to leaving so late? Question 39: You can only have my notes on condition that you bring them back tomorrow. A.I can let you borrow my notes until tomorrow, if you like. B. You must return my notes by tomorrow; otherwise, I won’t lend them to you. C. You can take my notes, but not until tomorrow. D. Providing that you bring them back in good condition, you can borrow my notes until tomorrow. Question 40: The staff couldn’t have worked any harder, but they could not even finish half of the order all week. A.Had the staff worked a little harder, they might have finished all the order by the end of the week. B. Throughout the week, the staff could only complete half of the order, which shows they didn’t work as hard as they should have. C. The staff, who only completed half of the order all week, couldn’t have work as hard as they claimed they did. D. Throughout the week, less than half of the order was able to be produced, although the staff worked as hard as they could. WWW.VINAMATH.COM Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Film is a medium that might have been especially made for America, a vast country which, by the beginning of the twentieth century, had a large immigrant population, many of whom could hardly speak English. These people would have had little use for the theatre, even if they lived within easy distance of one, or for most of the books they could buy because they did not have enough English. But the movies – the silent movies – these they could all understand, so hat America had more than any European country was a huge captive audience, a large proportion of them pretty ell uneducated. And what these people wanted were simple stories in which, irrespective of the fact they couldn’t understand the captions, the action told all. In feeding the growing demand for screen entertainment, America was greatly helped by the First World War, between 1914 and 1918 the making of films was not exactly high on the lit of any European country’s priorities. Films continued to be made but not to the same extent as before, and to fill the gap in foreign imports, America had to increase its won production. By the end of the decade, with Hollywood now firmly established as the center of the industry, America a well on its way to monopolizing the world market. But if by the beginning of the 1920s America was the world leader in film production, it was not then—nor has it been since—in the lead hen it comes to developing film as an art form. Hollywood is not interested in art; it is interested in money and the two rarely go together. To Hollywood film is, and really always has been, an industry. There is nothing about this attitude that should make us look down on it. Hollywood quickly recognized film as an entertainment medium with a unique ability to put people onto seats and money in the pockets of producers, distributors and cinema managers and, mostly, left it to other to develop its potential a an art form. Generally speaking the efforts to extend the boundaries of film – to show that it could do more than car chases, romance and clowning – were being made elsewhere. In the 1920s in Germany, for example, expressionism was an artistic movement which used film as a medium. Expressionism is described in the Oxford Companion to Film as “a movement whose main aim was to show in images man’s inner world and in particular the emotions of fear, hatred, love and anxiety”. These days, most serious – and sometimes not so serious – films attempt to do something like that as a matter of course. Meanwhile Russian film-makers were developing advanced techniques in editing and montage – using scenes to give background information, ideas and intellectual points. Hollywood was not slow to learn from its foreign competitors or to take on and adapt their ideas, but with regard to the style and content of film-making, it was and still is far more in the business of learning than of teaching. Question 41: Why did the large immigrant population in America prefer cinema to other entertainment media? A.They did not have theatres close enough to their homes. B. They could not afford to buy books. C. The language of other entertainment media was too difficult. D. The film captions were in simple English. Question 42: How did the First World War help the American film industry? A.More films were made in America because fewer European films were made. B. European films were shorter and poorer in quality. C. There was a greater demand for films during the war. D. Film production was given a high priority during the war. Question 43: What do we learn about the American film industry around 1920? A.American art films were not as successful as those from other countries. B. More films were made in American than anywhere else. C. More films from America were seen in the world than from any other country. D. The Americans were the first to develop film as an art form. Question 44: What does the author think about Hollywood? A.He despises Hollywood’s interest in making money. B. He wishes Hollywood would make decent films. C. He thinks Hollywood films are no better than furniture. D. He doesn’t see anything wrong in Hollywood’s approach. Question 45: The word “monopolizing” in paragraph 2 is closest in meaning to _______. A.dominating B. converting C. privatizing D. investigating Question 46: According to the passage, which of the following is true? A.By the 1920s, Hollywood became the world leading film producer quantitatively and artistically. B. It is common for us to find films which are not only true art but also gain a lot of money for their producers. C. Unlike furniture mass-producer, Hollywood should be looked down on for their moneymaking attitude. D. We should count on other filmmakers, rather than Hollywood, for an aesthetic film. Question 47: What does the word “its” in paragraph 3 refer to? A.an entertainment medium B. Hollywood C. film D. money WWW.VINAMATH.COM Question 48: What do we learn about expressionism in film? A.It has become less serious element in films nowadays. B. Its aims is no longer limited to German films. C. In the 1920s, most serious films were expressionist. D. It was about trying to show strange emotions. Question 49: How has Hollywood responded to its foreign competitors? A.It has maintained a more businesslike position. B. It has learned a lot from them about what to put in films. C. It has responded quickly by copying foreign films. D. It has tried to teach as much as it has learned. Question 50: The passage as a whole is about ________. A.The factors that helped the American cinema industry get its no-1 status B. The number-one factor in American cinema industry – making profit C. The beginnings of the American cinema industry D. The efforts to make American cinema industry true art Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks. Scientist have been (51)______ us about the problems of global warming and other environmental issues for years. However, the environment (52)_____ hasn’t become the top priority of many politicians around the world. As a result, (53)_____ group of people have decided to show their concern in quite a different way. The Artists for Conservation Foundation (AFC) has been (54)_____ environmental issues such as wildlife and habitat conservation since its foundation. The group, which started more than ten years ago, is a (55)_____, international organization based in Vancouver, Canada. Over the years, it has attracted a membership (56)______ about 500 of the world’s most talented nature artists from about thirty different countries. Hundreds of pieces of artwork have been (57)______ through its website and the artists have (58)______ contributed over $13 million to over 100 conservation organizations around the world. The pictures show the beauty of nature, but they show the problems of (59)______ change and the threat to endangered species too. (60) ______ their art, the artists are helping to communicate what scientists have been saying for decades that we must stop harming nature if we want to keep our planet. Question 51: A.talking B. warning C. speaking D. discussing Question 52: A.yet B. just C. already D. still Question 53: A.another B. others C. other D. the other Question 54: A.creating B. supporting C. making D. doing Question 55: A.unbeneficial B. moneyless C. non-profit D. unprofitable Question 56: A.of B. in C. on D. up Question 57: A.paid B. sold C. priced D. charged Question 58: A.yet B. ever C. for D. already Question 59: A.greenhouse B. temperature C. weather D. climate Question 60: A.Within B. Over C. Through D. Inside The End WWW.VINAMATH.COM TRNG THPT KON TUM THI TH I HC LN 2 – NH 2012-2013 Môn thi: TING ANH Ngày thi: 20/1/2013 Thi gian: 75 phút (không k thi gian phát đ) Mã đ 221 Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 1: A.perpetual B. respondent C. industrial D. minimal Question 2: A.hippopotamus B. metropolitan C. entrepreneurial D. curiosity Question 3: A.exposure B. discipline C. utterance D. terminal Question 4: A.comrade B. conference C. confetti D. confidence Question 5: A.fascinate B. economy C. assassinate D. elaborate Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks. Scientist have been (6)______ us about the problems of global warming and other environmental issues for years. However, the environment (7)_____ hasn’t become the top priority of many politicians around the world. As a result, (8)_____ group of people have decided to show their concern in quite a different way. The Artists for Conservation Foundation (AFC) has been (9)_____ environmental issues such as wildlife and habitat conservation since its foundation. The group, which started more than ten years ago, is a (10)_____, international organization based in Vancouver, Canada. Over the years, it has attracted a membership (11)______ about 500 of the world’s most talented nature artists from about thirty different countries. Hundreds of pieces of artwork have been (12)______ through its website and the artists have (13)______ contributed over $13 million to over 100 conservation organizations around the world. The pictures show the beauty of nature, but they show the problems of (14)______ change and the threat to endangered species too. (15) _____ their art, the artists are helping to communicate what scientists have been saying for decades that we must stop harming nature if we want to keep our planet. Question 6: A.discussing B. speaking C. talking D. warning Question 7: A.just B. still C. already D. yet Question 8: A.the other B. another C. others D. other Question 9: A.doing B. creating C. making D. supporting Question 10: A.non-profit B. unprofitable C. unbeneficial D. moneyless Question 11: A.in B. on C. up D. of Question 12: A.priced B. sold C. paid D. charged Question 13: A.for B. ever C. yet D. already Question 14: A.greenhouse B. climate C. temperature D. weather Question 15: A.Through B. Over C. Inside D. Within Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct sentence which is closest in meaning to each of the ones given before Question 16: “Would you like to come over to my house for a slide show?” my friend said to me. A.My friend asked me for a slide show around my house. B. My friend recommended his house as a destination for a slide show. C. My friend invited to come over to his house for a slide show. D. My friend begged me to drop in on him so that he could give me a slide show of his house. Question 17: You can only have my notes on condition that you bring them back tomorrow. A.You must return my notes by tomorrow; otherwise, I won’t lend them to you. B. You can take my notes, but not until tomorrow. C. Providing that you bring them back in good condition, you can borrow my notes until tomorrow. D. I can let you borrow my notes until tomorrow, if you like. Question 18: “No, no, you really must stay a bit longer!” said the boys. A.The boys didn't agree to let me stay a bit longer. B. The boys denied my staying a bit longer. C. The boys refused to let me stay a bit longer. D. The boys insisted on my staying a bit longer. Question 19: Although Miss Smith had less teaching experience than the other staff members, she is one of the best teachers. A.Miss Smith is one of the best teachers in spite of her having less experience. B. Miss Smith has the best experience of all the teachers on the staff. C. Other members of the staff teach less than Miss Smith does. D. Miss Smith is one of the best teachers because she has taught longer. WWW.VINAMATH.COM Question 20: The family find it difficult to manage on the money they have. A.The family managed to earn enough money. B. The family could manage on the money they have. C. It is difficult for the family to earn money. D. It is difficult for the family to get by on the money they have. Question 21: Our army would rather fight on than give in now. A.Our army has given up the fight and so can’t win now. B. Our army would be defeated if it continued to fight. C. Our army would now prefer not to go on fighting. D. Our army doesn’t want to stop fighting now. Question 22: There’ll be a bus later on, but we might as well walk. A.We would much prefer to wait for the bus. B. We are quite ready to walk. C. We’ll have to walk because the bus is late. D. We think we will be late if we walk. Question 23: The staff couldn’t have worked any harder, but they could not even finish half of the order all week. A.Throughout the week, less than half of the order was able to be produced, although the staff worked as hard as they could. B. Throughout the week, the staff could only complete half of the order, which shows they didn’t work as hard as they should have. C. The staff, who only completed half of the order all week, couldn’t have work as hard as they claimed they did. D. Had the staff worked a little harder, they might have finished all the order by the end of the week. Question 24: “Be careful. Don’t go too near the edge of the cliff,” she said to the boys. A.She warned the boys about the danger of the edge of the cliff. B. She told the boys to be cautious and encouraged them to approach the edge of the cliff. C. She didn’t allow the boys to try going near the edge of the cliff even though they were careful. D. She suggested that she boys should be careful when going near the edge of the cliff. Question 25: I wouldn’t mind having a late meeting tomorrow since I am quite used to going home late. A.It’s rare that I go home late, but it’ll me no problem if tomorrow’s meeting is a bit later than usual. B. Why don’t we start the meeting late tomorrow, even though I know none of us is used to leaving so late? C. As it’s rather normal for me to go home late, conducting a meeting late tomorrow would be no problem for me. D. I am trying to get more accustomed to going home late, so I think I’ll start the meeting late tomorrow. Mark the letter on your answer sheet to show the underlined part that needs corrections Question 26: I am sure I locked the door when we were leaving. I remember how I checked it. A.locked B. when C. were leaving D. how I checked Question 27: We do appreciate your help. If it hadn’t been for you, we would have been unsuccessful to complete the project. A.do appreciate B. If it C. for D. to complete Question 28: Try to get through to my office when you write the report. We shall take it to the manager together. A.through to B. you write C. shall D. together Question 29: I wish you didn’t risk to damage your health by smoking too much. A.didn't B. to damage C. by D. too much Question 30: There doesn’t seem to be any consistency in his grades; on one test he may get 90%, and on the other only 40%. A.seem to be B. consistency C. on one test D. on the other Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Views concerning advertising aimed at children differ widely in Europe. In Sweden it is considered unacceptable and is banned for children under 12 with the approval of the majority of the population. In France advertisements are seen as part of preparing children for future life in a consumer society. There seems to be agreement that certain regulations at least are necessary. However, the degree to which advertising to children is regulated again varies widely from country to country. In the UK, there are rules on food advertising, health, hygiene, safety and decency and there are restrictions on broadcast time (for alcohol, medicines and slimming products). Greece has a ban on advertisements for children's toys between 7 am and 10 pm and a total ban on advertisements for war toys. Children's reactions to advertisements can be very different from grown-ups. If adults see a product advertised and don't find it when they go shopping they forget about it. As children develop the ability to recognise and understand ads they start making demands. If these demands are not fulfilled they might start throwing themselves to the floor. It is difficult to explain to young children why they cannot have everything which – according to advertising – is “for them”. WWW.VINAMATH.COM Children's personal preferences can be targeted and changed by TV advertising. If adults, who are able to deal with ads, could not be influenced in their decisions to buy products then no company would spend millions on advertising. Research has confirmed the influence of the media upon the close match between children's tastes and the content of the programmes they watch. Teachers say they know what has been on TV the night before by the games the children play the next day. The effectiveness of advertising increases when the ads are shown in between or around programmes aimed at children, or when children perceive an advertisement to be made “for them” as, for example, with toys or breakfast cereals. Advertisements today are not so much about the products but rather about the character of the consumers and how they should feel when they use or possess the advertised product. Messages to children are all about the happiness, social status or success which accompany the possession or consumption of a certain toy or type of food. Media can shape children's preferences for different toys, TV characters, lifestyles, etc. at different ages. Children's preferences are formed by the media and presented to them again in advertising. Children who are exposed to a lot of advertising are thus educated about a particular lifestyle: they are educated about living in a consumer society. They learn certain attitudes — the importance of money, what products are needed, how they are to be used and how products are supposed to make them feel. Allowing business interests and economic criteria to determine what children are exposed to when watching ads will undoubtedly have some effect on their future view of society. After all, the companies certainly do not have the children's moral or social well-being in mind; they are only concerned about profits. Question 31: Most people in Sweden ________. A.would prefer to learn about advertising B. think children have a right to view advertisements C. agree with the ban on advertising to children D. would like to introduce a ban on advertising to children Question 32: According to the text, which of these ads would be allowed in Greece? A.an ad for a new game at 1 pm B. an ad for a doll at 6 am C. an ad for a remote-controlled car at 9 pm D. an ad for toy soldiers at 11 pm Question 33: When adults don’t find something they have seen in an advertisement, ________. A.they don’t understand why it was advertised B. they continue looking until they find it C. they can often be quite childish about it D. it becomes irrelevant to them Question 34: According to the text, which of the following is NOT true? A.The attitudes towards advertisements of adults may be different from children. B. It is illegal to broadcast alcohol at certain times during the day in the UK. C. The problem of children’s asking for advertised things can be solved through mere talking. D. Advertisements are particularly welcome in some European countries. Question 35: According to the text, why do companies spend a lot on advertising? A.It is successful at persuading people to buy their products. B. They know that people prefer the ads to the programmes. C. It means they are able to influence the content of TV programmes. D. It teaches people how advertising works. Question 36: Why does the author mention “Teachers say they know what has been on TV the night before by the games the children play the next day” in paragraph 3? A.to show the immediate effects of television programs on children B. to show the simplicity of children’s way of thinking C. to show the supreme control that teachers have over their children D. to show the close relationship among teachers and their children Question 37: Ads aimed at children are more powerful when they are _______. A.shown on a weekday B. connected to schoolwork C. shown during children’s programmes D. shown at breakfast time Question 38: According to the text, advertisements in the past and advertisements today mainly differ in ________. A.their technological effects B. their attractiveness to consumers C. their focuses D. the different lifestyle involved in each period Question 39: What do children learn from advertising? A.which TV characters are popular B. how to live in a modern economy C. how to have a successful career D. what to do to work in advertising Question 40: Why is the writer worried about the power of companies? A.They don’t understand how children react to ads B. They often use children in their advertisements C. They often sell products which are unsafe D. They just want to make a lot of money out of children WWW.VINAMATH.COM Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 41: Amanda: “What do you think I should do?” Helen: “________.” A.It’s okay B. I’d love to C. I know nothing D. I am sorry I don’t really know Question 42: I won’t pay you today _______ you finish the work. A.don’t B. without C. unless D. except Question 43: Richard has forgotten to buy tickets for the performance and ______ we’ll have to spend this evening in front of the TV set. A.thereafter B. whereas C. therefore D. whereupon Question 44: Alice: “Do you fancy going to a movie this evening?” David: “________” A.I’m sorry. I don’t know that. B. Not so bad. And you? C. Not at all. Go ahead. D. That would be nice. Question 45: I’m afraid Archie will get drunk at the party no matter what his wife _______ to prevent it. A.were doing B. does C. would do D. will do Question 46: ________ had the van turned the corner than the wheel came off. A.No sooner B. No longer C. Scarcely D. Hardly Question 47: As we do not have much time left, I suggest you _______ a quick decision. A.having made B. make C. made D. to make Question 48: Not only ________ places of beauty, but they also serve scientific and educational purposes. A.botanical gardens are B. are botanical gardens C. botanical gardens to be D. to be botanical gardens Question 49: Jane: “Would you bother if I had a look at your paper?” Thomas: “________.” A.That’s a good idea B. Oh, I didn’t realize that C. Well, actually I’d rather you didn’t D. You’re welcome Question 50: Daisy: “You didn’t go to school yesterday, did you?” Peter: “________. I saw you but I was too busy to talk to you.” A.Yes, I did B. No, I didn’t C. Yes, I didn’t D. No, I did Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Film is a medium that might have been especially made for America, a vast country which, by the beginning of the twentieth century, had a large immigrant population, many of whom could hardly speak English. These people would have had little use for the theatre, even if they lived within easy distance of one, or for most of the books they could buy because they did not have enough English. But the movies – the silent movies – these they could all understand, so hat America had more than any European country was a huge captive audience, a large proportion of them pretty ell uneducated. And what these people wanted were simple stories in which, irrespective of the fact they couldn’t understand the captions, the action told all. In feeding the growing demand for screen entertainment, America was greatly helped by the First World War, between 1914 and 1918 the making of films was not exactly high on the lit of any European country’s priorities. Films continued to be made but not to the same extent as before, and to fill the gap in foreign imports, America had to increase its won production. By the end of the decade, with Hollywood now firmly established as the center of the industry, America a well on its way to monopolizing the world market. But if by the beginning of the 1920s America was the world leader in film production, it was not then—nor has it been since—in the lead hen it comes to developing film as an art form. Hollywood is not interested in art; it is interested in money and the two rarely go together. To Hollywood film is, and really always has been, an industry. There is nothing about this attitude that should make us look down on it. Hollywood quickly recognized film as an entertainment medium with a unique ability to put people onto seats and money in the pockets of producers, distributors and cinema managers and, mostly, left it to other to develop its potential a an art form. Generally speaking the efforts to extend the boundaries of film – to show that it could do more than car chases, romance and clowning – were being made elsewhere. In the 1920s in Germany, for example, expressionism was an artistic movement which used film as a medium. Expressionism is described in the Oxford Companion to Film as “a movement whose main aim was to show in images man’s inner world and in particular the emotions of fear, hatred, love and anxiety”. These days, most serious – and sometimes not so serious – films attempt to do something like that as a matter of course. Meanwhile Russian film-makers were developing advanced techniques in editing and montage – using scenes to give background information, ideas and intellectual points. Hollywood was not slow to learn from its foreign competitors or to take on and adapt their ideas, but with regard to the style and content of film-making, it was and still is far more in the business of learning than of teaching. WWW.VINAMATH.COM Question 51: Why did the large immigrant population in America prefer cinema to other entertainment media? A.They could not afford to buy books. B. They did not have theatres close enough to their homes. C. The film captions were in simple English. D. The language of other entertainment media was too difficult. Question 52: How did the First World War help the American film industry? A.More films were made in America because fewer European films were made. B. Film production was given a high priority during the war. C. There was a greater demand for films during the war. D. European films were shorter and poorer in quality. Question 53: What do we learn about the American film industry around 1920? A.The Americans were the first to develop film as an art form. B. More films from America were seen in the world than from any other country. C. American art films were not as successful as those from other countries. D. More films were made in American than anywhere else. Question 54: What does the author think about Hollywood? A.He thinks Hollywood films are no better than furniture. B. He doesn’t see anything wrong in Hollywood’s approach. C. He wishes Hollywood would make decent films. D. He despises Hollywood’s interest in making money. Question 55: The word “monopolizing” in paragraph 2 is closest in meaning to _______. A.investigating B. converting C. privatizing D. dominating Question 56: According to the passage, which of the following is true? A.We should count on other filmmakers, rather than Hollywood, for an aesthetic film. B. Unlike furniture mass-producer, Hollywood should be looked down on for their moneymaking attitude. C. By the 1920s, Hollywood became the world leading film producer quantitatively and artistically. D. It is common for us to find films which are not only true art but also gain a lot of money for their producers. Question 57: What does the word “its” in paragraph 3 refer to? A.an entertainment medium B. money C. film D. Hollywood Question 58: What do we learn about expressionism in film? A.Its aims is no longer limited to German films. B. In the 1920s, most serious films were expressionist. C. It has become less serious element in films nowadays. D. It was about trying to show strange emotions. Question 59: How has Hollywood responded to its foreign competitors? A.It has maintained a more businesslike position. B. It has learned a lot from them about what to put in films. C. It has responded quickly by copying foreign films. D. It has tried to teach as much as it has learned. Question 60: The passage as a whole is about ________. A.The factors that helped the American cinema industry get its no-1 status B. The number-one factor in American cinema industry – making profit C. The beginnings of the American cinema industry D. The efforts to make American cinema industry true art The End WWW.VINAMATH.COM [...].. .THI TH Th Câu Câu Câu 1 2 3 A D C D C A 21 22 23 D B C D B A 41 42 43 C A B D C C 4 5 6 7 8 9 A B D A A C C A D B B D 24 25 26 27 28 29 A D B B D D A C D D B B 44 45 46 47 48 49 D A D C B B D B A B B C – NH 201 2 -201 3 Môn thi: TI Ngày thi: 20/ 1 /201 3 (không k 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 C B A C D D A C B C A A D B D B A C A D A D 30 31 32 33 . Question 60: A.Within B. Over C. Through D. Inside The End WWW.VINAMATH.COM TRNG THPT KON TUM THI TH I HC LN 2 – NH 201 2 -201 3 Môn thi: TING ANH Ngày thi: 20/ 1 /201 3 Thi gian:. WWW.VINAMATH.COM TRNG THPT KON TUM THI TH I HC LN 2 – NH 201 2 -201 3 Môn thi: TING ANH Ngày thi: 20/ 1 /201 3 Thi gian: 75 phút (không k thi gian phát đ) ÁP ÁN Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9. TRNG THPT KON TUM THI TH I HC LN 2 – NH 201 2 -201 3 Môn thi: TING ANH Ngày thi: 20/ 1 /201 3 Thi gian: 75 phút (không k thi gian phát đ) Mã đ
- Xem thêm -

Xem thêm: Tuyển tập 20 đề thi thử đại học tiếng anh có keys kèm theo (tải trọn bộ 20 đề và đáp án trong file đính kèm), Tuyển tập 20 đề thi thử đại học tiếng anh có keys kèm theo (tải trọn bộ 20 đề và đáp án trong file đính kèm), Tuyển tập 20 đề thi thử đại học tiếng anh có keys kèm theo (tải trọn bộ 20 đề và đáp án trong file đính kèm)

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay