5 bộ đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 hay có đáp án

26 1,071 15
  • Loading ...
1/26 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 18/12/2014, 20:22

ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 – THCS Môn thi: Tiếng Anh Thời gian: 150 phút ( Không kể thời gian giao đề ) ĐỀ 1 Question 1: a- Choose the word whose underlined part is pronouced differently from that of the others in each group. 1. A- thank B- than C- month D- youth 2. A- advantage B- adventure C- advertise D- addtion 3. A- main B- complain C- curtain D- entertain 4. A- good B- noon C- soon D- food 5. A- sing B- morning C- long D- angry b- Supply the correct form of the verb in brackets: 1. When we …(see) … them last night, they …(sing)… ; they …(say)… they …(sing)… since six o’clock. 2. We …(wait)… for you when you …(get)… back tomorrow. 3. They …(not come)… home until they …(see)… everything. 4. What do you think the children …(do)… when we get home ? 5. I’m sure the letter won’t arrive in time unless it …(send)… by air. Question 2 : a- Fill each blank with correct form of the word given in capital letters. 1. He was ………. when he did the test badly. HOPE 2. We started our trip on a beautiful ……… morning. SUN 3. I enjoyed the book very much, because it was so ……… READ 4. What time do you ……… start work ? USE 5. I really don’t think he has the ………. to do this job. ABLE 6. He was very ……. of the work he had done. PRIDE 7. Thank you for a very ……… evening. ENJOY 8. Their ……. has lasted a lifetime. FRIEND 9. He cycled ……… and had an accident. CARE 10. She has one of the biggest ……… in Britain. COLLECT b- Correct the wrong form of verbs in the following sentences. 1. I enjoyed to listen to her song. 2. The breaking glass was still on the floor. 3. He walked away without to look back. 4. Most of people inviting to dinner were old friends. 5. We’re looking forward to visit London. Question 3: Read the text below then choose the right sentence a, b, c or d. Do you like seasons? The four seasons in Britain are very different. Read about what Daniel and Fiona think about winter, spring, summer and autumn. Daniel Autumn is very beautiful time of the year. The leaves on the trees go brown, red and yellow and they go down. I love to watch it ! We play in the parks a lot but we wear warm clothes, because the days get cold. School starts again in autumn, at the beginning of September. I don’t like school ! 8 Summer is the time for me! School finishes in July and we can play in the parks all the time. Sometimes it is very hot. People are happier and they talk with their friends and go for a walks more. The days are very long. In July, for example, it gets dark only about 10 o’clock. It’s very difficult to go to sleep at night! Fiona It’s very cold in winter! Sometimes, we have a lot of snow and we can make snowmen. I don’t like winter because we can’t go for a walks very much. We wear thick clothes and in our house it sometimes gets cold. When we come home from school at 4 o’clock, it is already dark. I don’t like it at all! But there is one good thing about winter - Chirismas! After the long winter, sprong is great! There are new leaves on the trees and the birds start to sing. We can go for long walks again and play in the park. The days are longer and it doesn’t get dark until about six o’clock. It’s much warmer but it rains a lot and the days are very windy. 1. a- Daniel likes autumn because the trees are beautiful. b- Daniel likes autumn because school starts in September. c- Daniel doesn’t play in the park in autumn because the days are cold. d- Daniel goes to school with great pleasure. 2. a- School in Britain finishes in May. b- Daniel doesn’t like to meet his friends in the park in summer. c- People in Great Britain sometimes have hot summers. d- In July it is dark at nine. 3. a- Daniel always goes to sleep at eight in summer because the days are shorter than in winter. b- It is always very hot in Britain in summer. c- Daniel doesn’t like autumn at all ! d- In summer Daniel is happier than in autumn because he doesn’t go to school. 4. a- Fiona makes snowmen every day in winter. b- Fiona likes to go for walks with her friends. c- Fiona doesn’t like winter because it is cold in winter. d- It never gets cold in Fiona’s house. 5. a- Winters are short in Britain. b- Fiona comes home in the afternoon. c- Fiona doesn’t like winter at all ! d- It never snows in Great Britain. 6. a- Fiona likes spring very much. b- Fiona likes dark winter days. c- It gets dark at 5 in the afternoon in spring. d- In Great Britain it doesn’t rain much in spring. Question 4: Complete the sentences with at / in. 1. Hamid works …… a restaurant ……… Oxford. 2. We live ……… number 32 Redland Road now. 3. We had a wonderful week ………… Madrid. 4. The accident happened because the driver didn’t stop ………. the traffic lights. 5. There’s a supermarket ……… the end of the street. 6. We had a great fun last night ………. Mick’s party. 7. Are there any fish …… this river ? 9 8. It’s too cold to go out. I’m staying ……… home tonight. Question 5: Fill in each blank with one suitable word. 1. Quiet please! The headmaster would like to …… a few words. 2. You are late; we’ve been waiting for you ……… eight o’clock. 3. ……… he is wrong, almost everyone admires him. 4. I don’t think I’ve lent you this book before, ……… I ? 5. Many people find ………. difficult to give up smoking. 6. I don’t know ………… to call him, Mister or Doctor. 7. We must find him, ……… he is. 8. If I had today ………., I would go to the seaside. 9. Practice ………… perfect. 10. The book I am talking about is that ………. on the second shelf. Question 6: Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same. 1. It isn’t necessary to finish the work to day. You don’t ……………………………… 2. Sally finally managed to get a job. Sally finally succeeded …………………. 3. That’s the last time I go to that restaurant. I certainly ………………………………. 4. “I advise you to take a holiday,” the doctor continued. You’d ………………………………… 5. If you don’t rest yourself you really will be ill. Unless ………………………………… ĐÁP ÁN - HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 - THCS Môn : Tiếng Anh ĐỀ 1 A-ĐÁP ÁN Question1: ( 15 points) a- 1-B 2- D 3- C 4- A 5- D b- 1. saw / were singing / said / had been singing 2. will be waiting / get 3. won’t come / see 4. will be doing 5. is sent Question 2: ( 15 points) a- 1. hopeless 2. sunny 3. readable 4. usually 5. ability 6. proud 7. enjoyable 8. friendship 9. carelessly 10. collections b- 1. enjoyed listening to 2. broken 3. without looking back 10 4. people invited to 5. forward to visiting Question 3: ( 6 points) 1- a 2- c 3- d 4- b 5- b 6- a Question 4: ( 9 points) 1. at / in 2. at 3. in 4. at 5. at 6. at 7. in 8. at Question 5: ( 10 points) 1. say 2. since 3. Although ( Though) 4. have 5. it 6. what 7. wherever 8. off 9. makes 10. one Question 6: ( 5 points) 1. You don’t have to finish the work today. 2. Sally finally succeeded in getting a job. 3. I certainly won’t go to that restaurant any more. 4. You’d better take a holiday. 5. Unless you rest yourself you really will be ill. B- HƯỚNG DẪN CHẤM: - Tổng điểm toàn bài: 60 points - Thang điểm 10 Tổng những phần, câu làm đúng Điểm bài thi = 6 ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 – THCS Môn thi: Tiếng Anh Thời gian: 150 phút ( Không kể thời gian giao đề ) 11 ĐỀ 2 I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the othe 1. A. rose B. disclose C. chosen D. whose 2. A. ocean B. decision C. cushion D. patient 3. A. though B. laugh C. cough D. rough 4. A. one B. follow C. horror D. across 5. A. myth B. truth C. both D. northern 1 2 3 4 5 II. Choose the best answer from A,B, C or D: 1. Thank you very much for that! - Well, A. you're welcome B. of course C. thank you D. I don't mind 2. It's no use children quiet. They are always noisy. A. to ask / to keep B. asking /keeping C. to ask / keeping D. asking /to keep 3. We finally our teacher to go on a camping trip with us A. persuaded B. argued C. pleased D. liked 4. Who’s responsible for ink over my book. A. putting B. spreading C. spilling D. pouring 5. Linda was the last person the classroom yesterday A. leave B. to leave C. left D. leaves 6. If it's raining tomorrow, we shall have to the match till Sunday. A. put away B. put out in C. put off D. put on 7. Peter will only pass his exams if there is a/ an …………in his class work. A. progress B. increase C. rise D. improvement. 8. The noise from the boat engine might disturb sea animals. A. comes B. coming C. came D. has come 1 2 3 4 5 6 7 8 III Rewrite the following sentences so that they have the same meanings: 1. I should like someone to take me out to dinner. What I should …………………………………………………………. 2. Martin may not be very well but he still manages to enjoy life. Martin’s poor ………………………………………………………. 3.They’ll have to take the dog on holiday with them. They can’t leave ………………………………………………… 4.My aunt got heavily stressed because her marriage broke up. The break-up of the marriage ………………………… 5. I can’t believe that he passed the exam. I find……………………. …………… 6. This is the fastest way to get to the city center. There …………………………………… ……… 7.If anyone succeeds in solving the problems, it will probably be him. He is the most ………………………………………………………… IV. Read the following passage and choose the best answer from A,B, C or D: I had feared that my companion would talk, but it was soon plain (rõ ràng) that there was no such danger. Two days passed during which we did not exchange a single word. He seemed, indeed, absolutely unaware of my presence. He neither read nor wrote, but spent 12 most of his time sitting at the table and looking out of the window across the pleasant parkland that surrounded the house. He sometimes talked to himself and said things half under his breath. He bit his nails and once he produced a penknife and dug holes in the furniture until one of the attendants (nhân viên) took it from him. I thought at first that perhaps he was mentally ill. During the second day I even began to feel a little nervous of him. He was extremely large, both broad and tall, with very wide shoulders and enormous hands. His huge head was usually sunk low between his shoulders. He had dark, rather untidy hair and a big shapeless mouth which open very now and then. Once or twice he began singing to himself, but broke off abruptly (bất ngờ) on each occasion - and this was the nearest he seemed to get to noticing my presence. By the evening of the second day I was completely unable to go on with my work. Out of a mixture of nervousness and curiosity, I sat, too looking out of my window and blowing my nose, and wondering how to set about establishing the human contact which was by now becoming an absolute necessity. It ended of with my asking him for his name. He had been introduced to me when he arrived, but I had paid no attention then. He turned towards me a very gently pair of dark eyes and said his name: Huge Belfounder. He added:" I thought you didn't want to talk." I said that I was not at all against talking, that I had just been rather busy with something when he arrived, and I begged his pardon if I had appeared rude. It seemed to me, even from the way he spoke, that he was not only mentally ill, but was highly intelligent; and I began, almost automatically, to pack up my papers. I knew that from now on I should do no more work. I was sharing a room with a person of the greatest fascination. 1 2 3 4 V. Read the passage and put one suitable word into each gap: People usually complain that they never have enough time to accomplish tasks. The hours and (1) seem to slip away before many planned chores get done. (2) 1. How did Huge spend the first two days? A. He worked as if the writer was not there. B. He talked and sang to himself from time to time. C. He spent his time making holes in the furniture. D. He kept annoying the attendants. 2. On the second evening the writer A. tried in vain to start a conversation. B. was feeling bored. C. began to fell frightened of his companion. D. could not concentrate on his work. 3. Huge didn't talk to the writer at first because A. he didn't realise the writer wished to. B. he thought the writer was rude. C. he was feeling ill. D. he was too busy. 4. The writer's attitude to Huge changed from A. fear to nervousness. B. nervousness to interest. C. curiosity to nervousness. D. nervousness to unfriendliness. 13 to time management experts, the main reason for this is that most people fail to set priorities about what to do (3) They get tied down by trivial; time- consuming matters and never complete the important ones. One simple solution often used by those at the top (4) to keep lists of tasks to be accomplished daily. These lists order jobs from most essential to (5) essential and are checked regularly through the day to access progress. Not only is this an effective way to imagine time, but also it serves to give individuals a much-deserved sense (6) satisfaction over their achievements. People (7) do not keep lists often face the end of the work with uncertainty over the significance of their accomplishments, which over time can contribute to serious problems in mental and (8) health. 1 2 3 4 5 6 7 8 VI Use the following sets of words or phrases to write complete sentences . Dear Jan , 1. not seen you / long time …………………………………………………………………………………. 2. we / pleased / move / country / because / we / fed / London. ……………………………………………………………………………… 3. in / city / traffic / noise / no time / relax. …………………………………………………………… 4. in / country / life / slower / more/ peaceful …………………………………………………………… 5. children / enjoy / fresh air / make /new friends …………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………… 6. people / helpful / kind / friendly /…………………………………………………………………………. ……………………………………………………………………………………………… 7. but /we/ do / miss /friends /London / - especially you …………………………………………………… ………………………………………………………………………………… 8. come / see / soon . …………………………………………………………………………………… 9. we / look / see / again . ………………………………………………………………………………… Love Milly , Bob , Tim and Teresa . VII. Every sentence has one mistake. Correct these nine mistakes: 14 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Thirteen-year-olds not spend as much money as their parents suspect - at least not according to the findings of a recent survey, Money and Charge. The survey included three hundred teenagers, 13-17 years old, from all over British. By the time they reach their teens, most children see its weekly allowance rise dramatically to an amazing national average of ₤5.14. Two thirds think they get enough money, but most expect doing something to get it. Although they have more cash, worry about debt is increasing between teenagers. Therefore, the majority of children do an effort to save for the future. Greater access to cash among teenagers does not, however, mean that they are more irresponsible as result. The economic recession seems to have encouraged cautious attitudes to money, even in the case of children in these ages. Instead of wasting what pocket money they have on sweets or magazines, the 13-year-olds took part in the survey seem to respond to the situation by saving more than half of their cash. VIII. Fill in each gap in the sentence with the correct form of the word in capital letters: 1. Alice had a …………… … day at work and went to bed early. ( TIRE ) 2. Food and clothing are of life ( NECESSARY ) 3. His dream is to be an like his father when he grows up. (economy) 4. Japan is an ………………………country. (industry) 5. She can find no to her financial troubles. ( SOLVE ) 6. The instructions are very I am not clear what I should do.( confuse) 7. The large dog is perfectly …………… and he has never been known to attack anyone. (harm) 8. The party is …….…………, so you don’t have to dress up for it. ( FORM ) 9. Travelling in big cities is becoming more ………… …… everyday. ( TROUBLE ) 10. We should learn all the new words by heart in order to …… …… our vocabulary. (rich) ĐÁP ÁN ĐỀ THI SỐ 2 I.1 M X 5 = 5 M. 1 2 3 4 5 D B A A D II. 1 2 3 4 5 6 7 8 A D A C B C D B 15 III 1. What I should like is being/ to be taken out to dinner. 2. Martin’s poor health doesn’t / can’t prevent / stop him ( from ) enjoying life. 3. They can’t leave their dog behind when they go/are on holiday. 4. The break-up of the marriage made my aunt heavily stressed. 5. I find it hard to believe that he passed the exam. 6. There’s no faster way than this to get to the city center. 7. He is the most likely person to succeed in solving the problems. IV. 1 2 3 4 B D A B V. 1: MINUTES 5: LEAST 2: ACCORDING 6: OF 3: FIRST 7: WHO 4: IS 8: PHYSICAL VI 1. We haven't seen you for such a long time . 2. We're really pleased that we moved to the country because we were getting so fed up with living in London. 3. In the city there was so much traffic and noise and there was no time to relax. 4. Here in the country, life is slower and much more peaceful. 5. The children are enjoying the fresh air and have made a lot of new friends. 6. The people here are helpful kind and ever so friendly. 7. But we do miss all our friends in London, especially you, Jan. 8. Do come and see us soon. 9. We're all looking forward to seeing you again. VII. 1. DO NOT spend 2. British - Britain 3. its -their 4. expect TO do 5. .between - AMONG 6. do- MAKE an effort 7. result - A result. 8. .in these AT these 9.took part - WHO took part VIII. 2( NECESSities) 3. (economist) 4. (industrial) 5. ( SOLution ) 6.( confusing) 7. (harmless) 8(infORMal ) 9.TROUBLEsome ) 1. (enrich) 10 ( Tiring ) ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 – THCS Môn thi: Tiếng Anh Thời gian: 150 phút ( Không kể thời gian giao đề ) ĐỀ 3 1 A. PRONUNCIATION AND STRESS I. Which word is stressed differently from the others? (0,5m) 1. A. picnic B. fishing C. arrive D. movie 2. A. tomorrow B. badminton C. aerobic D. usually 3. A. frequently B. gymnastic C. adjective D. difference 4. A. activity B. destination C. independent D. intersection 5. A. recycle B. potato C. collection D. dangerous II. Which underlined part is pronounced differently? (0,5m) 6. A. drop B. joke C. top D. confidence 7. A. ground B. found C. though D. sound 8. A. normal B. order C. oven D. origin 9. A. honesty B. hair C. honor D. hour 10. A. sugar B. steam C. press D. waste B. GRAMMAR AND STRUCTURE I) Choose and circle the word (A, B, C or D) that best completes each sentence (3ms) 1. Hurry up, there’s …… time left. A. a little B. a few C. little D. few 2. For lunch, you may have _________ fish or chicken. A. both B. neither C. not only D. either 3. The clerk said she was tired …… hearing complaints day after day. A. with B. of C. about D. for 4. You and I are busy right now, ……? A. aren’t I B. aren’t we C. we aren’t D. aren’t you 5. We arrived …… to have some coffee before class. A. enough early B. early enough C. too early D. early too 6. “What are you doing?” “I …… the flowers. They …… wonderful!” A. am smelling / smell B. smell / smell C. am smelling / are smelling D. smell / are smelling 7. Do you know _________ ? A. who how many people go on Sundays to church B. who go to church on Sundays how many people C. how many people who go on Sundays to church D. how many people who go to church on Sundays 8. We watch the cat ________ the tree. A. climbed B. climb C. had climbed D. was [...]... know a lot of people 5) Tan doesn’t take after his father at all D) READING: I) Mỗi câu đúng 0,3đ: 1B 2A 8D 9B II) Mỗi câu đúng 0 ,5 1A 2C 3C 4D 5B 4B 6A 7A 5D 10A 3A ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 – THCS Môn thi: Tiếng Anh Thời gian: 150 phút ( Không kể thời gian giao đề ) ĐỀ 4 Question 1: a- Choose a word that the way of spelling underlined sound is different from another 1 A- thank B- than C- month... five 5) Children spend their free time A reading books B reading newspapers C learning foreign languages D watching TV -THE END ĐÁP ÁN MÔN TIẾNG ANH- ĐỀ 3 A PRONUNCIATION AND STRESS I) Mỗi câu đúng 0,1đ 1C 2A 3B 4A II) Mỗi câu đúng 0 ,5 6D 7C 8C 9B 5D 10A B GRAMMAR AND STRUCTURE I) Mỗi câu đúng 0,1đ 1C 2D 3B 4B 5B 6A 8B 9D 10D 11D 12C 13D 14A 15C 16A 17D 18B 19B 20A 21A 22A 23B 24A 25A... ………………………………………………………………………………… THE END 15 ĐÁP ÁN VÀ BIỂU ĐIỂM-ĐỀ 5 Bài I: 10 x 0, 15 = 1 ,5 1/ d 6/ c 2/ a 7/ d 3/ d 4/ d 8/ d 9/ d 5/ c 10/c Bài II: 20 x 0, 15 = 3 1/ had been working 2/ arrived 3/ had been told 4/ was 5/ was 6/ asked 7/ said 8/ hadn’t been 9/ had 10/ keeping 11/ was walking 12/ will have participated 13/ haven’t met 14/ wondered 15/ had heard 16/ asked 17/ was doing (had been doing) 18/ said 19/ had dropped... ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 - THCS Môn : Tiếng Anh ĐỀ 4 A- ĐÁP ÁN Question1: ( 19 points) a1-B 2- D b1 was getting 2 shouted 3 asked 4 was going 5 told Question 2: ( 10 points) 3- C 4- A 6 was going 7 asked 8 could 9 was 10 was ab- 1 hopeless 2 sunny 1 enjoyed listening to 2 broken 3 without looking back 4 people invited to 5 forward to visiting Question 3: ( 10 points) 5- D 11 had broken down 12... Điểm bài thi = 7 ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 – THCS Môn thi: Tiếng Anh Thời gian: 150 phút ( Không kể thời gian giao đề ) ĐỀ 5 Bài I : Tìm từ có cách đọc khác ở phần gạch chân (1 ,5 điểm) 11 1/ a; coughed b; laughed c; mapped d; wicked 2/ a; chemist b; check c; child d; cheer 3/ a; don’t b; bone c; sold d; comic 4/ a; love b; cover c; color d; over 5/ a; bought b; thought c; through d; ought 6/... looking) Bài III: 10 x 0, 15 = 1 ,5 1/ to 2/ in 3/ of 4/ of 5/ on 6/ about 7/ on 8/ for 9/ from 10/ about Bài IV: 20 x 0,1 = 2 1/ enrich 2/ broaden 3/ knowledge 4/ passage 5/ gardening 6/ marriage 7/ probably 8/ arguments 9/ hopeful 10/ suitable 11/ rainy 12/ growth 13/ cultural 14/ Additionally 15/ famous 16/ success 17/ truly 18/ inventor 19/ scientists 20/ entrance Bài V: 10 x 0, 25 = 2 ,5 1/ He denied for... a 5- a 4 You play tennis better than I do 5 It’s two years since I went to the dentist’s 6 She never went to Paris without buying a new dress 7 After having spent seven years at secondary school I went to university 8 There’s no need to make her change her mind B- HƯỚNG DẪN CHẤM: - Tổng điểm toàn bài: 70 points - Thang điểm 10 Tổng những phần làm đúng - Điểm bài thi = 7 ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP... do 9 You ………………………………… 5 I haven’t been to the dentist’s for two years It’s ……………………………………… 6 Whenever she went to Paris she bought a new dress She never …………………………………………… 7 I spent seven years at secondary school and then I went to university After …………………………………………………………………… 8 It’s not worth living to make her change her mind There’s ……………………………………………… ĐÁP ÁN - HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI... 6A 8B 9D 10D 11D 12C 13D 14A 15C 16A 17D 18B 19B 20A 21A 22A 23B 24A 25A 26B 27C 28C 29B 30A II) mỗi câu đúng 0, 25 1D 2A 3A 4C 5C 6C 8A 9A 10B C) WRITING: I) Mỗi câu đúng 0,3đ 1-economical 2-unsuccessfully 3-friendly decision 5- dressed 6-healthy 7-interested unfortunately 9- difficulty 10-musician II) Mỗi câu đúng 0 ,5 1) We didn’t arrive early enough to see the first film 2) I’d rather you didn’t smoke... 11 had broken down 12 would not start 13 was not going 14 could 3 readable4 usually 5 ability 1 must 2 had to 3 has to 4 am to 5 must 6 is to 7 must 8 must 9 was to 10 have to Question 4: ( 10 points) 1 spent 2 possible 3 the 4 who 5 which Question 5: ( 13 points) ab- 1 A 5 B 1- a 2 C 6 D 2- c 6 leaves 7 flying 8 lots 9 whose 10 on 3 A 7 B 3- b Question 6: ( 8 points) 1 It was interesting to talk to . ……………………………………………… ĐÁP ÁN - HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 - THCS Môn : Tiếng Anh ĐỀ 4 A- ĐÁP ÁN Question1: ( 19 points) a- 1-B 2- D 3- C 4- A 5- D b- 1. was getting. ………………………………… 5. If you don’t rest yourself you really will be ill. Unless ………………………………… ĐÁP ÁN - HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 - THCS Môn : Tiếng Anh ĐỀ 1 A-ĐÁP ÁN Question1:. - Điểm bài thi = 7 ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 – THCS Môn thi: Tiếng Anh Thời gian: 150 phút ( Không kể thời gian giao đề ) ĐỀ 5 Bài
- Xem thêm -

Xem thêm: 5 bộ đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 hay có đáp án, 5 bộ đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 hay có đáp án, 5 bộ đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 hay có đáp án

Từ khóa liên quan

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay