KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ Năm học 2010 -2011 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG A pdf

17 307 2
  • Loading ...
1/17 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 21/07/2014, 15:20

Sở GD&ĐT KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ HẢI PHÒNG Năm học 2010 -2011 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG A Họ, tên, chữ ký giám thị: Môn: Tiếng Anh Ngày thi: SBD 1 Họ, tên thí sinh: Số phách 2 Ngày sinh: (chủ tịch hội đồng chấm ghi) Nơi sinh: HS trường Sở GD&ĐT KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ ( HẢI PHÒNG Năm học 2004-2005 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG A Thời gian: 180 phút (Tổng điểm: 100) Điểm bài thi: Bằng số: ………. (Bằng chữ: ……… …… ………… ) Chữ ký của hai người chấm thi: 1: …………………… … 2: …… … …….………. Số phách: Ghi chú: Thí sinh trả lời ngay vào đề thi này. Nếu viết sai phải gạch bỏ rồi viết lại. Question 1. Circle the letter (A, B, C or D) next to the word or phrase which best completes each sentence. (10 points) 1. Next summer, we are a swimming pool built in our back garden. A. making B. deciding C. setting D. having 2. Liverpool have only three goals so far in this season. A. made B. hit C. scored D. entered 3. Due to bad weather, the picnic has been put until next Wednesday. A. forward B. off C. out D. ahead 4. The World Cup is every four years. A. had B. held C. made D. taken 5. A great for the World Cup Finals 2002 was built in Tokyo. A. ground B. stage C. platform D. stadium 6. Michael Owen hopes he’ll be fit enough to the game tomorrow. A. take part in B. take part of C. take place D. participate 7. Children good food if they are to be healthy. A. have B. receive C. eat D. need 8. She got so while watching the match on TV that she began shouting. A. exciting B. excited C. excitingly D. excitedly 9. I wanted some coffee but there was in the pot. A. any B. no C. none D. nothing 10. Be quiet! It’s rude to people when they are speaking. A. interfere B. interrupt C. prevent D. introduce Question 2. Fill in each gap in each sentence with the correct form of the word in the bracket. (10 points) 1. Every in this country has the right to vote. (CITY) 2. This city has over half a million (INHABIT) 3. Our company helps people to find new jobs. (EMPLOY) 4. According to the , the French lesson starts at ten. (TIME) 5. John’s of history is amazing for a boy of his age. (KNOW) 6. I can’t sit on this chair. It’s really (COMFORT) 7. Harry asked for a and the cashier gave him one. (RECEIVE) 8. Do you think you have the to pass the test ? (ABLE) 9. It took him a long time to be used to on the left. (DRIVE) 10. It’s no use these books. (READ) Question 3. Complete the sentences, using the words from the box. (8 points) spare being high in matter on pass time 1. What do you most enjoy doing in your time ? 2. Come on John! It’s time you started doing some work! 3. I don’t go sailing often, but I enjoy doing it from time to 4. When I have to wait at the air port, I do a crossword to the time. 5. We have to decide to stay with friends for the time 6. Sally is never late. She is always time for the lesson 7. Thank goodness the doctor hurried. She saved Jim’s life just time. 8. It’s only a of time before someone finds out the truth! Question 4. Fill in each gap with a suitable preposion to complete the following passage. (7 points) You can get brochures, maps and accommodation guides (1) the National Tourist Offices (2) each country you plan to visit. Some (3) the addresses are listed (4) this leaflet but we leave all that (5) you! However, the International Rail Centre (6) Victoria Station, London SW1V1JY, offers a special journey-planning service. A route can be prepared, complete (7) any train reservations that you need, (8) a minimum fee (9) around Ê15, depending (10) the amount (11) work involved. Write (12) the above address, giving as much detail (13) possible (14) your dates of travel and preferred departure times. Question 5. Read the text and questions below, circle the correct answer (A, B, C or D) which you think fits best according to the text. (8 points) SAFETY ON THE ROADS. Every day many road accidents happen in Hong Kong. Some accidents cause injuries but some lead to death. Everyone, especially children, must learn how to cross the road. A simple code to remember is “STOP, LOOK and LISTEN BEFORE YOU CROSS”. The Transport Department organizes road safety campaigns every year in order to reduce traffic accidents. Parents and teachers should educate children on road safety. Most schools have their own School Road Safety Patrols. The School Road Safety Patrol is a uniformed group. It recruits secondary school students as members. Students are sennior forms help fellow students cross the road correctly and safely on their way to and from school. When you go out alone, however, what is the best way to cross the road ? First, you must find a safe place to cross, There may be subways, footbridges, zebra or green man crossing. Of course, it is safest to be directed by a policeman. Then you should stand on the pavement where you can see clearly all the dirctions, look round for the traffic and listen. If a car is coming, you ought to let it pass. When there is no traffic near, walk straight across the road. Do not run as you may trip! Roads are dangerous. However, if everyone takes care when crossing the road, there will be fewer traffic accidents. Our transport system will then become safer and more efficient. 1. Who must learn how to cross the road safety ? A. Children and their parents. B. Everyone, especially teachers. C. Those injured in road accidents. D. Everyone who uses the road. 2. Road safety campaigns are organized by to A. schools help their School Road Safety Patrols B. the Transport Department cut down their number of road accidents C. traffic warders direct students to cross the road D. teachers and parents educate children on road safety 3. What is the most suitable description for the School Road Safety Patrol ? A. It accepts school teachers as members. B. Its duty is to participate in Road Safety Campaigns. C. You need not wear a uniform if you join. D. Patrol members direct students to cross the road correctly. 4. According to the writer, what will happen if everyone is more careful in using the road ? A. There will be no more traffic accidents B. Our tranport system will not be safe C. Fewer traffic accidents will happen D. The roads will be widened Question 6. Read the passage below and circle the answer A, B, C or D which fits best each gap. (10 points) How are things with you ? Since I saw you last, I have been very ill. By the time I arrived home after seeing you on Monday, I (1) an awful headache. I thought that perhaps my eyes were tired (2) I had been working so hard, so I took some aspirins and went to bed. However, when I woke up the next morning the headache was (3) than ever, and my throat was sore. I tried to get up but my arms and legs (4) stiff. I saw the doctor and she (5) me I had a temperature. She said I probably had flu. She advised me to take some medicine and (6) in bed. The medicine tasted horrible and it didn’t make (7) feel any better. I felt sick and I didn’t want to eat anything at all, although I was very hungry. I have almost (8) now, and I am going to start work again tomorrow. I still have a slight cold and a cough, but my chest doesn’t hurt when I (9) Can we meet on Saturday ? I am looking forward to (10) you. 1. A. felt B. had C. was D. caught 2. A. as B. though C. while D. during 3. A. worse B. hard C. more D. painful 4. A. sensed B. moved C. felt D. looked 5. A. examined B. told C. denied D. said 6. A. stay B. stayed C. staying D. stays 7. A. some B. me C. them D. its 8. A. improved B. decided C. recovered D. succeeded 9. A. breathe B. ache C. cure D. bleed 10. A, see B, seeing C, sees D. saw Question 7. Read the following passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each of the questions below. (15 p) In the early days of the cinema, before sound was introduced, silent films were (1) ________ by a pianist, or even a small orchestra playing in the cinema itself. One reason for this was to (2) ________ up the noise of the projector. However, a more important role was to provide (3) ________ for what was going on in the film, and (4) ________ the audience through the story. Different kinds of music were (5) ________ with different situations, such as fights, chases, romantic scenes and so on. Music was also used to identify the geographical location or historical setting of the story. In (6) ________ , individual characters often had their own tune, which could also (7) ________ what sort of person they were. Music (8________ something extra what was happening on the flat screen. It could create atmosphere and (9) ________ the involvement of the audience, one moment encouraging them to relax, the next developing a (10) ________ of tension. And all this was done without any words being spoken. Audiences at that (11) ________ would have been (12) ________ with the musical language connected with the traditions of popular theatre, and many of these were (13) ________ to the new medium of the cinema. Today, (14) ________ the films produced may be technically very different from before, much of the musical history still (15) ________ 1 A chased B pursued C taken D accompanied 2 A tie B put C cover D make 3 A support B description C suggestion D comment 4 A persuade B guide C follow D send 5 A associated B united C joined D collected 6 A measure B addition C plus D total 7 A point B indicate C paint D draw 8 A placed B made C added D put 9 A increase B rise C grow D lift 10 A look B meaning C sight D sense 11 A time B spell C occasion D century 12 A popular B educated C familiar D experienced 13 A transferred B moved C transported D carried 14 A instead B however C despite D although 15 A remains B stays C keeps D Rests Question 8. Read through the following text and then choose from the list (A - J) given below the best phrase to fill each of the gaps. Write your answers (A , B, or J) in the box under each number. Some of the suggested phrases do not fit at all. (12 points) LEARNING HOW TO BEHAVE Most people are unaware they possess a quite remarkable skill, (1) because it is exercised daily, and in the most ordinary of contexts. But without it, our lives would be unfulfilled and empty. It is the ability to relate to others, to engage them in conversation, to orperate as social and sociable individuals and to develop both short-term and long-term relationships (2) . We are not born with this ability. There is nothing wired into the human brain (3) To perform effectively in a world (4) , encounters and relationships, we have to learn what to do. Small babies, as any parent will remember, are among the least sociable beings (5) They are totally demanding, utterly selfish and scream with rage if their every whim is not immediately satisfied. Somehow this unlikely raw material is transformed over the year into a being which relies for survival on being able to form reciprocal bonds with others and to follow complex rules (6) The monstrous infant becomes the caring, responsible adult whose life experiences revolve around both the joys and pains, and the giving and receiving of friendships and other relationships. It is this remarkable transformation which is the central characteristic of being human. A. that you could imagine B. which come naturally to them C. that relies so heavily on social interaction D. which nobody understand, not even scientists E. that they do without conscious thought F. which lies at the heart of our very existence as human beings G. that takes a lifetime to learn and practise H. that govern every aspect of its social life I. that provides us with set responses to social situations J. which is usually overlooked Your answers: 1 2 3 4 5 6 Question 9. Combine the two or three sentences in each set into one, using the word or phrase given in brackets. You may make any necessary changes in punctuation and word order. (10 points) Example: The teacher entered the room. All the students stood up. (as) Answer: As the teacher entered the room, all the students stood up. 1. It was raining heavily. The parade carried on to the end. (in spite of) 2. We must brush our teeth regularly to prevent tooth decay. We must brush them correctly, too. (not only but also) 3. The teacher planned her lesson thoroughly. She wanted the lesson to go smoothly in class. (so that) 4. There was a Chinese woman living in the neighbourhood. I remember her well. She used to tell my fortune. (who) 5. Everyone expected Jamie to bring back five gold medals. She came back with two gold medals. Everyone was disappointed. (when, instead of) 6. You may please him. You may displease him. He will not promote you anyway. (whether) 7. I bought myself a present. I wanted to stop myself feeling unhappy. (cheer) 8. He gave us so much information. It was impossible to absorb everything. (take) 9. The news of his death was such a shock. It hasn’t been fully understood yet. (sunk) 10. She was very relieved. She realized that her bag hadn’t been stolen. (breathed) Question 10. Use the following prompts to write the perfect sentences (10 points) Dear Nam, 1. school year / going / come / end 2. I / look / forward / summer holiday 3. this occasion / I / go / your country 4. I / intend / stay / your house / two weeks 5. I / hope / your parents / kind / provide / food / accommodation 6. this opportunity / amuse / heartily 7. first day / morning / long walk / country 8. and / evening / swim / river 9. following days / help / parents / farm work 10. give / regards / everybody Affectionately yours Hoang HƯỚNG DẪN CHẤM LỚP 12 - BẢNG A (Tổng điểm: 100) Question 1 (10 points). 1. D 2. C 3. B 4. B 5. D 6. A 7. D 8. B 9. C 10. B Question 2. (10 points) 1. citizen 2. inhabitants 3. unemployed 4. timetable 5. knowledge 6. uncomfortable 7. receipt 8. ability 9. driving 10. reading Question 3. (8 points) 1. spare 2. high 3. time 4. pass 5. being 6. in 7. on 8. matter Question 4. (7 points) 1. from 2. for 3. of 4. in 5. to 6. at 7. with 8. for 9. of 10. on 11. of 12. to 13. as 14. about Question 5. (8 points). 1. D 2. B 3. D 4. C Question 6. (10 points). 1. A 2. A 3. A 4. C 5. B 6. A 7. B 8. C 9. A 10. B Question 7. (15 points) 1.D accompanied 2. C cover 3. A support 4. B guide 5. A associated 6. B addition 7. B indicate 8. C added 9. A increase 10. D sense 11. A time 12. C familiar 13.A transferred 14. D although 15. A remains Question 8. (12 points). 1 2 3 4 5 6 J F I C A H Question 9. (10 points). 1. In spite of the heavy rain, the parade carried on to the end. 2. To prevent tooth decay, we must brush our teeth not only regularly but also correctly. 3. The teacher planned her lesson thoroughly so that it would go smoothly in class. 4. I remember well the Chinese woman living in the neighbourhood who used to tell my fortune. 5. Everyone was diappointed when Jamie came back with two gold medals instead of the five expected. 6. Whether you please or displease him, he will not promote you. 7. I bought myself a present to cheer myself up. 8. He gave us so much information that it was impossible to take everything in. 9. The news of his death hasn’t sunk in yet. 10. She breathed a sigh of relief when she realized that her bag hadn’t been stolen. Question 10. (10 points). 1. The school year is going to come to an end. 2. I am looking / I look forward to the summer holiday. 3. On this occasion, I’ll go to your country. 4. I intend to stay in your house for two weeks. 5. I hope your parents will be kind enough to provide me with food and accommodation. 6. In this opportunity, we’ll amuse ourselves heartily. 7. On the first day in the morning, we’ll go for a long walk around the country. 8. And in the evening, we’ll swim in the river. 9. On the following days, we’ll help your parents in their farm work. 10. Please give my regards to everybody. Sở GD&ĐT KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ HẢI PHÒNG Năm học 2004-2005 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG B Họ, tên, chữ ký giám thị: Môn: Tiếng Anh Ngày thi: SBD 1 Họ, tên thí sinh: Số phách 2 Ngày sinh: (chủ tịch hội đồng chấm ghi) Nơi sinh: HS trường Sở GD&ĐT KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ HẢI PHÒNG Năm học 2004-2005 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG B Thời gian: 180 phút (Tổng điểm: 100) @ Điểm bài thi: Bằng số: ………. (Bằng chữ: ……… …… ………… ) Chữ ký của hai người chấm thi: 1: …………………… … 2: …… … …….………. Số phách: Ghi chú: Thí sinh trả lời ngay vào đề thi này. Nếu viết sai phải gạch bỏ rồi viết lại. Question 1. Which of the underlined parts of the four words in each sentence is pronounced differently from others? (5 points). 1. a. massage b. carriage c. voyage d. dosage 2. a. seizure b. measure c. confusion d. tension 3. a. replace b. purchase c. surface d. palace 4. a. too b. food c. room d. good 5. a. weigh b. height c. weight d. vein 1 2 3 4 5 Question 2. Circle the letter (A, B, C or D) next to the word or phrase which best completes each sentence. (10 points) 1. Next summer, we are a swimming pool built in our back garden. A. making B. deciding C. setting D. having 2. Liverpool have only three goals so far in this season. A. made B. hit C. scored D. entered 3. Due to bad weather, the picnic has been put until next Wednesday. A. forward B. off C. out D. ahead 4. The World Cup is every four years. A. had B. held C. made D. taken 5. A great for the World Cup Finals 2002 was built in Tokyo. A. ground B. stage C. platform D. stadium 6. Michael Owen hopes he’ll be fit enough to the game tomorrow. A. take part in B. take part of C. take place D. participate 7. Children good food if they are to be healthy. A. have B. receive C. eat D. need 8. She got so while watching the match on TV that she began shouting. A. exciting B. excited C. excitingly D. excitedly 9. I wanted some coffee but there was in the pot. A. any B. no C. none D. nothing 10. Be quiet! It’s rude to people when they are speaking. A. interfere B. interrupt C. prevent D. introduce Question 3. Fill in each gap in each sentence with the correct form of the word in the bracket.(10 points) 1. Every in this country has the right to vote. (CITY) 2. This city has over half a million (INHABIT) 3. Our company helps people to find new jobs. (EMPLOY) 4. According to the , the French lesson starts at ten. (TIME) 5. John’s of history is amazing for a boy of his age. (KNOW) 6. I can’t sit on this chair. It’s really (COMFORT) 7. Harry asked for a and the cashier gave him one. (RECEIVE) 8. Do you think you have the to pass the test ? (ABLE) 9. It took him a long time to be used to on the left. (DRIVE) 10. It’s no use these books. (READ) Question 4. Complete the sentences, using the words from the box. (8 points) [...]... to eat anything at all, although I was very hungry I have almost (8) now, and I am going to start work again tomorrow I still have a slight cold and a cough, but my chest doesn’t hurt when I (9) Can we meet on Saturday ? I am looking forward to (10) you 1 A felt 2 A as 3 A worse 4 A sensed 5 A examined 6 A stay 7 A some 8 A improved 9 A breathe 10 A, see B had B though B hard B moved B told B stayed... long-term relationships (2) We are not born with this ability There is nothing wired into the human brain (3) To perform effectively in a world (4) , encounters and relationships, we have to learn what to do Small babies, as any parent will remember, are among the least sociable beings (5) They are totally demanding, utterly selfish and scream with rage if their every whim is not immediately satisfied... phrases do not fit at all (12 points) LEARNING HOW TO BEHAVE Most people are unaware they possess a quite remarkable skill, (1) because it is exercised daily, and in the most ordinary of contexts But without it, our lives would be unfulfilled and empty It is the ability to relate to others, to engage them in conversation, to orperate as social and sociable individuals and to develop both short-term and... Everyone, especially teachers C Those injured in road accidents D Everyone who uses the road 2 Road safety campaigns are organized by to A schools help their School Road Safety Patrols B the Transport Department cut down their number of road accidents C traffic warders direct students to cross the road D teachers and parents educate children on road safety 3 What is the most suitable description... Road Safety Patrol ? A It accepts school teachers as members B Its duty is to participate in Road Safety Campaigns C You need not wear a uniform if you join D Patrol members direct students to cross the road correctly 4 According to the writer, what will happen if everyone is more careful in using the road ? A There will be no more traffic accidents B Our tranport system will not be safe C Fewer traffic... traffic accidents will happen D The roads will be widened Question 7 Read the passage below and circle the answer A, B, C or D which fits best each gap (10 points) How are things with you ? Since I saw you last, I have been very ill By the time I arrived home after seeing you on Monday, I (1) an awful headache I thought that perhaps my eyes were tired (2) I had been working so hard, so I took some aspirins... remember is “STOP, LOOK and LISTEN BEFORE YOU CROSS” The Transport Department organizes road safety campaigns every year in order to reduce traffic accidents Parents and teachers should educate children on road safety Most schools have their own School Road Safety Patrols The School Road Safety Patrol is a uniformed group It recruits secondary school students as members Students are sennior forms help... and listen If a car is coming, you ought to let it pass When there is no traffic near, walk straight across the road Do not run as you may trip! Roads are dangerous However, if everyone takes care when crossing the road, there will be fewer traffic accidents Our transport system will then become safer and more efficient 1 Who must learn how to cross the road safety ? A Children and their parents B Everyone,... (4) this leaflet but we leave all that (5) you! However, the International Rail Centre (6) Victoria Station, London SW1V1JY, offers a special journey-planning service A route can be prepared, complete (7) any train reservations that you need, (8) a minimum fee (9) around Ê15, depending (10) the amount (11) work involved Write (12) the above address, giving as much detail (13) ... the central characteristic of being human K L M N O P Q R S T that you could imagine which come naturally to them that relies so heavily on social interaction which nobody understand, not even scientists that they do without conscious thought which lies at the heart of our very existence as human beings that takes a lifetime to learn and practise that govern every aspect of its social life that provides . Sở GD&ĐT KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ HẢI PHÒNG Năm học 2010 -2 011 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG A Họ, tên, chữ ký giám th : Môn: Tiếng Anh Ngày thi: SBD . PHỐ HẢI PHÒNG Năm học 200 4-2 005 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG B Họ, tên, chữ ký giám th : Môn: Tiếng Anh Ngày thi: SBD 1 Họ, tên thí sinh: Số phách 2 Ngày sinh: . TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ ( HẢI PHÒNG Năm học 200 4-2 005 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG A Thời gian: 180 phút (Tổng điểm: 100) Điểm bài thi: Bằng s : ………. (Bằng ch : ……… …… …………
- Xem thêm -

Xem thêm: KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ Năm học 2010 -2011 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG A pdf, KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ Năm học 2010 -2011 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG A pdf, KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ Năm học 2010 -2011 MÔN THI : TIẾNG ANH LỚP 12 - BẢNG A pdf

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay