ĐỀ LUYỆN THI HSG LỚP 6 - LẦN 5

4 343 1
  • Loading ...
1/4 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 06/07/2014, 01:00

Phòng giáo dục Tiền Hải Trờng T.H.C.S Giang Phong Đề luyện thi học sinh giỏi huyện khối 6 năm học 2009-2010 - Môn : Tiếng Anh (Thời gian làm bài: 120 phút) Bài 1: Chọn một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác từ còn lại (2, 0 điểm) 1. A. now B. how C. cow D. show 2. A. leave B. great C. speak D. sea 3. A. hotel B. stove C. often D. though 4. A. think B. grandmother C. thin D. theater 5. A. door B. zoo C. boots D. cook 6. A. black B. gymnast C. paddy D. gray 7. A. thick B. light C. white D. high 8. A. bedroom B. yellow C. chest D. between 9. A. visits B. buildings C. questions D. vacations 10.A. What B. When C. Where D. Who Bài 2: Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc. (2, 0 điểm) 11. My children always (tidy) . their rooms every day. 12.We (have) an English test tomorrow? 13.My father (not play) the guitar now. 14.How often you (do) aerobics? 15.He (brush) . his every morning. 16.Where you and your sister (go) every summer? ~ We visit my grandparents. 17.Peter always (sweep) the yard in the morning? 18.Sometimes he (not do) his homework because he forgets it. 19.What the boys (do) at present? 20.It (be) sunny and hot now, so we shouldnt go picnic now. 11. 16. 12. 17. 13. 18. 14. 19. 15. 20. Bài 3: Chọn đáp án đúng. (2, 0 điểm) 21.Her house is than mine. A. comfortable B. much comfortable C. more comfortable D. most comfortable 22.We live at .third house from the church. A. the B. an C. a D. x 23.Duyen is good English but she is bad math. A. in / in B. at / at C. for / for D. about / about 24.She would like half . kilo of beef. A. a B. x C. each D. an 25.Tuan and Ba in the living room now. A. are being B. are going to be C. are be D. are 26.Let me . to the market to buy some food. A. to go B. go C. going D. to going 27.I often my bike to the countryside the weekend. A. ride / on B. drive / in C. go / at D. take / by 28.My younger sister is Duyens. A. lazier B. more lazy C. lazy D. both a and b 29.Traveling to Paris bus is quicker than by car. A. by B. on C. over D. through 30.My brother can . English and French fluently. A. speak B. say C. tell D. talk Bài 4: Cho dạng đúng của từ trong ngoặc. (2, 0 điểm) 31.My aunt works at a school near her house. She math. (teacher) 32.Thao is my new friend. She is very . (beauty) 33.I want to go in the summer. (fish) 34.My mother .gets up early in the morning. (usual) 35.Dont go out at night because it is very (danger) 36.This exercise is very I cant do it. (difficulty) 37.This notebook is . than that one. (good) 38.How do you feel now? ~ I feel . (tire) 39.My uncle lives in the city. He is a taxi (drive) 40.Where is Tom? ~ He is in the room. (live) 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. Bài 5: Điền giới từ thích hợp vào chỗ trống. (2, 0 điểm) 41.Im very tired. Id like to sit 42.That is Lee. He is . China. He is Chinese. 43.Im looking forward to seeing you Sunday. 44.Im usually free 8p.m and 10p.m. 45.We are going to visit Hue this summer vacation. We are going to stay a hotel. 46.I am listening the news on the radio. 47.Do the students like eating and drinking a food stall? 48.The classes always start 7 a.m in the morning. 49.Where is Long? ~ He is the bedroom. 50.I am very good .English. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. Bài 6: Tìm và sửa lỗi sai trong mỗi câu sau. (2, 0 điểm) 51.Sorry. You can't speak to Jim now because he is have a bath. 52.Kates brother is a businessman. He usually travel all over the world. 53.My parents don't let me to go to school by bike. 54.I always have a lot of houseworks to do every day. 55.There arent some books in her schoolbag. 56.How much bottles of water would you like? 57.What is she going do to night? 58.How often languages can you speak? 59.Mai is a smallest girl in my class. 60.Lieng is from China. He is China. 51. 66. 52. 67. 53. 68. 54. 69. 55. 70. Bài 7: Điền từ thích hợp vào chỗ trống trong đoạn văn. (2, 0 điểm) Tuan is our new classmate. He (61) . twelve years old. He is (62) Vung Tau. We are (63) class 6A. He lives (64) his grandparents on Phu Tho Street (65) his parents still live in Vung Tau. His grandparents house is .(66) near from our school, so he usually goes to school (67) . bus. Sometimes, he goes with (68) . uncle by car. He always gets good marks every day and he is good (69) . English and math. He is the (70) intelligent student in my class. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. Bài 8: Đọc đoạn văn và làm bài tập ở dới. (2, 0 điểm) Hell. My name is Huong. I am from Viet Nam. I am Vietnamese. I am studying English at Leeds University now, so I can speak two languages: Vietnamese and English. This is Lee. He is from Japan but she is Chinese. He can speak Chinese and Japanese. Linda is my new friend. She is English. She is from London. She is studying at my university. I teach her Vietnamese. She speaks English very well. She can also speak Vietnamese but not very well. Tony is Australian. He is from Sydney. He can only speak English. A. Đánh dấu (T) hoặc (F) cho mỗi thông tin sau. 71. Huong is from Viet Nam so she speaks Vietnamese. 72.She tells you about three friends of her. 73.Lee speaks Japanese and Chinese and she is Japanese. 74.Linda is from London and she speaks English well. 75.Tony is Australian. He can only speak Australian. B. Chọn đáp án đúng để trả lời các câu hỏi sau. 76.Can Huong speak English? A. Yes, she can. B. No, she can t. C. Yes, she does. D. No, she can t. 77.What is she doing at Leeds University now? A. She is studying English. B. She is studying Vietnamese. C. She is studying Chinese. D. She is studying French. 78.Is Lee from Japan? A. Yes, he is B. No, he isn t. C. Yes, he does. D. No, he doesn t. 79.What is the name of the girl from London? A. Her name is Lee. B. Her name is Huong. C. Her name is Linda. D. Her name is Tony. 80.How many languages does Lee speak? A. One B. Two C. Three D. Four Bài 9: Viết lại các câu sau sao cho nghĩa của câu không đổi. (2, 0 điểm) 81.She is from Canada. She is Canadian. She is from Canada. Her nationality 82.Does she live in an apartment in the city? Is her 83.The schools in the country are bigger than the ones in the country. The schools in the country 84.We always walk to school every day. We go 85.Does Viets family have four people? Are 86.Tam goes to the zoo once a year. Tam rarely 87.No mountains in the worlds are taller than Everest Mountain. Everest Mountain 88.Do you want to go swimming now? Would 89.What is the price of these shoes? How much are 90.My house isnt far from Hoas. My house is Bài 10: Xếp từ thành câu có nghĩa. (2, 0 điểm) 91.front / house / a / of / my / is / in / there / restaurant. 92.to / the / don’t / play / my / in / morning / tennis / want / children. 93.school / how often / you / the / go / library / to / do? 94.go / usually / to / your / does brother / by / school / bike? 95.see / she / with / is / to / her / movie / going / friends / a. 96.my / go / cool / when / father / jogging / it’s / usually. 97.spring / the / what / weather / is / the / in / like? 98.practice / you / every day / should / speaking / English. 99.have to / because / is / we / home / raining / stay / it / at. 100.your / must / before / you / homework / school / do / going to. KEYS Bµi 1: 0, 2 x 10 = 2, 0 ®iÓm. 1. D 2. B 3. C 4. C 5. A 6. D 7. A 8. D 9. A 10. D Bµi 2: 0, 2 x 10 = 2, 0 ®iÓm. 11. tidy 12. Are ….going to have 13. isn’t playing 14. do … do 15.brushes 16. do …. go 17. Does … sweep 18. don’t do 19. are … doing 20.is Bµi 3: 0, 2 x 10 = 2, 0 ®iÓm. . China. 51 . 66 . 52 . 67 . 53 . 68 . 54 . 69 . 55 . 70. Bài 7: Điền từ thích hợp vào chỗ trống trong đoạn văn. (2, 0 điểm) Tuan is our new classmate. He (61 ) . twelve years old. He is (62 ) Vung. (69 ) . English and math. He is the (70) intelligent student in my class. 61 . 62 . 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70. Bài 8: Đọc đoạn văn và làm bài tập ở dới. (2, 0 điểm) Hell. My name is Huong is (62 ) Vung Tau. We are (63 ) class 6A. He lives (64 ) his grandparents on Phu Tho Street ( 65 ) his parents still live in Vung Tau. His grandparents house is . (66 ) near from our school, so he
- Xem thêm -

Xem thêm: ĐỀ LUYỆN THI HSG LỚP 6 - LẦN 5, ĐỀ LUYỆN THI HSG LỚP 6 - LẦN 5, ĐỀ LUYỆN THI HSG LỚP 6 - LẦN 5

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay