University english exam MOCK TEST 5 docx

8 739 6

Daniel Gửi tin nhắn Báo tài liệu vi phạm

Tải lên: 111,504 tài liệu

  • Loading ...
1/8 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 09/03/2014, 14:20

MOCK TEST 5 1. a. advertiser b. any c. ancestry d. apparent 2. a. theme b. south c. them d. healthy 3. a. admission b. collision c. comprehension d. attention 4. a. auditorium b. politician c. solidarity d. imaginary 5. a. amazingly b. appreciate c. industrialize d. generously 6. John gradually became_______ in the discussion a. absorbing b. absorbed c. absorbent d. absorb 7. I’m afraid you aren’t suitably_____ for the job a. Qualify b. qualification c. qualified d. qualifying 8. Unless we______ up to these problems, many species of animals will become extinct a. look b. turn c. face d. get 9. The power______ lasted several days, and we had to throw out most of the food in the fridge a. shortage b. reduction c. stoppage d. cut 10. Those ballpoint pens are made in a large______ of colors and styles. a. Series b. range c. collection d. network 11. A government job_______ security, but it is not easy to complete with many others for one such a. promises b. keeps c. gives d. performs 12. They don’t allow______ in the auditorium a. us smoke b. smoking c. to smoke d. us smoking 13. If she finds anyone_____ her diary, she’ll be furious a. to read b. read c. reading d. to have read 14. _______he was good at physics in lower grades, he was terrible at it in grade 12 a. When b. While c. Except that d. Despite 15. _______patient, and you will succeed in everything you do a. Be b. Being c. To be d. Should be 16. Professional gardeners appreciate flowers for their_______, gorgeous colors, and pleasant fragrance a. attractively shaped b. shape and attract c. shaped attractively d. attractive shapes 17. Whenever we meet, we stop_____ about our work and family life. a. talking b. talk c. to talk d. for talking 18. There is one kind of sports which I like playing above all________ a. another b. each other c. of others d. others 19. These are my_______ three plans on cleaning the neighborhood a. brother Tim’s b. brother Tim c. Tim’s brother d. brother’s Tim 20. To bake fish, ______butter and place it in a generously greased rectangular pan a. It brushes with b. with its brushes c. brushing it with d. brush it with 21. The problem facing most tourists is______ among so many possibilities. a. What they should see b. what should they see c. Should they see what d. they should see what 22. She cannot play badminton, _____softball a. so she can play b. neither can she play c. and she not plays d. nor can she play 23. _______his advice, we would have had a lot of trouble a. Except for b. Hadn’t it been for c. Thanks to d. But for 24. Scientists warn of impending extinction of many species of plants and animals a. irrefutable b. imminent c. formidable d. absolute 25. The aircraft carrier is indispensable in naval operations against sea or shore based enemies a. unique b. novel c. exotic d. vital 26. Minimum wages are aimed at assuring workers a reasonable standard of living a. depriving b. extending c. promising d. awarding 27. He promised her a loan but disappointingly he_____ on his word a. Turned over b. stood off c. went back d. sat down 28. Could you stand______ for me and teach my English class tomorrow? a. up b. in c. out d. down 29. ________, he pleased the test with merits. a. To our surprise b. In our compliance c. With our due respect d. In our retrospect 30. They had a quarrel last night and now they are not_____ with each other. a. On the whole b. on speaking terms c. in one word d. for a while 31. “How’s everything?” “_______” a. Nothing interests me b. Let’s call it a day! C. So far so good! D. Everyone knows it 32. “_________” “It is said in the papers that there was a fine in District 1” a. Is there anything new? B. How was the fire? c. What caused the fire? D. When did it happen? 33. “I’d like to become a tour guide.” “__________” a. I don’t know him b. Well. You may need to practice spoken English more c. I’d like to congratulate you on being a guide! D. Well done! 34. _____Shall I give you a check? __ ______ a. I shall b. You’re welcome c. I’d prefer you to pay cash d. paid 35. “Do you think we’re all created equal?” “__________” a. Not in the least! B. I hope not c. That stinks! D. Awesome! If you live in a city, you probably see many people, (36)_______the noise of traffic, and smell the pollution from cars and factories. We are entering a new time in the history (37)______. Before this, most people were farmers. They lived in (38)_______country. Now many people are (39)_______into cities. They are looking for (40)_______jobs. Cities are growing very quickly. Most cities are very crowed. People are driving more cars, burning more fuel, drinking more water, eating more food, (41)______of more garbage, and producing more things in factories than ever before. (42)_______in cities is becoming difficult. Some governments are trying to plan for the future. They are building new roads, (43)_____up new houses, looking for more water, and limiting population (44)______in certain areas. Still, city planners are getting worried. People are crowding into the cities more than the cities can take them. The cities are (45)_______room. What is the answer to this problem? 36. a. audit b. listen c. hear d. sound 37. a. of the world b. in the world c. for the world d. of the world’s 38. a. a b. the c. any d. some 39. a. turning b. leaving c. entering d. moving 40. a. paid-well b. well-paid c. well-paying d. paying-well 41. a. getting b. throwing c. disposing d. taking 42. a. A life b. The life c. Life d. Lives 43. a. building b. constructing c. setting d. putting 44. a. growth b. control c. expansion d. extension 45. a. getting off b. running out of c. keeping away from d. shortening of A rent investigation by scientists at the U.S Geological Survey shows that strange animal behavior might help predict earthquakes. Investigators found such occurrences within a ten-kilometer radius of the epicenter of a fairly recent quake. Some birds screeched and flew about wildly; dogs yelped and around uncontrollably. Scientists believe that animals can perceive environmental changes several hours or even days before the mishap. Animals were noted as being restless for several weeks before a Tashkent, Uzbekistan, earthquake. AN hour before the disaster, domestic animals refused to go indoors, and dogs howled and barked furiously. In 1960, an earthquake struck Agadir in Morocco. Survivors recall that stray animals, including dogs, were seen streaming out of town before the earthquake, in a safari zoo near San Francisco, llamas would not eat the evening before a 1979 quake, and they ran around wildly all night. Unusual animal behavior preceding earthquake has been noted for centuries. British Admiral Robert Fitzroy reported huge flocks of screaming seabirds over Conception, Chile, in 1835, An hour and a half later, dogs were seen fleeing, and ten minutes later the town was destroyed. Similar stories of chickens running around in apparent states of panic, horses trembling, and dogs barking incessantly were recorded throughout the eighteenth and nineteenth centuries by survivors of earthquake destruction In India, Yugoslavia, Peru, Mexico, and the United States. IN 1976, after of people were killed, the government was able to evacuate millions of other people and thus keep the death toll at a lower level. 46. What prediction may be made by observing animal behavior? a. An impending earthquake b. The number of people who will die c. The ten-kilometer radius from the epicenter d. The fast that an earthquake has occurred 47. The author implies that animals are aware of an impending earthquake because_______ a. of their superior intelligence b. they have certain instinctive abilities to perceive that humans do not possess c. they are generally closer to the epicenter than the human observers d. they react to other animal behavior 48. The word “evacuate” in line 16 is closest in meaning to________ a. remove b. exile c. destroy d. emaciate 49. The word “epicenter” in line 2 is nearest in meaning to_______ a. stratosphere b. contour c. periphery d. core 50. All of the following statements are true EXCEPT________ a. some animals may be able to sense an approaching earthquake b. by observing animal behavior scientists can perhaps predict earthquake c. the Chinese have successfully predicted an earthquake and saved many lives d. only dogs and horses seem to possess the special perception that allows to predict earthquake 51. The passage implies that if scientists can accurately predict earthquake, there will be_______ a. fewer animals going crazy b. a lower death rate c. fewer people evacuated d. fewer environmental changes 52. The word “devastating” in line 15 means most nearly the same as________ a. destructive b. voracious c. intense d. forthcoming 53. The main idea of this passage is that________ a. earthquake can be prevented by observing animal behavior b. scientists can interpret animal behavior c. observing animal behavior can help people prepare for earthquake d. people need to prepare animals for earthquake 54. Which of the following countries is mentioned having an earthquake and loss of lives? a. Yugoslavia b. the USA c. China d. Chile 55. All of the following countries are mentioned having had earthquake EXCEPT______ a. Japan b. Peru c. Mexico d. Uzbekistan Printmaking is the generic term for a number of processes, of which woodcut and engraving are two prime examples. Prints are made by pressing a sheet of paper (or other material) against an image-bearing surface to which ink has been applied. When the paper is removed, the image adheres to it, but un reverse. The woodcut had been used in China from the fifth century A.D, for applying patterns to textiles. The process was not introduced into Europe until the fourteenth century, first for textile decoration and then for printing on paper. Woodcut are created by a relief process; first, the artist takes a block of wood, which has been sawed parallel to the grain, covers it with a white ground, and then draws the image in ink. The background is carved away, leaving the design area slightly raised. The woodblock is inked, and the ink adheres to the raised image. It is then transferred to damp paper either by hand or with a printing press. Engraving, which grew out of the goldsmith’s art, originated in Germany and northern Italy in the middle of the fifteenth century. It is an intaglio process (from Italian intagliare , “to carve”). The image is incised into a highly polished metal plate, usually copper, with a cutting instrument, or burin. The artist inks the plate and wipes it clean so that some ink remains in the incised grooves. An impression is made on damp paper in a printing press, with sufficient pressure being applied so that the paper picks up the ink. Both woodcut and engraving have distinctive characteristics. Engraving lends itself to subtle modeling and shading through the use of fine lines. Hatching and cross-hatching determine the degree of light and shade in a print. Woodcuts tend to be more linear, with sharper contrasts between light and dark. Printmaking is well suited to the production of multiple images. A set of multiples is called an edition. Both methods can yield several hundred good-quality prints before the original block or plate begins to show signs of wear. Mass production of prints in the sixteenth century made images available at a lower cost, to a much broader public than before. 56. What does the passage mainly discuss? a. The origins of textile decoration b. The characteristics of good-quality prints c. Two types of printmaking d. Types of paper used in printmaking 57. The word “prime” in line 2 is closest in meaning to a. principal b. complex c. general d. recent 58. The author’s purposes in paragraph 2 is to describe a. the woodcuts found in China in the fifth century b. the use of woodcuts in the textile industry c. the process involved in creating a woodcut d. the introduction of woodcuts to Europe 59. The word “incised” in line 13 is closest in meaning to a. burned b. cut c. framed d. baked 60. Which of the following terms is defined in the passage? a. “patterns”(line 4) b. “grain” (line 7) c. “burin” (line 12) d. “grooves” (line 13) 61. The word “distinctive” in line 15 is closest in meaning to a. unique b. accurate c. irregular d. similar 62. According to the passage, all of the following are true about engraving EXCEPT that it a. developed from the art of the goldsmiths b. requires that the paper be cut with a burin c. originated in the fifteenth century d. involves carving into a metal plate 63. According to the passage, what do woodcut and engraving have in common? a. Their designs are slightly raised b. They achieve contrast through hatching and cross-hatching c. They were first used in Europe d. They allow multiple copies to be produced from one original 64. According to the author, what made it possible for members of the general public to own prints in the sixteenth century? a. Prints could be made at low cost b. The quality of paper and in had improved c. Many people became involved in the printmaking industry d. Decreased demand for prints kept prices affordable 65. According to the passage, all of the following are true about prints EXCEPT that they a. can be reproduced on materials other than paper b. are created from a reversed image c. show variations between light and dark shades d. require a printing press 66. Anne to Susan: “Would you like to stay for dinner with us?” a. Ann offered Susan something to eat for dinner b. Ann asked Susan if she could stay for dinner c. Ann invited Susan to stay for dinner d. Ann would like Susan stay for dinner with then 67. It didn’t take long because I used a computer a. Although I used a computer, it still took long b. I used a computer otherwise, it would have taken much longer c. If I had used a computer, it wouldn’t have taken long d. Using my computer it didn’t take long 68. She passed the exam and got a prize a. She not only passed the exam but also getting a prize b. Having passed the exam, she got a prize c. Getting a prize helped her pass the exam d. She passed the exam getting a prize 69. I don’t believe anything that he says. a. He says something I hardly believe b. Whatever he says, I don’t believe it c. What he says is incredible d. It is my belief that he does say anything 70. Customs influence________ and how they prepare, serve, and eat foods a. People eat that b. people eat it c. what people eat d. what do people eat 71. Since he changed professions, Fred’s yearly income has_______ a. nearly tripled b. got almost three times bigger c. almost grown by three times d. just about gone up three times 72. ________received law degrees as today a. Never so many women have b. Never have so many women c. The women aren’t ever d. Women who have ever 73. You’re tired although you stayed up too late to watch TV last night. A B C D 74. Don’t speak English with him; he doesn’t hardly know any English A B C D 75. 90 percent of all earthquakes occurs around the Pacific Rim A B C D 76. There are some interesting handsome American tall boys staying with our family now A B C D 77. Singing a song is, in some way, similar to the reciting of a poem A B C D 78. His hair was long, so yesterday he went to a hair salon to cut his hair A B C D 79. There is a panel discussion on drug addiction on progress in the student lounge A B C D 80. Although salmons live in salt water, but they lay their eggs and die in fresh water A B C D ĐÁP ÁN 1. B 2. C 3. B 4. D 5. D 6. B 7. C 8. C 9. D 10. B 11. A 12. B 13. C 14. B 15. A 16. D 17. C 18. D 19. A 20. D 21. A 22. D 23. D 24. B 25. D 26. C 27. C 28. B 29. A 30. B 31. C 32. A 33. B 34. C 35. A 36. C 37. A 38. B 39. D 40. B 41. C 42. C 43. D 44. A 45. B 46. A 47. B 48. B 49. D 50. D 51. B 52. A 53. C 54. C 55. A 56. C 57. A 58. C 59. B 60. C 61. A 62. B 63. D 64. A 65. C 66. C 67. B 68. B 69. B 70. C 71. A 72. B 73. B 74. C 75. C 76. C 77. D 78. D 79. B 80. C . 35. A 36. C 37. A 38. B 39. D 40. B 41. C 42. C 43. D 44. A 45. B 46. A 47. B 48. B 49. D 50 . D 51 . B 52 . A 53 . C 54 . C 55 . A 56 55 . A 56 . C 57 . A 58 . C 59 . B 60. C 61. A 62. B 63. D 64. A 65. C 66. C 67. B 68. B 69. B 70. C 71. A 72. B 73. B 74. C 75. C 76. C
- Xem thêm -

Xem thêm: University english exam MOCK TEST 5 docx, University english exam MOCK TEST 5 docx, University english exam MOCK TEST 5 docx

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay