Beginning and intermediate algebra 5th edition lial test bank

45 6 0
  • Loading ...
Loading...
1/45 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 08/09/2017, 10:32

MULTIPLE CHOICE Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question Solve the equation 1) s - = 1) _ A) {-1} B) {-15} C) {15} D) {1} 2) b + = A) {- 4} B) {4} C) {12} D) {- 12} 3) 5p - 16 = 4p - A) {10} B) {11} C) {9} D) {-5} 4) 6m + = 7m + 12 A) {3} B) {-4} C) {-5} D) {-3} 5) 3.1p + 29 = 4.1p + 14 A) {14} B) {16} C) {13} D) {15} 6) -0.222x - = 0.778x A) {-2} B) {2} C) {-4} D) {-0.222} 7) -7x + + 8x = A) {-4} B) {4} C) {0.308} D) {3.25} 2) _ 3) _ 4) _ 5) _ 6) _ 7) _ 8) 8) _ x-1=A) {1} x B) {- 1} C) {- 5} Solve the equation First simplify the expression by combining like terms 9) 10y = 5y + 10 + 4y A) { 100 } B) { -100 } C) { 10 } 10) - 7a + + 8a = - 24 A) { 24 } 11) - 9b + + 7b = -3b + 11 A) { 11 } 12) 5.9x - 4.9 - 8x = -2.1x - 4.9 A) { -1 } D) {5} 9) _ D) { -10 } 10) B) { -24 } C) { -34 } D) { 34 } 11) B) { -6 } C) { } D) { -11 } 12) B) { } C) { } D) { -2.1 } 13) 13) x+2= A) - x+ B) C) D) 14) 4(y + 3) = 5(y - 2) A) {2} B) {22} C) {-22} D) {-2} 15) 4(2z - 5) = 7(z + 2) A) {-6} B) {-2} C) {34} D) {6} 14) 15) 16) -5(k - 1) - (-6k + 1) = A) {- 11} 16) B) {- 5} 17) 3(7x - 1) + 8(3 + 7x) = (-15 + 78x) A) {21} B) {6} C) {13} 17) C) {36} Translate the sentence into an equation using the variable x 18) The sum of a number and is 17 A) 4x = 17 B) x + = 17 C) x + 17 = 19) A number minus equals A) - x = B) x = - D) {5} D) {-12} 18) D) x = + 17 19) C) x = - 20) times a number equals less than times the number A) 5x = - 6x B) 5x = - C) 5x = 6x - D) x - = 20) D) 5x - = 6x Determine the number by which both sides of the equation must be multiplied or divided, as specified, to obtain just x on the left side 21) 21) x = 8; multiplied A) B) C) D) 22) 22) x = -9; multiplied A) -9 B) C) D) B) 0.3 C) D) B) -0.72 C) D) - -0.72 23) 0.3x = 7; multiplied A) 23) 24) -x = -0.72; multiplied A) -1 24) - 25) 7x = -5; divided A) 25) B) -7 C) D) -5 26) -x = 0.64; divided A) B) -1 C) D) 0.64 27) 0.1x = 9; divided A) B) 0.1 C) D) 10 Solve the equation 28) x = -7 26) 27) 28) A) {-56} B) {-1} C) {0} D) {1} 29) 29) a = -2 A) {1} B) {-1} C) {0} D) {-6} 30) 30) b = -4.61 A) {-2.00} B) {-0.61} C) {0.39} D) {-23.05} 31) 31) a=0 A) {0} B) {1} C) {10} D) {-10} 32) 32) =8 A) {12} 33) -7a = 49 A) {1} B) {32} C) {11} D) {2} 33) B) {56} C) {-7} D) {-56} 34) -7.2c = -28.8 A) {21.6} B) {-21.6} C) {4.0} D) {2.0} 35) -8x = -40 A) {-32} B) {2} C) {32} D) {5} 36) -3b = 54 A) {-18} B) {57} C) {1} D) {-57} 34) 35) 36) 37) 37) - p= A) 38) -x = 24 A) {- 24} 39) -x = - 10 A) {10} B) C) D) 38) B) {1} C) {24} D) {0} 39) B) {1} C) {0} D) {- 10} 40) 40) -x = A) {1} B) C) D) {-11} 41) 9x + 7x = 32 A) B) C) {2} D) {16} 41) 42) 10x - 5x + 3x = 24 A) {16} B) C) {3} D) 43) 10x + 3x - 5x = 24 A) B) C) {3} D) {16} 42) 43) 44) 44) x+ x+ A) -167 x = 74 B) -166 C) 168 D) 169 Write an equation using the information given in the problem Use x as the variable 45) When a number is multiplied by 4, the result is 10 A) 10x = B) C) 4x = 10 D) =4 46) When a number is divided by 6, the result is 10 A) B) =6 45) = 10 46) C) 6x = 10 D) 10x = = 10 SHORT ANSWER Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question Provide an appropriate response 47) While solving an equation, why can't you multiply both sides of the equation by zero? 47) _ 48) What is the Multiplication Property of Equality? 48) _ 49) When does the solution of a linear equation not require the use of the Multiplication Property of Equality? 49) _ MULTIPLE CHOICE Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question 50) Which equation does not require the use of the multiplication property of equality to solve the 50) equation? A) - 8x + 7x = B) 8x + - (-7x + 7) = C) -7x - (- 8)x = D) - x=6+7 51) Tell whether you would use the addition or multiplication property of equality to solve the equation: z - = A) Multiplication property B) Addition property 51) 52) Tell whether you would use the addition or multiplication property of equality to solve the 52) equation: A) Addition property B) Multiplication property SHORT ANSWER Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question 53) A student tried to solve the equation 8x = 35 by dividing each side by 35 Why is this not 53) _ the correct procedure for solving this equation? 54) State how you would find the solution of a linear equation if your next-to-last step reads "-x = 35." 54) _ 55) Write an equation that requires the use of the multiplication property of equality, where both sides must be multiplied by 55) _ and where the solution is a negative number 56) Write an equation that requires the use of the multiplication property of equality, where both sides must be multiplied by 100 and where the solution isn't an integer 56) _ MULTIPLE CHOICE Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question Solve the equation 57) 8r + = 41 57) A) {4} B) {28} C) {3} D) {24} 58) 5n - = 13 A) {15} B) {19} C) {9} D) {4} 59) -8y - 10 = -1 + 7y A) B) C) D) 58) 60) -9 w - = - w A) 61) m + = - m + m A) 59) 60) B) C) D) 61) B) C) D) 62) 4x - (3x - 1) = A) B) C) D) 63) 3(3x - 1) = 12 A) B) C) D) 62) 63) 64) 2(x + 3) = (2x + 6) A) {all real numbers} C) {∅} 64) B) {0} D) {12] 65) 4(x + 3) - (4x + 12) = A) {3} C) {0} 66) (y - 7) - (y + 5) = 6y A) 67) 65) B) {∅} D) {all real numbers} 66) B) C) D) 67) (r + 6) = (r + 8) A) {2} B) {-2} C) {-1} D) {1} 68) 68) x- x=5 A) {150} B) {75} C) {-150} D) {-75} 69) 69) - (x - 12) A) (x - 6) = x + B) C) D) 70) 70) y - (y + A) )= ( y - 8) B) 71) 0.08(50) + 0.4x = 0.2(50 + x) A) {30} B) {15} 72) 0.02(300) + 0.08x = 0.05(300 + x) A) {290} B) {150} C) D) 71) C) {40} D) {20} 72) C) {300} D) {310} 73) 0.4x - 0.3(30 + x) = -0.2(30) A) {40} B) {20} C) {15} D) {30} 74) -1.235(4000) + 0.8x = 0.06(4000 + x) A) {7100} B) {6900} C) {7000} D) {3500} 75) 4(2z - 3) = 7(z + 5) A) {27} B) {47} C) {23} D) {-23} 76) -8x + 4(3x - 5) = -9 - 7x A) B) C) D) 73) 74) 75) 76) 77) 4(x + 5) - (4x + 20) = A) {0} C) {5} 77) B) {∅} D) {all real numbers} 78) 78) (10x - 25) = A) {1} (15x - 6) B) {-1} C) D) {- 10} 79) 79) (6x - 8) = A) {1} (12x - 9) 80) -(7y - 1) - (-6y + 6) = B) {-1} C) {- 7} D) 80) A) {12} B) {-14} 81) 0.16(x + 65) + 0.36(x + 85) = -37 A) {150} B) {20} C) {-12} D) {-2} C) {-150} D) {-20} 81) Write the answer to the problem as an algebraic expression 82) Two numbers have a sum of 36 One of the numbers is q Find the other number A) 36 - q B) q - 36 C) 36 + q D) q + 36 82) 83) The product of two numbers is 15 One of the numbers is t Find the other number A) 15 - t B) C) D) 15 t 83) 84) Today the Center City baseball team scored runs The day before yesterday they scored z How many runs did they score in these two days? A) - z runs B) z runs C) + 2z runs D) + z runs 84) 85) Susan has cats She gave t to her lonely aunt How many does she have left? A) - t cats B) t + cats C) t - cats D) + t cats 85) 86) Bill is q years old How old will he be in years? How old was he years ago? A) q 8; - B) q + 8; q - C) q + 9; q - D) q + 8; - 86) 87) Elizabeth earned dollars a day at her job Assuming a 5-day work week, how much did she earn in s weeks? A) 45 s dollars B) s dollars C) + s dollars D) 45 + s 87) 88) A water tank holds G gallons Since there are quarts per gallon, how many quarts does the tank hold? A) B) G + quarts C) D) 4G quarts 88) quarts quarts 89) A theater ticket for adults is A dollars and the price of a child's ticket is C dollars If 12 adults and 27 children attend the theater one night, how much money did the theater make? A) 324 A C dollars B) 12 A + 27 C dollars C) 12 C + C A dollars D) 27 A + 12 C dollars 89) SHORT ANSWER Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question Provide an appropriate response 90) Write the steps you would use to solve this equation: 9(x - 1) + 8x = -6x 90) _ 91) The solution set for the equation 4(5s - 2) = 20s - is given as Is this correct? Explain 91) _ 92) After working correctly through several steps of the solution of a linear equation, a student obtains the equation 3x = 4x Then the student divides each side by x to get = and gives ∅ as the answer Is this correct? If not, explain why 92) _ 93) If an equation has decimals as coefficients, what step will make work easier? 93) _ 94) If an equation has fractions as coefficients, what step will make work easier? 94) _ MULTIPLE CHOICE Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question Solve the problem 95) One half of a number is more than one-sixth the same number What is the number? A) B) 18 C) D) 12 95) 96) The difference between two positive integers is 46 One integer is three times as great as the other Find the integers A) 23 and 46 B) 69 and 115 C) 46 and 69 D) 23 and 69 96) 97) If 16 is added to a number and the sum is doubled, the result is 15 less than the number Find the number A) -17 B) -1 C) -47 D) 17 97) 98) The sum of twice a number and 20 less than the number is the same as the difference between -32 and the number What is the number? A) -4 B) -3 C) -6 D) -2 98) 99) A merchant has coffee worth $20 a pound that she wishes to mix with 90 pounds of coffee worth 99) a pound to get a mixture that can be sold for coffee should be used? A) 67.5 pounds B) 135 pounds a pound How many pounds of the C) 225 pounds D) 112.5 pounds 100) A paint mixture contains 47 gallons of base for every gallon of color In 1488 gallons of paint, how many gallons of color are there? A) 496 gallons B) 31 gallons C) 744 gallons D) 1457 gallons 100) _ 101) A reservation clerk worked hours one day She spent twice as much time entering new reservations as she did verifying old ones and one and a half as much time calling to confirm reservations as verifying old ones How much time did she spend entering new reservations? A) hours B) hours C) hours D) hours 101) _ 102) A high school graduating class is made up of 546 students There are 146 more girls than boys How many boys are in the class? A) 546 boys B) 146 boys C) 346 boys D) 200 boys 102) _ 103) On August 17, the Fernandez family received 31 pieces of mail, consisting of magazines, bills, letters, and ads If they received the same number of magazines as letters, three more bills than letters, and five more ads than bills, how many magazines did they receive? A) magazines B) 13 magazines C) magazines D) magazines 103) _ 104) The sum of the measures of the angles in any triangle is 180 degrees In triangle ABC, angles A and B have the same measure, while angle C is 42 degrees larger than each of the other two angles Find the measure of angle C A) 46 degrees B) 92 degrees C) 88 degrees D) 134 degrees 104) _ 105) Pennies are packaged 50 in a roll A mother gave her son 192 pennies for his bank and had pennies left over How many rolls of pennies did she use? A) rolls B) rolls C) rolls D) rolls 105) _ 106) Elaine had 45 buttons Her grandmother donated cards of buttons to the collection Elaine sorted the buttons into 10 piles, putting buttons in each pile How many buttons were on each card from Elaine's grandmother? A) 84 buttons B) buttons C) 43 buttons D) 81 buttons 106) _ 107) Junior high classes of 25 students each met in the cafeteria to take achievement tests If exactly students sat at each table and 25 tables were used, how many classes took the tests? A) 20 classes B) classes C) classes D) 10 classes 107) _ 108) Find the measure of an angle whose supplement is times the measure of its complement A) 39.4° B) 20° C) 10° D) 78.75° 108) _ 109) Find the measure of an angle if its supplement measures 215° less than times its complement A) 29° B) 14° C) 77.5° D) 155° 109) _ 110) Find the measure of an angle such that the difference between its supplement and times its complement is 6° A) 31° B) 68° C) 62° D) 136° 110) _ 111) Find the measure of an angle, if its supplement measures 67° more than twice its complement A) 67° B) 134° C) 77° D) 23° 111) _ 112) Find the measure of an angle such that the sum of the measures of its complement and its supplement is 114° A) 78° B) 66° C) 33° D) 73° 112) _ 113) The sum of the measures of the angles of any triangle is 180° In triangle ABC, angles A and B have the same measure, while the measure of angle C is 15° larger than each of A and B What are the measures of the three angles? A) A and B: 65°; C: 50° B) A and B: 55°; C: 70° C) A and B: 70°; C: 55° D) A and C: 50°; B: 65° 113) _ 114) The sum of two consecutive integers is -263 Find the larger integer A) -132 B) -131 C) -133 114) _ D) -130 115) The sum of three consecutive integers is 555 Find the integers A) 185, 186, 187 B) 183, 185, 187 C) 183, 184, 185 D) 184, 185, 186 116) The sum of three consecutive even integers is 162 Find the integers A) 56, 58, 60 B) 54, 56, 58 C) 52, 54, 56 D) 47, 48, 49 115) _ 116) _ 117) Two pages that face each other in a book have 441 as the sum of their page numbers What is the number of the page that comes first? A) 219 B) 221 C) 218 D) 220 117) _ 118) If three times the smaller of two consecutive integers is added to four times the larger, the result is 144 Find the smaller integer A) 60 B) 20 C) 21 D) 19 118) _ 119) If the first and third of three consecutive odd integers are added, the result is 51 less than five times the second integer Find the third integer A) 34 B) 17 C) 15 D) 19 119) _ SHORT ANSWER Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question Answer the question 120) Which of the following would not be a reasonable answer in an applied problem that requ ires finding the number 120) of cars parked in a parking lot? (i) 42 (ii) (iii) 1,000,010 (iv) 110 MULTIPLE CHOICE Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question 121) The following statement would be considered a step in solving an applied problem True or 121) _ false? Skip checking your answer if you are certain it is correct This wastes time A) False B) True SHORT ANSWER Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question 122) If x represents a positive integer, how would you express its negative? 122) 123) If x represents a negative integer, how would you express its negative? 123) 124) How would you express the product of two numbers, r and s? 124) 125) Two angles are complimentary One of the angles is r How you express the other angle? 125) 126) Express three consecutive integers, all in terms of x, if x is the largest integer 126) 127) Two angles q and r are complimentary The angle s is supplementary to q Write an equation showing the relationship between r and s 127) 128) One number is twice another If the larger number is m, how you express the other number in terms of m? 128) MULTIPLE CHOICE Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question Decide whether the perimeter or area would be used to solve a problem concerning the measure of the quantity 129) Measuring a room for baseboards 129) _ A) Area B) Perimeter 130) Measuring a garden for tilling A) Area 130) _ B) Perimeter 131) Measuring a garden for a border fence? A) Perimeter B) Area 131) _ A formula is given along with the values of all but one of the variables in the formula Find the value of the variable not given 132) P = 2L + 2W; L = 2, W = 132) _ A) 20 B) C) D) 14 D) 303) 303) _ (6x + 1) - (5x + 4) ≥ A) B) C) D) 304) 304) _ (12x + 48) + (12x - 48) > 21 A) (-∞, 5] B) C) D) [5, ∞) Translate the statement into an inequality Use x as the variable 305) You must be at least 56 inches tall to ride this roller coaster A) x > 56 B) x < 56 C) x ≤ 56 305) _ D) x ≥ 56 306) Less than 10 inches of snow fell A) x > 10 B) x < 10 306) _ C) x ≥ 10 D) x ≤ 10 307) Ethan could spend at most 75 minutes per day playing video games A) x ≤ 75 B) x ≥ 75 C) x < 75 D) x > 75 307) _ 308) The jet's speed exceeded 470 mph A) x ≥ 470 B) x < 470 D) x > 470 308) _ C) x ≤ 470 Solve the problem 309) If half a number is added to 4, the result is greater than or equal to -4 Find all such numbers A) x ≤ -16 B) x ≥ C) x > -16 D) x ≥ -16 309) _ 310) Paul has grades of 71 and 98 on his first two tests What must he score on his third test in order to have an average of at least 70? A) at most 70 B) at least 85 C) at most 80 D) at least 41 310) _ 311) Sue drove her car 211 miles in January, 423 miles in February, and 434 miles in March If her average mileage for the four months from January to April is to be at least 324 miles, how many miles must she drive in April? A) at least 348 miles B) at most 228 miles C) at least 228 miles D) at most 324 miles 311) _ 312) During the first four months of the year, Jack earned 312) _ and If Jack must have an average salary of at least in order to earn retirement benefits, what must Jack earn in the fifth month in order to qualify for benefits? A) at most $795 B) at most $740 C) at least $520 D) at least $784 313) One side of a triangle is twice as long as a second side The third side of the triangle is 10 feet long The perimeter of the triangle cannot be more than 28 feet Find the longest possible values for the other two sides of the triangle A) 19 feet and 19 feet B) feet and 10 feet C) feet and feet D) feet and 12 feet 313) _ 314) The perimeter of a rectangle must be no greater than 68 meters The width must be 12 meters Find the greatest possible value for the length of the rectangle A) 46 meters B) 22 meters C) 80 meters D) 56 meters 314) _ 315) A bag of marbles has twice as many blue marbles as green marbles, and the bag has at least 24 marbles in it At least how many green marbles does it have? A) At least green marbles B) At least green marbles C) At least 16 green marbles D) At least 12 green marbles 315) _ 316) Jon has 1083 points in his math class He must have 78% of the 1500 points possible by the end of the term to receive credit for the class What is the minimum number of additional points he must earn by the end of the term to receive credit for the class? 316) _ A) 87 points B) 1170 points C) 845 points D) 417 points 317) The formula for converting Fahrenheit temperature to Celsius is If a bottle of presc on ripti medici ne is to 317) be kept below 20° Celsius, how would you describe this warning using Fahrenhe it temperat ure? A) It must be kept below 43° Fahrenheit C) It must be kept below 94° Fahrenheit _ B) It must be kept below -21° Fahrenheit D) It must be kept below 68° Fahrenheit 318) For what values of x would the rectangle have a perimeter of at least 116? 318) _ 4x + A) or less B) 11 or greater C) 11 or less D) or greater 319) A company that produces handbags has found that revenue from the sales of the handbags is $8 per handbag, less sales costs of $100 Production costs are $125, plus $7 per handbag Profit (P) is given by revenue (R) less cost (C), so the company must find the production level x that makes P > 0, that is, R - C > (a) Write an expression for revenue, R, letting x represent the production level (number of handbags to be produced.) (b) Write an expression for production costs C in terms of x (c) Write an expression for profit P, and then solve the inequality P > (d) Describe the solution in terms of the problem A) (a) R = 8x - 100; (b) C = 75 + 9x; (c) P = (8x - 100) - (75 + 9x) = x - 125; x > 125; (d) To make a profit, more than 125 handbags must be produced and sold B) (a) R = 8x + 100; (b) C = 125 + 7x; (c) P = (8x + 100) - (125 + 7x) = x - 25; x > 25; 319) _ (d) To make a profit, more than 25 handbags must be produced and sold C) (a) R = 8x - 100; (b) C = 125 + 7x; (c) P = (8x - 100) - (125 + 7x) = x - 225; x > 225; (d) To make a profit, more than 225 handbags must be produced and sold D) (a) R = 8x - 100; (b) C = 125 - 7x; (c) P = (8x - 100) - (125 - 7x) = x - 175; x > 175; (d) To make a profit, more than 175 handbags must be produced and sold 320) A company that produces appliances has found that revenue from the sales of the appliances is $50 per appliance, less sales costs of $200 Production costs are $350, plus $40 per appliance Profit (P) is given by revenue (R) less cost (C), so the company must find the production level x that makes P > 0, that is, R - C > (a) Write an expression for revenue, R, letting x represent the production level (number of appliances to be produced.) (b) Write an expression for production costs C in terms of x (c) Write an expression for profit P, and then solve the inequality P > (d) Describe the solution in terms of the problem A) (a) R = 50x - 200; (b) C = 350 + 40x; (c) P = (50x - 200) - (350 + 40x) = 5x - 550; 5x > 550; x > 110 (d) To make a profit, more than 110 appliances must be produced and sold B) (a) R = 50x - 200; (b) C = 350 + x; (c) P = (50x - 200) - (350 + 60x) = 10x - 500; 10x > 500; x > 50 (d) To make a profit, more than 50 appliances must be produced and sold C) (a) R = 50x - 200; (b) C = 350 + 40x; (c) P = (50x - 200) - (350 + 40x) = 10x - 550; 10x > 550; x > 55 (d) To make a profit, more than 55 appliances must be produced and sold D) (a) R = 50x + 200; (b) C = 350 - 40x; (c) P = (50x + 200) - (350 - 40x) = 10x - 150; 10x > 150; x > 15 (d) To make a profit, more than 15 appliances must be produced and sold Solve the inequality Write the solution set in interval notation and graph it 321) 10 < 5x ≤ 35 A) (- 2, 1] B) [2, 7) C) (2, 7] D) [- 2, 1) 320) _ 321) _ 322) ≤ 2t + ≤ 13 322) _ A) (-6, -3) B) (3, 6) C) [3, 6] D) [-6, -3] 323) -15 ≤ -3c + < -3 323) _ A) [2, 6) B) (2, 6] C) [-6, -2) D) (-6, -2] 324) -7 ≤ -2z + ≤ -3 A) (3, 5) B) [-5, -3] C) [3, 5] D) (-5, -3) 324) _ 325) 325) _ -2 ≤ + q≤5 A) [-6, 1] B) (-12, 2) C) (-6, 1) D) [-12, 2] Solve the equation 326) 4x - = 3x + A) {13} 326) _ B) {14} C) {-1} D) {12} 327) 327) _ - x = - 81 A) B) C) D) {90} 328) - (x - 1) = -4x + 3(x + 3) A) ∅ C) B) {all real numbers} D) 329) 0.3(x + 70) + 0.7(x - 60) = -1 A) {30} B) {10} C) {20} 330) - 6(x + 2) = -(6x + 12) A) {2} C) {0} B) {all real numbers} D) ∅ 328) _ 329) _ D) {40} 330) _ Solve the problem 331) In the previous baseball season, team A won the most games of any major league team Team A won 58 less than four times as many games as they lost They played 162 regular-season games How many wins and losses did team A have? A) Wins: 119; losses: 43 B) Wins: 118; losses: 44 C) Wins: 116; losses: 46 D) Wins: 118; losses: 45 332) Three islands have a total area of 5252 Island A is 3234 larger than island B, and island B is 163 larger than island C What is the area of each island? A) A: 4124 B) A: 4124 ; B: 727 ; C: 554 ; B: 890 ; C: 554 331) _ 332) _ C) A: 3961 ; B: 890 ; C: 564 D) A: 3961 ; B: 727 ; C: 564 333) Find the measure of an angle, if its supplement measures 32° more than twice its complement A) 64° B) 42° C) 32° D) 58° 333) _ 334) The formula for the perimeter of a rectangle is P = 2L + 2W Solve for L A) L = P - W B) C) L = d - 2W 334) _ D) L= L= 335) The formula for the perimeter of a rectangle is P = 2L + 2W If P = 56 and W = 8, find the value of L A) 17 B) 18 C) 19 D) 20 335) _ 336) Find the measure of each marked angle 336) _ A) 83° and 83° B) 86° and 94° C) 86° and 86° D) 86° and 4° Solve the equation 337) = A) 337) _ B) {2} C) {3} D) 338) 338) _ = A) {-1} B) {-2} Solve the problem 339) Find the best buy and the unit price Brand X 16 oz for $4.80 Brand Y 20 oz for $6.20 A) Brand Y, $0.30 B) Brand Y, $0.31 C) {1} D) {2} 339) _ C) Brand X, $0.30 D) Equal value 340) The distance between city A and city B is 1500 mi On a certain map, this distance is represented by 75 in On the same map, city C and city D are 216 in apart What is the actual distance between city C and city D? A) 720 mi B) 4330 mi C) 4320 mi D) 4420 mi 340) _ 341) Paul Nagel invested some money at 2.5% simple interest and $8000 more than that amount at 5% simple interest After year, his total interest from the two accounts was $1225 How much did he invest at each rate? A) $12,000 at 2.5%; $18,000 at 5% B) $12,000 at 2.5%; $19,000 at 5% 341) _ C) $11,000 at 2.5%; $20,000 at 5% D) $11,000 at 2.5%; $19,000 at 5% 342) From a point on a straight road, two cars are driven in opposite directions, one at 25 miles per hour and the other at 24 miles per hour In how many hours will they be 245 miles apart? A) hours B) hours C) hours D) Not enough information Solve the inequality and graph the solution set 343) -11x + 3(x - 8) ≥ 3x - (8 + 2x) - 61 342) _ 343) _ A) (5, ∞) B) [5, ∞) C) (-∞, 5] D) (-∞, 5) 344) < 2t - ≤ 11 344) _ A) (2, 7] B) (-7, -2) C) [-7, -2] D) (2, 7) Solve the problem 345) Sarah has grades of 74 and 99 on his first two tests If she wants an average of at least 80 after her third test, what score must she make on that test? A) 80 or more B) 84 or more C) 87 or more D) 67 or more 345) _ SHORT ANSWER Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question Provide an appropriate response 346) Under what conditions must the inequality symbol be reversed when solving an 346) inequality? 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) 14) 15) 16) 17) 18) 19) 20) 21) 22) 23) 24) 25) 26) 27) 28) 29) 30) 31) 32) 33) 34) 35) 36) 37) 38) 39) 40) 41) 42) 43) 44) 45) 46) 47) C B A B D A A A C B C C D B C D C B D C B D D A C B B A D D A B C C D A A A A B C C C C C B Answers will vary If each side of an equation is multiplied by 0, the resulting equation is = This is true, but does not help to solve the equation 48) Answers will vary The multiplication property of equality says that the same nonzero number (or expression) multiplied on each side of the equation results in an equivalent equation 49) Answers will vary The solution of a linear equation does not require the use of the Multiplication Property of Equa 50) 51) 52) 53) 54) lity, when the coefficient of x is equal to C B B Answers will vary: To get x alone on the left side, divide each by 8, the coefficient of x Answers will vary: To find the solution of -x = 35, multiply each side by -1, or use the rule " 55) Answers will vary One possibility is: 56) 57) 58) 59) 60) 61) 62) 63) 64) 65) 66) 67) 68) 69) 70) 71) 72) 73) 74) 75) 76) 77) 78) 79) 80) 81) 82) 83) 84) 85) 86) 87) 88) 89) 90) 91) 92) 93) 94) Answers will vary One possibility is A D A C D D A A D C C B C A A C D C B A D B B C C A C D A B A D B Answers will vary Step 1: Clear the parentheses and combine like terms, as needed Step 2: Use the addition property to get all variable terms on one side of the equation and all numbers on the other Then combine like terms Step 3: Use the multiplication property to get the equation in the form Answers will vary No The solution is all real numbers Answers will vary This is not correct to divide by a variable If - 4x is added to both sides, the equation becomes -x = 0, so x = and {0} is the correct solution set Answers will vary Multiply each side by the power of 10 that makes all decimal numbers integers Answers will vary Multiply each side by the LCD of all fractions in the equation 95) 96) 97) 98) 99) 100) 101) 102) 103) 104) 105) 106) 107) 108) 109) 110) 111) 112) 113) 114) 115) 116) 117) 118) 119) 120) 121) 122) 123) 124) 125) 126) 127) 128) A D C B B B D D C C A B B D A C A A B B D C D B D iii A -x -x rs 90 - r x - 2, x - 1, x s - 90 = r or r + 90 = s or s - r = 90 129) 130) 131) 132) 133) 134) 135) 136) 137) 138) 139) 140) 141) 142) 143) 144) 145) B A A D B B C A D C D B A D C C A or m 146) 147) 148) 149) 150) 151) 152) 153) 154) 155) 156) 157) 158) 159) 160) 161) 162) 163) 164) 165) 166) 167) 168) 169) 170) 171) 172) 173) 174) 175) 176) 177) 178) 179) 180) 181) 182) 183) 184) 185) 186) 187) 188) 189) 190) 191) 192) 193) 194) 195) 196) 197) C C D A B D B C D A A B A B A B C D D B A A D C D D A B A B A B A C B B B D B A C A D B C C A A A C B B 198) 199) 200) 201) 202) 203) 204) 205) 206) 207) 208) 209) 210) 211) 212) 213) 214) 215) 216) 217) 218) 219) 220) 221) 222) 223) 224) 225) 226) 227) 228) 229) A A C B B A B D D A B A A B A D B D C C C B C C c a b b d d Answers will vary An example is 80 to 90 Answers will vary A ratio is a comparison, whereas a proportion is a statement that two ratios are equal For example, is a ratio and = is a proportion 230) Answers will vary For the two expressions to be equal, their numerators must be equal But there is no real number x such that x + = x + 231) A 232) C 233) D 234) B 235) B 236) D 237) A 238) D 239) A 240) C 241) C 242) B 243) A 244) D 245) C 246) D 247) 248) 249) 250) 251) 252) 253) 254) 255) 256) 257) 258) 259) 260) 261) 262) 263) 264) 265) 266) 267) 268) 269) 270) 271) 272) 273) 274) 275) 276) 277) 278) 279) 280) 281) 282) 283) 284) 285) 286) 287) 288) 289) 290) 291) 292) 293) 294) 295) 296) 297) 298) A D D B B C A C A A A A D A A B C D D A B C A C A D D A D C C A A A B A A C C B A A A C B D B A C A D A 299) 300) 301) 302) 303) 304) 305) 306) 307) 308) 309) 310) 311) 312) 313) 314) 315) 316) 317) 318) 319) 320) 321) 322) 323) 324) 325) 326) 327) 328) 329) 330) 331) 332) 333) 334) 335) 336) 337) 338) 339) 340) 341) 342) 343) 344) 345) 346) A A C D C D D B A D D D C C D B A A D D C C C C B C D A D A C B B D C D D C B A C C D B C A D When multiplying or dividing by a negative number ... B) 45° and 135° 150) _ C) 90° and 270° D) 45° and 55° 151) 151) _ A) 68° and 112° B) 64° and 116° C) 66° and 24° D) 66° and 114° 152) 152) _ A) 76° and 104° B) 76° and 76° C) 82° and 82°... 167) _ Find the best buy and give the unit price 168) Brand X 20 oz for $6.80 Brand Y 16 oz for $5.28 A) Brand Y, $0.34 B) Brand X, $0.34 169) Brand A 24 oz for $8.64 Brand B 18 oz for $5.94 A)... $5.94 A) Equal value C) Equal value B) Brand A, $0.33 C) Brand B, $0.33 C) Brand B, $0.76 D) Brand A, $0.72 171) _ B) Brand Y, $0.15 C) Equal value D) Brand X, $0.13 172) _ B) False 173) 173)
- Xem thêm -

Xem thêm: Beginning and intermediate algebra 5th edition lial test bank , Beginning and intermediate algebra 5th edition lial test bank , Beginning and intermediate algebra 5th edition lial test bank

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nhận lời giải ngay chưa đến 10 phút Đăng bài tập ngay
Nạp tiền Tải lên
Đăng ký
Đăng nhập