BỘ đề THI CHỌN HSG TỈNH môn TIẾNG ANH 12

68 36 0
  • Loading ...
1/68 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 02/12/2016, 15:33

SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO TỈNH BÀ RỊA – VŨNG TÀU ĐỀ CHÍNH THỨC SỐ ĐIỂM KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH LỚP 12 THPT, NĂM HỌC 2008 – 2009 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 180 phút Ngày thi: 11 – 11 – 2008 *Lưu ý: Đề thi gồm 06 trang; Thí sinh làm vào đề thi GIÁM KHẢO GIÁM KHẢO SỐ PHÁCH I Listen to two people, Sophie and Sally, arranging a party TWICE and choose the best answers to the questions Circle your choices (1 pt) Who is going to book the restaurant? A Sally B Sophie C Susie How many people will be at the dinner? A 50 B 15 C 55 What time will the booking be for? A 7.00 B 7.15 C 7.30 What extra thing should the restaurant provide? A A cake B A special dish C A plate with his name on What are they thinking of doing after dinner? A going home B going to the movies C dancing II You are to hear one traveller talking about a recent holiday that he had with his wife in India Listen TWICE and complete the notes that the man made during his holiday (2 pts) Holiday in India With: (1) ……………………………… company Hotel name: The Shelton (Hyderabad) Number of days: (2) ……………………………………………………………… Total cost: (3) ……………………………………………………………… Problems Room: (4) ………………………………… Bathroom not cleaned everyday Food: (5) …………………… …and spicy (6) …………………………………… Service: (7) ………………………………………… Waiters: (8) ………………………………………… Excursions: (9) ……………………………………….(10) ……………………………… Action to take: Get some of our money back! III Complete the passage by writing the correct form of the words/verbs given in brackets (2 pts): Going home after midnight – It was a cold December morning, two days before Christmas When I looked at my wristwatch, it was almost a.m I had to hurry home because my aunt didn’t know I had (1.sneak) …………… … out of the house to meet my friends We were out singing carols We would walk from house to house singing Christmas songs In exchange for our good tidings, each (2.house) …… ………… would give us a little present One night, we were requested to sing at the Christmas party hosted by a rich man Upon receiving the invitation, we were (3.joy) ……….….…….–really excited So my friends and I thoroughly rehearsed the Christmas songs that our host wanted to hear At the party, we sang Joy to the World, Carol of the Bells, Silent Night, and The Christmas Song After each song, the audience broke into (4.applaud) ……….…… Everybody, especially the host, enjoyed our performance Afterwards, he offered us fine food and a (5.substance) ………… …… amount of money We were having so much fun at the party that we lost track of time Suddenly I realized that I had to go home I felt nervous upon reaching our doorstep I was dreading my aunt’s reaction She was very strict, and my late (6.arrive) ……………….…… would surely make her angry I was already imagining the (7.pain) ………………… words she would throw in my direction Even so, I knocked on the door, leaving my situation to fate When the door opened, I saw my (8.smile) ……… ……… aunt She let me in without a word Surprising? I couldn’t explain her reaction Perhaps her unusual cheer was due to the spirit of Christmas My aunt’s positive mood didn’t last long – it was Christmas cheer, indeed However, I have learned a couple of lessons from that experience First, life is funny and (9.predict) ……… ………… Just when you’re expecting something bad, the opposite happens You simply have to roll with the punches Second, I would no longer sneak out of the house late at night and put my own safety at risk If I have to go anywhere, I’d ask (10.permit)…………… …… from an adult Whether I’m allowed to go or not, at least I’d be free from fear IV Choose the words or phrases that best complete the sentences Circle your choices (2 pts) By o’clock, he _ on the drum for three hours I hope he stops soon! a will have been practicing b.will be practicing c.has been practicing d.is practicing I dread _ what would have happened if the lifeguard hadn’t seen you a thinking b to think c think d thought As captain of ship, I have complete authority a the / the / Ø b Ø / the / Ø c a / a / the d a and b Neither Julie nor Sue to work today because they are both ill a goes b go c is going d are going Indigo is a vat color, _called because it does not dissolve in water a which it b it is c but d so Helen’s parents were very pleased when they read her school _ a report b papers c diploma d account Our teacher _ us some difficult exercises for homework a set b put c obliged d made Why don’t we go to the park _? a in the car b with a car c with car d by the car Not only _ to assess students’ ability, but it is also used to arrange classes a to use the exam result b is the exam result used c the exam result is used d using the exam result 10 The two cars for sale were in poor condition, so I didn’t buy _ a both of them b either of them c neither of them d each of them 11 They had ashtrays on the table a two square glass b square two glass c glass two square d two glass square 12 The air inside a house or an office building often has higher concentrations of contaminants heavily polluted outside air a than does b more c as some that are d like of 13 Following the guidelines for speaking and voting established by the book Robert’s Rules of Order, _ during meetings a and avoid large decision-making organizations' procedural confusion b large decision-making organizations avoid procedural confusion c is procedural confusion avoided by large decision making organizations d are avoiding procedural confusion in large decision making organizations 14 I was told yesterday that the car had been fixed but it’s broken down _ again a even b still c yet d right 15 Practically _ in the group passed up the opportunity to attend the computer skills seminar a each one b anyone c someone d no one 16 For the new museum visitor for the veteran museum goer, the Museum Highlights Tour offers an excellent opportunity to see the most popular exhibits a too b in addition c as well as d further 17 Bright colors _ people with dark complexions a fit b effect c match d suit 18 Please don’t _ the phone on me again! a hang over b hang out c hang up d hang on 19 None of the children would breaking the window a put in for b own up to c live up to d come down to 20 You’re having problems now but I’m sure things will change the better soon a on b to c by d for V IDENTIFY underlined words or phrases that are wrong and then CORRECT them (2 pts) Ex: (A)No matter how (B)hardly she tried, she (C)failed the (D)entrance exam => B: hard (A)The aircraft is traveling 50 times (B)faster than the (C)speed of (D)a pistol bullet Today (A)the number of people (B)who enjoy sports (C)is almost double (D)those of twenty years ago Natural predators, (A)disturbing from tourists, and pollution (B)have all (C)contributed to the (D)decline of the animal In some societies, (A)hiring people (B)cook, clean, (C)take care of children, and (D)do the yard work 5.Some paper dolls, (A) which were once (B) relatively cheap, are (C) previously considered valuable collectors’(D)items Crickets rub (A)the legs (B)together to make (C)their chirping (D)sound Conservationists (A)hope that (B)someday captive wildlife (C)populations will be reestablished in (D)a wild The (A)scars of (B)the earthquake remain in the (C)naked rock, and stunted trees mark (D)their fault line Blowing out birthday candles is an (A)ancient test to see if a (B)growing child is (C)very strong to blow out a greater (D)number each year 10 (A)Unlike a tractor (B)is, a mule (C)won’t turn over on a steep hillside (D)and crash the driver => 1……………… 2………………… ………………… ………………….5 ………………… 6……………… 7………………… ………………… …………… ….10 ……………… VI Comple the passage by writing in each blank with ONE suitable word (2 pts) War Against Illiteracy Continues - In 1939 only 15 per cent of the school-age population attended school, while 80 per cent of the (1) ……………… population was illiterate In 1945, President Hồ Chí Minh promised to provide all Vietnamese (2) …………… the chance to read and write He wanted to eradicate illiteracy The campaign was (3) ……… …huge success, and over 10 million people became literate between 1946 and 1954 From 1954 to 1975, illiteracy was eradicated in the 12-50 age group in (4) ………………northern provinces Based on this success, the population of remote regions was targeted next Finally, the third campaign came into (5) ……… ……in the south, and from 1975 onwards 1.5 million people learned to read and write Việt Nam now enjoys an excellent literacy rate of 94 per cent, and figures (6) ……………that more than 80 per cent of school-age children attend school Now our challenge is (7) ……….…… … ensure that the remaining 20 per cent join them.- President Hồ Chí Minh insisted on (8)……… … ….…being learning opportunities for everybody The areas (9) … ……… the illiteracy rate remains highest, however, are often remote mountainous regions Here the population is sparse, communication is often difficult, there is a lack of transportation, and there are (10) …………… opportunities for economic development than in highly populated urban areas VII Read the passage and choose the word that best completes each blank Circle your choices (3 pts) A FUTURE IN THE DARK - For many of us, we are working, traveling and shopping in hours that used to be (1) for relaxation and sleep But, according (2) the results of tests being (3) by scientists, we are no longer getting enough darkness in our lives In fact, (4) shows that a growing number of health and environmental problems are (5) a loss of darkness Life has evolved with a day/night circle People who go (6) this day/night rhythm will notice an adverse impact on (7) immune systems, and that’s not a good sign We are (8) a conflict between what our mind wants, and what our internal body clock prepares for us Some experts (9) that our biological clock is similar to the conductor of an orchestra, with the multiple rhythms of the body (10) the various orchestra sections The body clock is (11) on the light/dark cycle and it governs us for every (12) of activity and rest in our lives It ensures that all our various internal systems are working together – this is its sole (13) By moving to 24-hour living, and not taking into (14) the dark side, we will effectively be throwing away the advantages of evolution, (15) we care to admit it or not a conserved b reserved c upheld d defended a to b at c in d with a carried out b carried through c worked up d worked off a demonstration b display c research d confirmation a prone to b open to c due to d next to a down with b without c through d behind a its b his c her d their a creating b contributing c giving d increasing a explain b discuss c enquire d debate 10 a describing b corresponding c expressing d representing 11 a done b based c decided d established 12 a prospect b attitude c position d type 13 a reason b project c purpose d desire 14 a interest b importance c detail d account 15 a so that b whether c unless d in case VIII Read the passage then choose the best answers Circle your choices (1 pt) LIMITS OF THE HUMAN BODY - In the second millennium, one frequently asked question is: What are the limits of the human body? Is there a point at which it is physically impossible to something? ‘One thing we’ve all learned in the last 30 years or so is that just about anything is humanly possible,’ says Dr Jack Wilmore, from Texas A&M University and author of The Physiology of Sport and Exercise, part of which examines the limits of the human body ‘As the new millennium progresses, I think you’ll see more records continue to fall in every sport The talent pool is better than ever Never before have so many good athletes competed, and not just in this country, but all over the world With more people involved and competing, records will fall and new standards will be set.’ Many believed that it was physically impossible for a human to run a mile in under four minutes, but Roger Bannister proved that theory wrong with a three minute, 59 second mile (1.609 kilometers) in 1954 Today, sub BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI TỐT NGHIỆP TRUNG HỌC PHỔ THÔNG NĂM 2010 ĐỀ CHÍNH THỨC ĐÁP ÁN Môn thi: TIẾNG ANH - Chương trình Chuẩn Nâng cao Câu số 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 Mã đề thi 139 241 298 365 384 423 457 516 671 708 842 925 C C C C B C D A A B D D B B C A D D D C D B C D D B A B B C B D D D B C B A B D A B B A B C C B D D D C A D A D A A B C A C D B D A D D D B A C A B B C C D C A A A C A C D B C C D C C B A D B D C A D B C B B D B A C C A C C D B D D C C B C D B D C B C D B A D A A D A C A A C C A D D D B C A C A C A B A A A D B A D B D C C D C C B C D B A D C C A B D D B D B D B B A C B A C D A C A A D A B A C A C B C B A C C D B D B D A A D A B B D A C B A A A C C B C A D C B A B C C B A B A C D A A D A A A B A D D A A B B B D C A A C B A D C C A B D A B A A A D B A A A A B A A D C C D D A D D B A B B A D A B B B C B A D B B B B A B A C B A B D C D B B A A C A B A A B B B B D C B B B C B B B D D C B D D C C C D D A B C A C D C C D D B C B A D C C B D B A C C B C D B A A B C A B D C C A B C C D C B B B B D A A D B C A D C C B D D D B C A C D A B A A A A A D C D C A B A B B C D D D A B D B C A Trang 1/2 Câu số 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Mã đề thi 139 241 298 365 384 423 457 516 671 708 842 925 A B B D C B A B B B D B C C D C A A B A D A D D A B B A B B A C D C C A C A B D C D C C B D B C B C C D A C C D D A A C C D D B D A C C B D A C D D A C D D D B A C B D D C A C D C D C C A C D D C A D B D B B D C C C B B C B C D C C C B D A D C A B C C C D C C A A C D D C B A B D B D A C A D A A D C A C D D A D Trang 2/2 BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI TỐT NGHIỆP TRUNG HỌC PHỔ THÔNG NĂM 2010 ĐỀ CHÍNH THỨC ĐÁP ÁN Môn thi: TIẾNG ANH - Chương trình Chuẩn Nâng cao Câu số 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 Mã đề thi 139 241 298 365 384 423 457 516 671 708 842 925 C C C C B C D A A B D D B B C A D D D C D B C D D B A B B C B D D D B C B A B D A B B A B C C B D D D C A D A D A A B C A C D B D A D D D B A C A B B C C D C A A A C A C D B C C D C C B A D B D C A D B C B B D B A C C A C C D B D D C C B C D B D C B C D B A D A A D A C A A C C A D D D B C A C A C A B A A A D B A D B D C C D C C B C D B A D C C A B D D B D B D B B A C B A C D A C A A D A B A C A C B C B A C C D B D B D A A D A B B D A C B A A A C C B C A D C B A B C C B A B A C D A A D A A A B A D D A A B B B D C A A C B A D C C A B D A B A A A D B A A A A B A A D C C D D A D D B A B B A D A B B B C B A D B B B B A B A C B A B D C D B B A A C A B A A B B B B D C B B B C B B B D D C B D D C C C D D A B C A C D C C D D B C B A D C C B D B A C C B C D B A A B C A B D C C A B C C D C B B B B D A A D B C A D C C B D D D B C A C D A B A A A A A D C D C A B A B B C D D D A B D B C A Trang 1/2 Câu số 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Mã đề thi 139 241 298 365 384 423 457 516 671 708 842 925 A B B D C B A B B B D B C C D C A A B A D A D D A B B A B B A C D C C A C A B D C D C C B D B C B C C D A C C D D A A C C D D B D A C C B D A C D D A C D D D B A C B D D C A C D C D C C A C D D C A D B D B B D C C C B B C B C D C C C B D A D C A B C C C D C C A A C D D C B A B D B D A C A D A A D C A C D D A D Trang 2/2 [...]... ………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………… GOOD LUCK TO YOU ALL! SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO TỈNH BÀ RỊA – VŨNG TÀU KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH LỚP 12 THPT, NĂM HỌC 2008 – 2009 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 180 phút HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ CHÍNH THỨC Ngày thi: 11 – 11 – 2008 I Listen to two people, Sophie and Sally, arranging a party and choose the best answers to the... point at which it is physically impossible to do something? ‘One thing we’ve all learned in the last 30 years or so is that just about anything is humanly possible,’ says Dr Jack Wilmore, from Texas A&M University and author of The Physiology of Sport and Exercise, part of which examines the limits of the human body ‘As the new millennium progresses, I think you’ll see more records continue to fall in... a huge success, and over 10 million people became literate between 1946 and 1954 From 1954 to 1975, illiteracy was eradicated in the 12- 50 age group in (4) most northern provinces Based on this success, the population of remote regions was targeted next Finally, the third campaign came into (5) effect in the south, and from 1975 onwards 1.5 million people learned to read and write Việt Nam now enjoys... hours I hope he stops soon! a will have been practicing b.will be practicing c.has been practicing d.is practicing 2 I dread _ what would have happened if the lifeguard hadn’t seen you a thinking b to think c think d thought 3 As captain of ship, I have complete authority a the / the / Ø b Ø / the / Ø c a / a / the d a and b 4 Neither Julie nor Sue to work today because they... the multiple rhythms of the body (10) the various orchestra sections The body clock is (11) on the light/dark cycle and it governs us for every (12) .of activity and rest in our lives It ensures that all our various internal systems are working together – this is its sole (13) By moving to 24-hour living, and not taking into (14) the dark side, we will effectively be throwing away the advantages of... Sally B Sophie C Susie 2 How many people will be at the dinner? A 50 B 15 C 55 3 What time will the booking be for? A 7.00 B 7.15 C 7.30 4 What extra thing should the restaurant provide? A A cake B A special dish C A plate with his name on 5 What are they thinking of doing after dinner? A going home B going to the movies C dancing II You are to hear one traveller talking about a recent holiday that he... achievements can be bettered c exemplify what athletes can achievement under stressful conditions d demonstrate how accurately we can measure what athletes are capable of 3 Dr Wilmore feels that attitudes within athletics are changing because a coaches have begun to realize the importance of more intensive training b experts have begun to highlight the need for more unusual workouts c athletes are... I didn’t buy _ a both of them b either of them c neither of them d each of them 11 They had ashtrays on the table a two square glass b square two glass c glass two square d two glass square 12 The air inside a house or an office building often has higher concentrations of contaminants heavily polluted outside air a than does b more c as some that are d like of 13 Following the guidelines... again! a hang over b hang out c hang up d hang on 19 None of the children would breaking the window a put in for b own up to c live up to d come down to 20 You’re having problems now but I’m sure things will change the better soon a on b to c by d for V IDENTIFY underlined words or phrases that are wrong and then CORRECT them (2 pts) 1 (A)The aircraft is traveling 50 times (B)faster than... record was broken in 1991 ‘We’ve all seen reports of people doing superhuman feats of strength under duress, such as a man lifting a car off a child,’ Wilmore adds ‘So we know that the human body can do things that go far beyond normal activity That’s why it’s foolish to say any record can’t be broken Who’s to say it won’t happen?’ One additional factor is just now becoming more understood and heavily ... DỤC & ĐÀO TẠO TỈNH BÀ RỊA – VŨNG TÀU ĐỀ CHÍNH THỨC SỐ ĐIỂM KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH LỚP 12 THPT, NĂM HỌC 2008 – 2009 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 180 phút Ngày thi: 11 – 11... & ĐÀO TẠO TỈNH BÀ RỊA – VŨNG TÀU KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH LỚP 12 THPT, NĂM HỌC 2008 – 2009 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 180 phút HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ CHÍNH THỨC Ngày thi: 11 –... THI: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 180 phút Ngày thi: 11 – 11 – 2008 *Lưu ý: Đề thi gồm 06 trang; Thí sinh làm vào đề thi GIÁM KHẢO GIÁM KHẢO SỐ PHÁCH I Listen to two people, Sophie and Sally,
- Xem thêm -

Xem thêm: BỘ đề THI CHỌN HSG TỈNH môn TIẾNG ANH 12, BỘ đề THI CHỌN HSG TỈNH môn TIẾNG ANH 12, BỘ đề THI CHỌN HSG TỈNH môn TIẾNG ANH 12

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn

Nạp tiền Tải lên
Đăng ký
Đăng nhập