Bộ để Thi HSG Tiếng Anh 7

55 849 14
  • Loading ...
1/55 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 04/02/2015, 17:00

10 ĐỀ, ĐÁP ÁN THI HSG ANH 7 ĐỀ SỐ 1 Full name: ĐỀ CHÍNH THỨC ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 7 MÔN THI TIẾNG ANH Thời gian thi: 120 phút - Không kể thời gian giao đề SECTION A: PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. 1. A. happy B. apple C. act D. aunt 2. A. mind B. bike C. fit D. tidy 3. A. school B. chair C. church D. chat 4. A. health B. team C. tea D. sea 5. A. sun B. fun C. son D. put 6. A. excited B. interested C. worried D. painted 7. A. use B. computer C. duty D. shut 8. A. chair B. fair C. pair D. are 9. A. how B. know C. town D. brown 10. A. season B. break C. great D. steak SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D 1. We always need more players. Why don’t you come ………………? A. on B. along C. with D. after 2. Will you be home ………… dinner tonight? A. to B. for C. at D. on 3. Giving a book report before the class is an interesting ………………… A. act B. action C. activity D. deed 4. Do you go out ……… ? A. in the afternoon on Fridays B. on Fridays in the afternoon C. on afternoons Friday D. on Friday afternoons 5. …………….lives in a very big house A. A Queen of England B. Queen of England C. The Queen of the England D. the Queen of England 6. On Sunday mornings I stay in bed ………… 8 o’clock. A. until B. at C. from D. to 7. I often ……………in winter. A. go playing skiing B. go skiing C.play skiing D. go to ski 8. Some young peole are working ……………hospital volunteers. A. to be B. such as C. like D. as 9. We shouldn’t cross the street outside the ……………. A. pavement B. foot lane C. sidewalk D. zebra crossing 10. They ………… healthy after the summer vacation. 1 A. looked B. were seeming C. were looking D. were appearing 11. They meet their friends and …………some fun. A. take B. have C. do D. enjoy 12. Yo should pay more …………….in class. A. part B. care C. notice D. attention 13. He and his friends usually get ……… and talk about their stamps. A. together B. themselves C. each other D. one another 14. He likes stamps. He is a stamp ………… A. collect B. collecting C. collector D. collects 15. Some students say they are …………have no time for pastime. A. hurry B. busy C. full D. hard 16. It’s difficult to cross this street because there is too much ……… A. crowd B. traffic C. people D. transport 17. There aren’t any good movies ………… at the moment. A. going on B. being on C. performing D. showing 18. Sorry I can’t come but thanks …………. A. any ways B. any way C. anyway D. in anyway 19. Look at ……… girl over there. A. one B. this C. that D. a 20. Would you like to come to my house for lunch? A. Yes, I do B. I’d love to C. Yes, I like D. OK. I’d like II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences. 1. No one enjoy (go) ……….to hospital. 2. What you (do)…………at the moment? I (watch) ………….T.V. 3. We (be) ……………students in four years. 4. A new school (build) ………………near our school now. 5. You (be) ………… angry if he refuses to help you? 6. I will send him the message as soon as he (return)……………… 7. A lttle girl can’t spend all her time (listen) …………… to stories. 8. He sent a telegram for his mother (learn) …………….good news. 9. + Where are you? + I am upstairs. I (have)……………… a bath. III. Fill in each blank with the correct form of the word given in capital: 1. My father has a …………computer. He often brings it with him when he’s away on business. PORT 2. We are all ……… about going on an excursion to Cuc Phuong forest next weekend. EXCITE 3. The room will look brighter if there is a ………… on the wall. PAINT 4. Some of the children …………boys, play marbles when there is a break. MAIN 5. You shouldn’t eat ……….food. HEALTH 6. We mustn’t be ……………….when we cross busy streets. CARE 7. She often feels …………………when she gets bad marks. HAPPY 2 8. There are about 200 ………….in this company. EMPLOY 9. Mai is ………….at math than me. GOOD 10. This lovely apartment has two bedrooms and it is ……………FURNISH IV. Choose the underline word or phrase that is incorrect 1. Tim is at the same age as Hoa. A B C D 2. At recess, the students practice to play basketball. A B C D 3. Do you know how much a banana cost? A B C D 4. The tacher says Ba will be a famous artist in one day. A B C D 5. Some boys are playing marble in the school yard at recess. A B C D 6. Some students are playing games as blind man’s buff and catch. A B C D 7. Mai learns how to use a computer in her scientific class. A B C D 8. I’d love coming to your birthday but I’m much too busy. A B C D 9. There are less TV programs for teenagers than there are for adults. A B C D 10. People are living longer so there are more and more many old people A B C D V. Fill in the blanks with the correct prepositions. 1. What time does the library close? - It closes …………about half …………four. 2. Can you help me wash …………these dirty glasses? 3. We look ……………… the new words in the dictionary. 4. You shouldn’t eat and watch TV ……….the same time. 5. These cards are in alphabetical order and …………author. 6. Schools in Vietnam are different ……….those in the USA. 7. What is your date ………birth? - November eighth. 8. Farmers are very hard-working. They work from morning ………night on their farms. 9. I like to live ……….the countryside because people there are more friendly. 10. Mr. Minh is not at home now. He is …………work. SECTION C: READING I. Choose one suitable word to complete the following passage. fishing singer Join Join in off watching when spend movies things house home 3 I only have Sunday (1)………… so I have very little free time. Sunday is a wonderful day for me to (2)……….time with my friends and family. One of the (3) ……….I really enjoy doing on Sunday morning is to go (4) ………….with my friends, although I am not always successful in catching fish. It is a time to relax and talk about the previous week’s events and future plans. I usually go (5)…… late in the afternoon. My family sometimes (6)…………… other relatives on Sunday evening at a karaoke restaurant and we all have a good time together. It is especially fun (7)…… my father gets up to sing. Please don’t tell him I said this, but he is a very bad (8)…… ! Once in a while I go to the (9)……………with my friends or my brother. Sometimes, I just stay at home, listening to music, (10)……………videos or reading novels. II. Fill in each numbered blank with one suitable word. Alice is a new English friend of (1)…………… . She is very (2) …………….to tell me about her new (3)…………… Her lessons begin at nine each morning and (4) ……………until half past ten. Then she has a ………….for a quarter of an hour. During this time she usually talks to her friend about many things such (6) …………………the last class or last night’s movie, … . She has five (7) …………….in the morning and three in the afternoon. Alice’s favorite (8) ……… English. The first term lasts four months from September to December. Alice tries her (10)……………….to become a good student in the class. SECTION D: WRITING I. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning not change: 1. What a luxurious car! How………………………………………………………………! 2. It takes me an hour to do my homework every evening. I spend …………………………………………………………… 3. No one can run faster than me. I am ………………………………………………………… 4. Is there a library at your school? Does……………………………………………………….? 5. How old are you? What …………………………………………………………? 6. Shall I bring you a cup of tea? Would …………………………………………………………? 7. My sister is more hard-working than me. I don’t …………………………………………………………………? 8. Do you have a better refrigerator than this? Is this…………………………. 9. Finding an apartment in a big city is not easy. It is ……………………………………………………………… 10. February often has 28 days. There ……………………………………………………………… 4 II. Rearrange the words in correct sentences 1. at / the library / Englísh / of / books / in / the back / are / those. 2. learn / write / literature/ about/ essays / in / and / we/ books / the. 3. the bell / into / the students / ten / and / go / past / rings / all / the yard / half / at. 4. play / the / is / room / the guitar / Ba / in / learning / music / to. 5. dinner / like / come / would / to / house / you / to / for / my? ==========THE END========== Thí sinh không được phép dùng bất cứ tài liệu nào, kể cả từ điển. PHÒNG GD- ĐT TAM ĐẢO ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 7 NĂM HỌC 2011- 2012 MÔN THI TIẾNG ANH I. ĐÁP ÁN SECTION A: PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. Câu 1 2 3 4 5 Đáp án D C A A D Câu 6 7 8 9 10 Đáp án C D D B C SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 0,5 điểm. Câu 1 2 3 4 5 Đáp án B B C D D Câu 6 7 8 9 10 Đáp án A B D D A Câu 11 12 13 14 15 Đáp án B D A C B Câu 16 17 18 19 20 Đáp án B D C C B II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. going 2. are … doing, am watching 5. will …be 6. returns 5 3. will be 4. is being built 7. listening 8. to learn 9. am having III. Fill in each blank with the correct form of the word given in capital:(10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. portable 2. excited 3. painting 4. mainly 5. unhealthy 6. careless 7. unhappy 8. employees 9. better 10. furnished IV. Choose the underline word or phrase that is incorrect. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. B. at ⇒ bỏ 2. D. to play ⇒ playing 3. D. cost ⇒ costs 4. D. in one day ⇒ one day 5. B. marble ⇒ marbles 6. B. as ⇒ like 7. D. scientific ⇒ science 8. A. coming ⇒ to come 9. A. less ⇒ fewer 10. C. many ⇒ bỏ V. Fill in the blanks with the correct prepositions. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. Câu 1 2 3 4 5 Đáp án At - past Up up at by Câu 6 7 8 9 10 Đáp án from of till in at SECTION C: READING I. Choose one suitable word to complete the following passage. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. off 2. spend 3. things 4. fishing 5. home 6. join 7. when 8. singer 9. movies 10. watching II. Fill in each numbered blank with one suitable word. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. mine 2. eager/ pleased / happy 3. school 4. continue/ last 5. break/ recess 6. as 7. periods 8. subjects 9. in 10. best SECTION D: WRITING I. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning not change:(10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 6 1. How luxurious the car is! 2. I spend an hour doing my homework everyday. 3. I am the fastest runner. 4. Does your school have a library? 5. What is your age? 6. Would you like a cup of tea? / Would you like me to bring you a cup of tea? 7. I dont work so / as hard as my sister (does). 8. Is this the best refrigerator you have? 9. It is not easy to find an apartment in a big city. 10. There are often 28 days in February. II. Rearrange the words in correct sentences. (10 marks)- Mi ỏp ỏn ỳng cho 2 im. 1. Those books at the back of the library are in English. 2. In literature, we learn about the books and write essays. 3. At half past ten, the bell rings and all the students go into the yard. 4. Ba is learning to play the guitar in the music room. 5. Would you like to come to my house for dinner? II. HNG DN CHM: - Tng im ton bi: 100 im - Thang im 10 Tng nhng phn lm ỳng - im bi thi = 10 S 2 Đề thi học sinh giỏi Năm học: 2010- 2011 Môn thi: Tiếng anh 7 Thời gian: 120 I. Chọn từ có cách phát âm khác với từ kia ở phần gạch chân( 10 điểm) 1. A. early B. beat C. realize D. reader 2. A. holiday B. lazy C. take D. vacation 3. A. coop B. door C. food D. boot 4. A. nervous B. scout C. household D. mouse 5. A. buffalo B. public C. volunteer D. fun 6. A. album B. used C. amusement D. scuba- diving 7. A. minority B. gramophone C. robbery D. monument 8. A. ancient B. arcade C. contest D. coral 9. A. invention B. depend C. resort D. defeat 10. A. attraction B. battle C. veteran D. character II. Chọn đáp án đúng để hoàn thành câu( 10 điểm) 7 1. Im very to see you here. A. pleased B. please C. pleasing 2. Well have a day this week A. on B. off C. of 3. Sorry, I cant go with you now. I have my work for the test tomorrow A. reviewing B. to review C. review 4. I usually go to bed at hafl eleven A. past B. part C. the past 5. I drink Coffee than you A. little B. less C. few 6. You should look in the card to find a book A. list B. index C. rack 7. terrible weather! A. What B. How C. What a 8. I live 42 Satorn Road A. in B. at C. on 9. Is the Eiffel Tower taller Big Ben? A. that B. thanC. and 10. Im a bit shy. I dont friends easily A. take B. do C. make III. Tìm dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau (10 điểm) 1. We shouldnt eat too much food and sugar. ( fat) 2. Linda is the most of the two girls ( beaty) 3. How many times a day do you brush your ? ( tooth) 4. Did they make a not to go to Italy for their vacation? ( decide) 5. My stomachache after I took the tablet ( appear) 6. You should wash the fruits before eating them ( care) 7. Having a nose is a symptom of a cold ( run) 8. Lizs to cham Temple was wonderful ( visit) 9. Finally, he decided down ( seat) 10. Hoa is the student in the class ( help) IV. Mỗi câu sau có một lỗi sai. Tìm và sửa lại cho đúng (10 điểm) 1. We didnt wanted to go to the park 2. The shop closed ago ten minutes 3. John washs the car on Saturday 4. We no live in a city 5. I cant speak Chinese and neither cant my brother 6. When I saw her, I thought she looked happily 7. Did you not understand what I said to you? Sorry, I didnt 8. The dress was pink and little white flowers on it 9. My mother bought for me a nice schoolbag on the occasion of a new school year 10. When I am ill, my Mom looks at me V. Viết lại các câu sau đây sao cho nghĩa của câu không thay đổi (10 điểm) 1. A year has twelve months There are 8 2. He looks after the sick people He takes 3. Do you enjoy listening to music? Are you interrested 4. What is your mothers job? What does ? 5. We have a two- month summer vacation Our summer vacation lasts 6. It takes me about two hours each day to do my homework I spend 7. Hoa is a hard student Hoa studies 8. It is not necessary for you to finish the work today You dont have 9. Zidane is among the greatest football players in the world One of the greatest football player 10. Finding an apartment in a big city is not easy It is VI. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (10 điểm) 1. You (see) the film on television last night? 2. Our class( start) at 7.15 and( finish) at 11.45 every morning 3. She gets fat because she is always tasting things while she( cook) 4. Bill decided( buy) a new car rather than a used one 5. Long( fall) down the stairs this morning and ( break) his leg 6. George is interested in( take) an art class 7. The package has( be) there tomorrow. It( be) there in time? - Dont worry. I am going to send it by express mail. VII. Điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau(20 điểm) Our school(1) a lot of clubs and I belong to( 2) of them: the drama group and( 3) folk music club. In each( 4) , you can find the same types of people. First, there is The Mouth, Who can not stop talking. Then, (5) is The Know it- all, Who thinks that other peoples ideas(6) Rubbish. There are also quiet types such as The(7) The Scribbler. The Brain only speaks(8) she has to something to say. And The(9) takes a lot of notes but rarely speaks. My favorite is The mouse, who smiles( 10) Lot and seems happy to do all those boring little jobs that everyone else avoids VIII. Hãy dùng từ gợi ý để hoàn thành bức th sau(10 điểm) Dear Andy. 1. Thanks/ invitation. 2. I/ be afraid/ we/ can not come/ your party. 3. We/ going away/ New Year. 4. I/ give you/ ring/ when/ get back. 5. Perhaps we/ come/ visit/ February. Love Diana 9 IX. H·y hoµn thµnh c¸c c©u sau ®©y 1. They spend a lot of time 2. I prefer 3. This was the first time 4. My parents took me 5. The noise keeps me §¸p ¸n I. 1A 2D 3B 4A 5C 6A 7B 8A 9A 10C II. 1A 2B 3B 4A 5B 6B 7A 8B 9B 10C III. 1. fatty IV. 1. wanted want 2. beautiful 2. ago ten minutes ten minutes ago 3. teeth 3. washs washes 4. decision 4. no don’t 5. disappeared 5. can’t can 6. carefully 6. happily happy 7. runny 7. did not didn’t 8. visit 8. and with 9. to sit 9. for me me 10. most helpful 10. at after V. 1. There are twelve months in a year 2. He takes care of the sick people 3. Are you interested in listening to music? 4. What does your mother? 5. Our summer vacation lasts two months 6. I spend two hours each day doing my homework 7. Hoa studies very hard 8. You don’t have to finish the work today 9. One of the greatest football player is Zidane 10. It is not easy to find an apartment in a big city VI. 1. Did you see 2. Starts/ finishes 3. is cooking 4. to buy 5. fell/ broke 6. taking 7. to be/ will be VII. 1. has 6. are 2. two 7. and 3. the 8. when 4. group/ club 9. Scribbler 5. there 10. a VIII. 10 [...]... Đề thi có 3 trang) HƯỚNG DẪN CHẤM THI HỌC SINH NĂNG KHIẾU LỚP 7 THCS CẤP HUYỆN môn: Tiếng Anh I ( 1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Đáp án a d b d a a d c c d II ( 2ms ) Mỗi động từ đúng được 0,2 điểm 1 were/ had 2 are learning/ will have 3 isn’t working 4 does it cost 5 are going to have 6 will travel 7 to help 8 going III.(1,5ms ) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm Câu 1 2 3 4 5 6 7. .. HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 7 NĂM HỌC 2011- 2012 MÔN THI TIẾNG ANH I Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D (5 points) 1 2 3 4 5 D C A A D 6 7 8 9 10 C D D B C II Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D (10 points) 1 2 B B 6 7 A B 11 12 B D 16 17 B D points) 9... TÂN YÊN CỤM MIỀN TÂY ĐÁP ÁN ĐỀ THI KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI NĂM HỌC 2012- 2013 Môn: Tiếng Anh Lớp 7 Thời gian thi: 150 phút - Không kể thời gian giao đề §Ò kh¶o s¸t ®ît I I Chọn 1 từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại (10points) - Mỗi câu đúng được 1 điểm Câu 1 2 3 Đ án D B C 4 D 5 B 6 C 7 A 8 D 9 B 10 A II Chọn phương án đúng nhất điền vào chỗ trống để hoàn thành các câu sau (15... often plays badminton with his friends 7 My mother is a teacher She teaches math at/in a school near my house 8 My brother is 17 years old and he is in grade 12 9.He loves collecting stamps He has hundreds of stamps in his collection 10.Please write to me soon and tell (me) about your family ĐỀ SỐ 6 KỲ THI PHÁT HIỆN HỌC SINH NĂNG KHIẾU CẤP HUYỆN ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH 7 (Thời gian làm bài 120 phút không... prefer listening to music to watching TV ĐỀ SỐ 5 PHÒNG GD&ĐT VIỆT YÊN Điểm bài thi Bằng số: ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN NĂM HỌC: 2011-2012 MÔN: TIẾNG ANH 7 Thời gian làm bài 120 phút Chữ kí GK 1:………………………… Phách Chữ kí GK 2:……………………… Bằng chữ:……… …… Lưu ý: - Đề thi gồm 04 trang, thí sinh làm trực tiếp vào đề thi - Thí sinh không được dung bất cứ tài liệu nào kể cả Từ điển 23 Question I:Choose the... 3 4 5 ĐỀ THI KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI NĂM HỌC 2012- 2013 Môn: Tiếng Anh Lớp 7 Thời gian thi: 150 phút - Không kể thời gian giao đề Thanks for your invitation I’m afraid we can not come to your party We are going away on the New Year I will give you a ring when we get back Perhaps we shall/ will come and visit you in February IX Tùy thuộc vào học sinh ĐỀ SỐ 3 Học sinh làm bài trực tiếp trên đề thi này... of birth? 6 What is the height of this building? 7 Miss Lan teaches English well 8 Mr Hoang spent half an hour walking to work yesterday 9 How much is this cap? 10 I prefer listening to music to watching TV VIII Chọn từ thích hợp cho sẵn để điền vào chỗ trống (10 points) Câu Đ án 1 C 2 B 3 C 4 D 5 A 6 A 7 B 8 D 9 C 10 B IX Điền giới từ (10 points) Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Đ án about on from in about... 18 7 My mother is a teacher She teaches math at/in a school near my house 8 My brother is 17 years old and he is in grade 12 9.He loves collecting stamps He has hundreds of stamps in his collection 10.Please write to me soon and tell (me) about your family - Tổng điểm toàn bài: 100 điểm - Thang điểm 10 Tổng những phần làm đúng - Điểm bài thi = 10 THE END ĐỀ SỐ 4 Giải đề thi học sinh giỏi môn: Tiếng Anh. .. is this cap ? / How much does this cap cost ? 3 You’d better not eat too much meat 4 Lan has two older / elder sister 5 Our house is the oldest / eldest in the living center 6 Mai is usually a hard worker 7 Hoa’s collection has eight hundred stamps 8 What is the chicken’s weight ? 9 What is the price of this book ? 10 I prefer listening to music to watching TV ĐỀ SỐ 5 PHÒNG GD&ĐT VIỆT YÊN Điểm bài thi. .. HƯỚNG DẪN CHẤM THI HSG CẤP HUYỆN NĂMHỌC 2011-2012 Môn : TIẾNG ANH - LỚP 7 Question I:(5p-01p/a correct one) 1B 2.A 3.A 4.D 5.B Question II:(5p-01p/a correct one) 1C 2.D 3.B 4.A 5.C Question III:(10p-01p/a correct one) 1.D 2.C 3.C 4.C 5.D 6.A 7. C 8.A 9.D 10.C Question IV:(10p-01p/a correct one) 1.at -> x 6.thousand -> thousands 2.fewer -> less 7. does ->is 3.three-weeks ->three-week 8.the -> his 4.what . 10 ĐỀ, ĐÁP ÁN THI HSG ANH 7 ĐỀ SỐ 1 Full name: ĐỀ CHÍNH THỨC ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 7 MÔN THI TIẾNG ANH Thời gian thi: 120 phút - Không kể thời gian giao đề SECTION. ton bi: 100 im - Thang im 10 Tng nhng phn lm ỳng - im bi thi = 10 S 2 Đề thi học sinh giỏi Năm học: 2010- 2011 Môn thi: Tiếng anh 7 Thời gian: 120 I. Chọn từ có cách phát âm khác với từ kia. kể cả từ điển. PHÒNG GD- ĐT TAM ĐẢO ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 7 NĂM HỌC 2011- 2012 MÔN THI TIẾNG ANH I. ĐÁP ÁN SECTION A: PHONETICS I. Choose the word whose underlined
- Xem thêm -

Xem thêm: Bộ để Thi HSG Tiếng Anh 7, Bộ để Thi HSG Tiếng Anh 7, Bộ để Thi HSG Tiếng Anh 7

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn