De thi HSG -Tieng Anh 7-2010-2011(OFF) doc

6 493 4
  • Loading ...
1/6 trang

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 10/08/2014, 17:21

Phòng gD&ĐT Việt Yên Đề thi học sinh giỏi cấp huyện năm học 2010-2011 Môn thi: Tiếng Anh 7 Thời gian làm bài: 150 phút Điểm bài thi Bằng số: Bằng chữ: Giám khảo 1: Giám khảo 2: L u ý: - Đề thi gồm 04 trang (Làm trực tiếp vào bài thi) - Thí sinh không đợc sử dụng bất cứ tài liệu nào kể cả từ điển. QUESTION I- Chn t cú phn gch chõn phỏt õm khỏc so vi cỏc t cựng hng (10 im) 1. a. great b. beautiful c. teacher d.means 2. a. wet b. better c. test d. pretty 3. a. horrible b. hour c. house d.here 4. a party b. lovely c. sky d. empty 5. a. stove b. moment c. sometime d. close 6. a. through b. author c. clothes d.thumb 7. a. middle b. mile c. kind d. time 8. a. school b. scout c. sew d. sure 9. a. everything b. tooth c .theater d. they 10. a. marbles b. classes c. teaches d. changes. QUESTION II. Chn ỏp ỏn ỳng nht hon tt cỏc cu sau: (10 im) 1. Which is the hottest country ________ the world? A. on B. over C. in D. at 2. Are you hungry? Would you like _________ else? A. anything B. something C. anyone D. someone 3. I think Nam is __________ honest boy in our class. A. a B. an C. the D. this 4. Is there any interesting _______ in the newspaper today? A. new B. pieces of news C. news D. things 5. How _____ your vacation in Hoi An last week? A. is B. are C. were D. was 6. Your grandparents look ________ . A. happy B. happily C. happiness D. happyly 7. ________ is a fun, easy and inexpensive activity A. Walk B. Walking C. Walked D. for a walk 8. Add _______ salt and pepper to the soup. A. a few B. few C. a little D. little 9. This papaya isnt green. It is _________ A. small B. ripe C. short D. big 10. There are _______ eggs in the fridge. A. a B. an C. some D. any Answers: 1_______ ; 2 _______; 3 ________; 4 ________; 5 ________; 6 ______ ; 7 _______ ; 8 _______ ; 9 ________; 10 _______; QUESTION III- Mi cõu sau cú mt li sai, em hóy tỡm v cha li cho ỳng. (10 im) 1. I dont like peas and I dont like carrots, too. => 2. Lets getting some of these vegetables. => 3. My family are having dinner and so I am. Trang 1/4 Số phách …………………………=>………………………… 4. Many people prefer watching TV than reading books. …………………………=>………………………… 5. Staying at home all day sounds boringly to me. …………………………=>………………………… 6. I’d like to go out and playing with my friends. …………………………=>………………………… 7. Liz has a wonderful holiday in Nha Trang last summer. …………………………=>………………………… 8. The weather were very nice then. …………………………=>………………………… 9. We usually help our mother about the housework in our free time. …………………………=>………………………… 10. Mr. Tan plays soccer very skillful. …………………………=>………………………… QUESTION IV- Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (10 điểm) 1.My father is a biology teacher. He (be ) once a photographer. ………………………………………………………………………………………………… 2. At the moment he (study) the animals’ life. ………………………………………………………………………………………………… 3. Last year he (go) to American to do his research on animals. ………………………………………………………………………………………………… 4. My mother and my brother (be) in American with him last year. ………………………………………………………………………………………………… 5. I think he (go ) there again this summer. ………………………………………………………………………………………………… 6. My mother is a housewife. She (stay) at home and (look) after the family. ………………………………………………………………………………………………… 7. At 8 pm yesterday we (have) dinner together when the phone rang. ………………………………………………………………………………………………… 8. My mother’s friend (phone) to tell her that she had won a painting prize. You know my mother (draw) very beautifully and we are proud of that. ………………………………………………………………………………………………… QUESTION 5: Em hãy ghép câu ở cột A với câu thích hợp ở cột B: (10 điểm) A B 1. What’s the matter? 2. Would you like to go to the concert tonight? 3. How was your weekend? 4. I have a terrible headache 5. Shall we play table tennis on Sunday? 6. Where can I try on this shirt? 7. When does the film start? 8. I’m very tired. 9. Do you sometimes go to the movie theater? 10. What do you do during the day? a. Yes, I do. I like it with a wide screen. b. The changing rooms are over there. c. I go to school. d. That would be nice. e. I’m afraid I’m a bit busy at the weekend. f. I have a cold. g. Well, you should see a doctor. h. In an hour’s time. i. You shouldn’t go out tonight then. j. It was great, thanks. k. They are interesting but addictive Answers: 1_______ ; 2 _______; 3 ________; 4 ________; 5 ________; 6 ______ ; 7 _______ ; 8 _______ ; 9 ________; 10 _______; QUESTION VI- Đặt câu hỏi cho phần gạch chân ở các câu dưới đây. (10 điểm) 1. …………………………………………………………………………… ? I received a letter from lan last week. 2. …………………………………………………………………………… ? Minh usually takes exercises after getting up Trang 2/4 3.…………………………………………………………………………… ? I brush my teeth twice a day. 4…………………………………………………………………………… ? Nga has English at 10.30 this morning 5…………………………………………………………………………… ? She is a little scared when she visits the dentist. 6…………………………………………………………………………… ? Nam is more intelligent. 7…………………………………………………………………………… ? He pollished his shoes carefully 8…………………………………………………………………………… ? Because he has a cavity. 9…………………………………………………………………………… ? Uncle Tom went to HCM city yesterday 10…………………………………………………………………………… ? They will go to Hanoi . QUESTION VII- Đọc đoạn văn sau và chọn đáp án đúng nhất trong số A,B,C hay D(10 điểm) One day, two brothers (1)________ fishing. They had a dog (2)________ them. when they came near the river, they threw down their caps on a big stone and went to the (3)________ bank to (4)________ fish. It was cold that day, and soon they began to wish for their caps. They told the dog to go back for (5)________. When the dog (6)________ there, he tried to take both caps together in his mouth at once. It was very difficult. Then the dog noticed that one of the caps was smaller than (7)________. He put the smaller cap in the larger one, got it down (8)________ his foot and then he could (9)________ both caps at the same time. You see (10)________ clever the dog was. 1 A.goes B.going C.went D.gone 2 A.for B.with C.to D.of 3 A.river B.sea C.water’s D.land’s 4 A.get out B.look after C.look for D.wait for 5 A.it B.them C.him D.fish 6 A.arrived at B.get C.got D.got to 7 A.the other B.another C.the others D.other 8 A.with B.in C.on D.by 9 A.eat B.fish C.carry D.borrow 10 A.what B.what a C.how a D.how QUESTION VIII- Viết lại các câu sau không làm thay đổi nghĩa so với c©u gốc (20 điểm) 1.My teacher walks to school. - My teacher goes . 2. What a great party! - How ! 3. He couldn’t go to school because of his illness. - Because he………………………………………………. 4. Knowing English is useful. - It 5. Hoa spends thirty minutes a day practicing the piano Trang 3/4 - Practicing the piano 6. How about going to the movie theater? - Shall we ? 7. How much is your new bike? - How much does ? 8. Nguyen Tien Minh is an excellent badminton player . - Nguyen Tien Minh plays 9. My family has four people. - There 10. Nam is taller than Huy. Huy is taller than Nhat? - Of the three, Nam is………………………………………………… QUESTION IX- Sắp xếp lại trật tự các từ sau để tạo thành câu có nghĩa (10 điểm) 1.do/still/country/in/people/ your/to/bicycle/work/by/go? ………………………………………………………………? 2. This/more/than/lesson/is/difficult/one/that. ……………………………………………………………… 3. can’t/the piano/Nhung/sister/play/and/her/either/can’? ……………………………………………………………… 4. takes/father/it/my/to/how/learn/speak/English/three/to/months. ……………………………………………………………… 5.American/part/take/students/activities/different/in/recess/at. ……………………………………………………………… 6.a/much/letter/Vietnam/in/how/cost/to/local/does/it/mail? ……………………………………………………………… 7. so/he/to/hunggry/is/find/he/something/has/eat/to. ……………………………………………………………… 8.having/together/how/7 p.m/about/at/dinner? ……………………………………………………………… 9. did/dentist/Hoa/why/to/last/to/go/the/week? ……………………………………………………………… 10.player/Nam/good/a/tennis/is . ……………………………………………………………… THE END Trang 4/4 HD CHẤM §Ò thi häc sinh giái cÊp huyÖn n¨m häc 2010-2011 M«n thi: TiÕng Anh 7 (Điểm toàn bài là 100) QUESTION I- (10 điểm)-Mối đáp án đúng cho 01 điểm 1. a 2. d 3. b 4. c 5. c 6. c 7. a 8.d 9.d 10. a QUESTION II. (10 điểm)-Mối đáp án đúng cho 01 điểm 1.C 2.B 3.B 4.C 5.D 6.A 7.B 8.C 9.B 10.C QUESTION III- (10 điểm)-Mối đáp án đúng cho 01 điểm 1. too -> either 2. getting -> get 3. I am -> am I 4. than -> to 5. boringly -> boring 6. playing -> play 7. has -> had 8. were-> was 9. about -> with 10. skillful -> skillfully QUESTION IV- (10 điểm)-Mối đáp án đúng cho 01 điểm 1. Was 2. is stydying 3.went 4.were 5.will 6.stays; looks 7.were having 8.phoned; draw QUESTION V: 10 điểm)-Mối đáp án đúng cho 01 điểm 1. f 2.d 3.j 4.g 5.e 6.b 7.h 8.i 9.a 10.c QUESTION VI- 10 điểm)-Mối đáp án đúng cho 01 điểm 1. When did you receive the letter from Lan? 2. What does Minh usually do after getting up 3.How often do you brush your teeth? 4 When / What time does Nga have English this morning? 5. How was She when she visits the dentist? 6. Who is more intelligent? 7. What did he pollish carefully? 8 Why does he go to see the dentist.? (tuy theo HS) 9. When did Uncle Tom go to HCM city? 10.Where will They go? QUESTION VII-(10 điểm)-Mối đáp án đúng cho 01 điểm 1.C 2.B 3.A 4.C 5.B 6.C 7.A 8.A 9.C 10.D QUESTION VIII- 20 điểm)-Mối đáp án đúng cho 02 điểm 1. My teacher goes to school on foot. 2. How great the party is! 3. It is a twenty - minute report. 4. It is useful to know English. 5. Practicing the piano takes Hoa thirty minutes a day. 6. Shall we go to the movie theater? 7. How much does your new bike cost? 8. Nguyen Tien Minh plays badminton excellently. 9. There are four people in my family. 10. Of the three, Nam is the tallest. Trang 5/4 QUESTION IX- 10 điểm)-Mối đáp án đúng cho 01 điểm 1. Do people in your country still go to work by bicycle? 2.This lesson/That lesson is more difficult than that one/This one 3. Nhung can’t play the piano and her sister can’t, either. 4. It taked my father three months to learn how to speak English. 5. American students take part in different activities at recess. 6. How much does it cost to mail a letter in VN? 7. He is so hungry sohe has to find something to eat. 8. How about having dinner together at 7 p.m ? 9. Why did Hoa go to the denist last week? 10. Nam is a good tennis player THE END Trang 6/4 . Việt Yên Đề thi học sinh giỏi cấp huyện năm học 2010-2011 Môn thi: Tiếng Anh 7 Thời gian làm bài: 150 phút Điểm bài thi Bằng số: Bằng chữ: Giám khảo 1: Giám khảo 2: L u ý: - Đề thi gồm 04 trang. hungry? Would you like _________ else? A. anything B. something C. anyone D. someone 3. I think Nam is __________ honest boy in our class. A. a B. an C. the D. this 4. Is there any interesting _______. does Nga have English this morning? 5. How was She when she visits the dentist? 6. Who is more intelligent? 7. What did he pollish carefully? 8 Why does he go to see the dentist.? (tuy theo HS) 9.
- Xem thêm -

Xem thêm: De thi HSG -Tieng Anh 7-2010-2011(OFF) doc, De thi HSG -Tieng Anh 7-2010-2011(OFF) doc, De thi HSG -Tieng Anh 7-2010-2011(OFF) doc

Gợi ý tài liệu liên quan cho bạn